Як приготувати шашлик з риби
Шашлики стали улюбленою стравою багатьох, літні вихідні і тим більше свята на природі рідко обходяться без цієї страви. Традиційно готують його з різноманітних видів м'яса, але якщо ти знаєш, як приготувати шашлики з риби, то зможеш здивувати гостей незвичним і дуже смачним блюдом. Більше того, саме такий вид шашлику готується швидше всього. Рецепти шашликів з риби завжди дуже прості. Сама риба, приготовлена на спеку від вугілля, набуває чудовий смак і аромат, а тому не потрібно жодного спеціального маринаду, ні додаткових спецій в процесі обсмажування.
Ти можеш зробити шашлик з самої звичайної тріски, можеш приготувати шашлики з червоної риби, а можеш поекспериментувати і зробити рибний мікс прямо на шампурі.
Головне завдання кулінара в даному випадку – правильно вибрати продукт. Якщо він свіжий, то навіть маринади для шашликів з риби можуть не знадобитися. Кращий варіант – купити живу рибу, але можна використовувати і охолоджену.
Найскладніше готувати заморожену рибу, її доведеться довго відтавати прямо в холодильнику. Обов'язково подивися на очі, вони повинні бути прозорими, на колір зябер, на цілісність лускатого покриву. Якщо ж ти купуєш заморожену рибу, вибирай ту, на якій самий тонкий шар льоду.
{reklama}Немає якихось особливих таємниць, як приготувати шашлик з риби, головне, вчасно зняти його з вогню. Риба має ніжне м'ясо, тому не можна смажити шашлик на дуже гарячих вугіллі. Щоб перевірити готовність шашлику, досить просто розсунути волокна ножем або виделкою. Сире м'ясо має глянсовий блиск і прозорий колір.
Рецепт шашлику з риби може бути яким завгодно, але ніколи страва не подається «з кров'ю», риба повинна повністю просмажиться.
Складний маринад до риби не потрібно. Це м'ясо і так досить м'яке і ніжне, а оцет, майонез і навіть сильні спеції здатні зіпсувати природний смак і аромат риби.
Шашлик з червоної риби, з сома або осетрових, наприклад, може бути виготовлений тільки з додаванням натуральних соків фруктів або навіть без них. До риби відмінно підійдуть кардамон, сік лимона і граната, масала, чорний перець і коріандр.
Якщо ти все ж хочеш спробувати приготувати маринад для шашлику з риби, скористайся цим простим рецептом.
Як зробити шашлик з осетра
Візьми один кілограм риби осетрової породи, ретельно промий рибу в холодній воді, виріж всі кістки і хрящі, а решту поріж на шматочки для шампурів.
Дві цибулини поріжте півкільцями і поклади в посуд разом з рибою. Сюди ж додай приблизно сто грам дрібно посіченою зеленню будь-якого виду. Е
дуже простий спосіб, як приготувати шашлик з риби, тому основою маринаду стане сік половини лимона, змішаний з сіллю і меленим білим перцем.
Рибу залиш в маринаді на дві години, періодично перемішуючи. Після обжарювання на вугіллі страву можна подати з екзотичним гранатовим соусом або часточками лимона і свіжими овочами.
Другий рецепт шашлику з риби хороший тим, що поєднує в собі відразу два вид риб, тому має незвичайний смак. Таке блюдо нітрохи не гірше, ніж шашлик з червоної риби і навіть більш незвичайне, тому можеш подати його до святкового столу.
Як приготувати шашлик із сома і сьомги
Для приготування тобі потрібно п'ятсот грам філе сома і стільки ж сьомги. Для маринування візьми емальований, а краще скляну посуд.
Вклади в тару всі шматочки риби упереміш, потім залий туди по сто мілілітрів оливкової олії і сухого білого вина.
В ємність поклади чайну ложку меленої паприки і цілих зерен гірчиці. Додай трохи солі і перцю за смаком. Пам'ятай, що маринад для шашлику з риби не готується на основі червоного вина. Риба з цим сортом напою взагалі подається вкрай рідко.
Щоб м'ясо риби прийняло смак маринаду достатньо всього тридцяти хвилин. Не дивлячись на свою оригінальність, цей рецепт дуже простий і підійде навіть недосвідченим любителям рибного шашлику.
Періодично перемішуй маринад і рибу в процесі маринування. Нанизуючи рибу на шампур, не забувай чергувати шматки сьомги і сома. Риба відмінно вбирає запахи і смаки, тому в підсумку обидва види риб придбають незвичайних смак.
У процесі смаження кулінарними пір'ям змащуй шашлик маринадом, це додасть страві соковитості. Пам'ятай, що м'ясо цих риб дуже ніжне, тому вугілля повинні трохи стыть після вогню.
Ні в якому разі не смаж такий шашлик на вугіллі, які практично горять, м'ясо вийде жорстким і напевно підгорить.
Подавати страву найкраще в поєднанні з кислими фруктами. В якості напоїв подавай крижану горілку або ж сухе біле вино.
Маринад для цього виду шашлику можна знайти в будь-якій кухні світу. Так в Азії рибу нерідко маринують у гранатовому і вишневому соку, а в Китаї і Японії використовують традиційний соєвий соус. Рибу можна загорнути в бекон, натирати меленим перцем чилі і навіть готувати в фользі на самих гарячих вугіллі.