Як приготувати шашлик з яловичини
Багато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти віддаєш перевагу всім видам м'яса яловичину, то сміливо готуй з неї шашлики. При дотриманні основних правил, як готувати шашлики з яловичини, м'ясо завжди виходить ніжним і м'яким, при цьому дуже соковитим.
Але врахуй, що тобі доведеться витратити час на тривале маринування продукту. Рецепти шашлику з яловичини дуже різноманітні, але не всі вони правильні і дадуть хороший результат.
Досвідчені кулінари радять відмовитися від оцту і майонезу в маринаді: м'ясо може вийти жорстким і сухим, а шкідливих для організму речовин у ньому буде дуже багато.
Для шашлику не використовується заморожене і парне м'ясо. Ніякої маринад не зробить стару перемороженную яловичину ніжною, а тільки що заготовлене м'ясо їсти не можна взагалі.
Маринади для шашликів з яловичини можуть бути якими завгодно, з будь-яким вином, з гранатовим соком і лимоном, з винним оцтом, томатним соком і так далі, але в будь маринад краще додати ложечку олії. Цим же маслом можна змастити сам шашлик перед жаренням, а шампури змастити маслом потрібно обов'язково.
{reklama}Якщо ти вже знаєш, як маринувати шашлик з яловичини, постарайся правильно вибирати м'ясо. Шийна частина не найкращий вибір, краще купи внутрішню частину стегна, огузок або вирізку з жирком. Яловичину вибирай завжди з певною кількістю жиру, це зробить твій соковитий шашлик.
Ще один секрет, як приготувати шашлик з яловичини – відбивання шматочків м'яса перед маринуванням. Але замість молоточка ти можеш використовувати власну силу, ретельно розминаючи м'ясо в маринаді. Не забувай, що м'ясо не повинно бути порізане дрібно, а в маринаді його потрібно протримати приблизно вісім годин.
Якщо ти любиш східну кухню, спробуй рецепт шашлику з яловичини по-азійському. Інгредієнти маринаду зроблять м'ясо дуже соковитим, але уважно постався до кількості солі, що додається в маринад.
Як приготувати шашлик по-азійськиВсі інгредієнти в даному випадку вказані для одного кілограма м'яса. Маринад для шашлику з яловичини готується досить просто, хоча і трохи довше, ніж це робиться зазвичай.
Столову ложку меду розігрій на водяній бані, в цей час натри на тертці свіжий імбир, щоб у підсумку вийшли дві столові ложки.
Часник пропустіть через прес або спеціальну давильця, всі інгредієнти залий кунжутним маслом і соєвим соусом, якого повинно бути приблизно вісімдесят мілілітрів.
Одне з важливих правил, як маринувати шашлик з яловичини, полягає в кількості маринаду. Рідина, в якій м'ясо буде знаходитися, обов'язково повинна покривати його повністю.
Якщо інгредієнтів не вистачило на таку кількість соусу, то можеш просто додати прохолодної кип'яченої води. Залишився після маринування соус не викидай, а перелий в пляшку. У процесі смаження регулярно збризгуємо шашлик маринадом, але акуратно, щоб не залити вугілля.
Якщо звичайний шашлик набрид, спробуй незвичайні способи, як приготувати шашлик з яловичини з фруктами. Для цього відмінно підійдуть ківі і ананаси, які легко купити в будь-який час року.
Як зробити екзотичний шашликНа 500 грам яловичини тобі знадобиться дві банки маринованих ананасів, нарізаних кружечками. Рецепт шашлику з яловичини дуже простий.
М'ясо ріжеться середніми шматочками, для соусу подрібнюється часник, перемішується з достатньою кількістю соєвого соусу. Маринад для шашлику з яловичини простий і витримати його потрібно лише півгодини.
На шампури або шпажки потрібно нанизувати м'ясо, чергуючи шматки яловичини з кружечками ананасів і часточки солодкого болгарського перцю. Ці продукти за смаком відмінно поєднуються з соєвим соусом.
Спосіб, як маринувати шашлик з яловичини для приготування з ківі, зовсім інший. Цей фрукт набагато краще поєднується з ріпчастою цибулею і мінеральною водою з газом.
Секретів приготування смачного шашлику з яловичини дуже багато. Наприклад, для кращого маринування продукту м'ясо разом з соусом краще всього помістити під прес. Ніколи не маринується м'ясо в холодильнику. У сильну спеку ємність можна періодично ставити в таз з холодною водою.
А от для приготування на плиті або в духовці будинку яловичина практично не підходить. Зате при приготуванні на вугіллі ти можеш сповна проявити свою фантазію. У процесі смаження кидай прямо на вугілля свіжі листя винограду, вишні та чорної смородини.
Щоб всі соки збереглися під апетитною хрусткою скоринкою, швидко обсмажити кожен шампур над відкритим вогнем, а тільки потім готуй м'ясо вже на вугіллі помірної температури.
Яловичина найкраще готується саме на шампурах, а не на спеціальній решітці. Металевий шампур нагрівається і буквально смажить м'ясо зсередини. Якщо якість м'яса не викликає сумнівів, можна залишити шашлик злегка недожаренним, з кров'ю або рожевою прошарком.