Як приготувати шашлик з яловичини
02.12.2016 1 063 0

Як приготувати шашлик з яловичини

Рецепти
В закладки

як приготувати шашлик з яловичиниБагато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти віддаєш перевагу всім видам м'яса яловичину, то сміливо готуй з неї шашлики. При дотриманні основних правил, як готувати шашлики з яловичини, м'ясо завжди виходить ніжним і м'яким, при цьому дуже соковитим.

Але врахуй, що тобі доведеться витратити час на тривале маринування продукту. Рецепти шашлику з яловичини дуже різноманітні, але не всі вони правильні і дадуть хороший результат.

Досвідчені кулінари радять відмовитися від оцту і майонезу в маринаді: м'ясо може вийти жорстким і сухим, а шкідливих для організму речовин у ньому буде дуже багато.

Для шашлику не використовується заморожене і парне м'ясо. Ніякої маринад не зробить стару перемороженную яловичину ніжною, а тільки що заготовлене м'ясо їсти не можна взагалі.

Маринади для шашликів з яловичини можуть бути якими завгодно, з будь-яким вином, з гранатовим соком і лимоном, з винним оцтом, томатним соком і так далі, але в будь маринад краще додати ложечку олії. Цим же маслом можна змастити сам шашлик перед жаренням, а шампури змастити маслом потрібно обов'язково.

{reklama}

Якщо ти вже знаєш, як маринувати шашлик з яловичини, постарайся правильно вибирати м'ясо. Шийна частина не найкращий вибір, краще купи внутрішню частину стегна, огузок або вирізку з жирком. Яловичину вибирай завжди з певною кількістю жиру, це зробить твій соковитий шашлик.

Ще один секрет, як приготувати шашлик з яловичини – відбивання шматочків м'яса перед маринуванням. Але замість молоточка ти можеш використовувати власну силу, ретельно розминаючи м'ясо в маринаді. Не забувай, що м'ясо не повинно бути порізане дрібно, а в маринаді його потрібно протримати приблизно вісім годин.

Якщо ти любиш східну кухню, спробуй рецепт шашлику з яловичини по-азійському. Інгредієнти маринаду зроблять м'ясо дуже соковитим, але уважно постався до кількості солі, що додається в маринад.

Як приготувати шашлик по-азійськи

рецепт шашлику з яловичини

Всі інгредієнти в даному випадку вказані для одного кілограма м'яса. Маринад для шашлику з яловичини готується досить просто, хоча і трохи довше, ніж це робиться зазвичай.

Столову ложку меду розігрій на водяній бані, в цей час натри на тертці свіжий імбир, щоб у підсумку вийшли дві столові ложки.

Часник пропустіть через прес або спеціальну давильця, всі інгредієнти залий кунжутним маслом і соєвим соусом, якого повинно бути приблизно вісімдесят мілілітрів.

Одне з важливих правил, як маринувати шашлик з яловичини, полягає в кількості маринаду. Рідина, в якій м'ясо буде знаходитися, обов'язково повинна покривати його повністю.

Якщо інгредієнтів не вистачило на таку кількість соусу, то можеш просто додати прохолодної кип'яченої води. Залишився після маринування соус не викидай, а перелий в пляшку. У процесі смаження регулярно збризгуємо шашлик маринадом, але акуратно, щоб не залити вугілля.

Якщо звичайний шашлик набрид, спробуй незвичайні способи, як приготувати шашлик з яловичини з фруктами. Для цього відмінно підійдуть ківі і ананаси, які легко купити в будь-який час року.

Як зробити екзотичний шашлик

маринад для шашлику з яловичини

На 500 грам яловичини тобі знадобиться дві банки маринованих ананасів, нарізаних кружечками. Рецепт шашлику з яловичини дуже простий.

М'ясо ріжеться середніми шматочками, для соусу подрібнюється часник, перемішується з достатньою кількістю соєвого соусу. Маринад для шашлику з яловичини простий і витримати його потрібно лише півгодини.

На шампури або шпажки потрібно нанизувати м'ясо, чергуючи шматки яловичини з кружечками ананасів і часточки солодкого болгарського перцю. Ці продукти за смаком відмінно поєднуються з соєвим соусом.

Спосіб, як маринувати шашлик з яловичини для приготування з ківі, зовсім інший. Цей фрукт набагато краще поєднується з ріпчастою цибулею і мінеральною водою з газом.

Секретів приготування смачного шашлику з яловичини дуже багато. Наприклад, для кращого маринування продукту м'ясо разом з соусом краще всього помістити під прес. Ніколи не маринується м'ясо в холодильнику. У сильну спеку ємність можна періодично ставити в таз з холодною водою.

А от для приготування на плиті або в духовці будинку яловичина практично не підходить. Зате при приготуванні на вугіллі ти можеш сповна проявити свою фантазію. У процесі смаження кидай прямо на вугілля свіжі листя винограду, вишні та чорної смородини.

Щоб всі соки збереглися під апетитною хрусткою скоринкою, швидко обсмажити кожен шампур над відкритим вогнем, а тільки потім готуй м'ясо вже на вугіллі помірної температури.

Яловичина найкраще готується саме на шампурах, а не на спеціальній решітці. Металевий шампур нагрівається і буквально смажить м'ясо зсередини. Якщо якість м'яса не викликає сумнівів, можна залишити шашлик злегка недожаренним, з кров'ю або рожевою прошарком.

Комментарии (0)
Додати коментар
Курячий шашлик на шпажках в духовці
Курячий шашлик, та ще й приготований в духовій шафі – досить неординарна і незвичне для простого обивателя поєднання. Незважаючи на це, останнім часом тенденція готувати
Як приготувати шашлик з риби
Шашлики стали улюбленою стравою багатьох, літні вихідні і тим більше свята на природі рідко обходяться без цієї страви. Традиційно готують його з різноманітних видів
Як приготувати биточки з фаршу
Історія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як вибрати м'ясо: курка, свинина, яловичина
Якщо ти часто щось готуєш з м'яса, при цьому любиш не тільки смачну, але дійсно корисну їжу, тоді тобі важливо знати, як вибирати м'ясо в магазині, перш ніж придбати
Як варити холодець з яловичини
Холодець – відмінний приклад традиційного блюда, яке поєднує в собі користь і смак. Гострий, ароматний, ніжний по консистенції він корисний і дорослим і дітям,