Як варити холодець з яловичини
20.11.2016 1 523 0

Як варити холодець з яловичини

Рецепти
В закладки

як варити холодець з яловичиниХолодець – відмінний приклад традиційного блюда, яке поєднує в собі користь і смак. Гострий, ароматний, ніжний по консистенції він корисний і дорослим і дітям, незамінний для повсякденного столу і навіть для сімейного застілля. Але як зварити цей холодець з яловичини або будь-якого іншого м'яса, знають далеко не всі.

ця Страва готується мінімум п'ять–шість годин, вимагає дотримання особливих правил. Холодець примхливий: він може бути сірим, густим, рідким, може не застигнути або перетворитися в неїстівні несмачні грудки.

Якщо дотримуватися рекомендацій досвідчених кулінарів, робити холодець з яловичини стане набагато простіше. Для початку вибери правильну основу: в середньому береться 700 грам яловичих ніжок з копитцями і 1,5 кілограма будь-якого іншого м'яса зі шкіркою, кісточками і прожилками.

По-друге, рецепти холодцю з яловичини завжди включають в себе овочі і приправи. Їх слід додавати в самому кінці, щоб отримати максимум смаку.

Третє: м'ясо перед варінням промивається і ненадовго замочується, перша вода після закипання зливається, а після варіння м'ясо обробляється тільки руками і маленьким ножем.

{reklama}

Четверте: для гарного яловичого холодцю потрібна хороша температура. Вариться він на повільному вогні, а застигати повинен не на крижаній лоджії, а при не дуже низькій температурі в холодильнику. Ця страва може бути і легким рідким, і дуже ситним густим.

Якщо тобі більше подобається перший варіант, спробуй цей спосіб, як варити холодець з яловичини.

Рецепт класичного холодцю з яловичини

зробити холодець з яловичини

На 4,5 літра чистої води візьми:

  • 2 кілограми яловичого м'яса з кісточками
  • дві середні цибулини
  • одну головку часнику
  • одну велику моркву
  • пару лаврових листів

зробити холодець з яловичини тобі також потрібна сіль і перець мелений, і трошки горошком.

Твій холодець вийде дуже смачним, якщо ти не візьмеш яловичу вирізку, а хвіст, нижню частину ноги, трохи м'якоті. Цей рецепт холодцю з яловичини універсальний, можеш замінити яловичину на будь-яке інше м'ясо, у тому числі на індичку або курку.

Для початку ретельно промий всі шматки м'яса і залийте прохолодною водою в глибокій ємності. Щоб холодець яловичий вийшов прозорим, поставте каструлю з водою і м'ясом на вогонь, після закипання залиш на півгодини.

Цей перший бульйон виливається, а м'ясо промивається ще раз. В каструлю, залий свіжу прохолодну воду. Дочекайся, коли вода з м'ясом закипить. Ослаблюй вогонь до мінімального, кришку злегка приоткрывай.

Вари м'ясо чотири години, періодично знімаючи накип з жиру і сірого нальоту. За півгодини до закінчення чотирьох годин варіння, посоли бульйон, спробуй його на смак, щоб визначити потрібну кількість солі.

Другий етап – варіння з овочами: закладай овочі в каструлю і варіть після закипання ще пару годин. Потім додаємо перець і лаврушку, а м'ясо вийми і розріж на дуже дрібні шматочки.

Часник видави, перемішай з шматками м'яса. М'ясо розкладається по порційних тарілках, заливається бульйоном і потім все блюдо остуджується.

Один з найпопулярніших способів, як варити холодець з яловичини, передбачає додавання желатину в кінці варіння. Желатин в невеликих кількостях навіть корисний для організму, тому сміливо готуй таке блюдо для всієї родини.

Як зробити швидкий холодець

рецепт холодцю з яловичини

Щоб зробити холодець з яловичини, візьми:

  • 600 грам яловичого м'яса
  • 45 грам желатину
  • одну велику цибулину
  • стільки ж моркви
  • лаврушку
  • перець
  • сіль

Рецепт холодцю з яловичини з такою кількістю інгредієнтів розрахований на два літри рідини. М'ясо промивай, поклади в каструлю з холодною водою. Не йди від каструлі надовго, важливо не пропустити перші десять хвилин після закипання.

В цей час на бульйоні з'являється сіра піна – шум. Його потрібно постійно і ретельно прибирати в процесі варіння. М'ясо має варитися мінімум три години.

Після закінчення цього часу перевір, щоб м'ясо було абсолютно готовим, м'яким, без рожевих областей і тим більше крові. Після того, як м'ясо звариться, потрібно покласти в каструлю всі інгредієнти, крім лаврушки.

При цьому вогонь додавати не потрібно, холодець яловичий виходить особливо смачною, якщо вариться повільно. Після додавання овочів і спецій бульйон вариться ще годину – півтори. Потім поклади в каструлю заздалегідь приготовлені листи лаврушки.

Через 10 хвилин виймай м'ясо, остужай і ріж на маленькі шматочки. Важливий інгредієнт у цьому рецепті - желатин. На 45 грам желатину знадобиться півтори склянки гарячої води. Залий водою гранули або порошок, дай настоятися півгодини до повного набухання.

За цей час бульйон трохи охолоне, у нього додавай готовий желатин. Можеш використовувати швидкорозчинний желатин, його засипають відразу в злегка остиглий бульйон. Обов'язково використовуй тільки кип'ячену воду, щоб не отримати розлад шлунка.

Нарізане м'ясо розкладай по тарілках, а бульйон заливай зверху. Не забудь процідити сам бульйон через кілька шаром марлі або через дуже дрібне сито, щоб бульйон став кришталево чистим.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
02.12.16 Рецепти
Супи можуть бути найрізноманітнішими, але незмінно вони вважаються одними з найбільш корисних страв у раціоні. Проте, є серед них і лідери, серед яких чимало
Як приготувати суп з яловичини
Без супів домашню кухню складно собі уявити, а одним з найбільш корисних варіантів першої страви є суп на основі яловичини. Вживаючи його в їжу регулярно можна не тільки
Як приготувати биточки з фаршу
Історія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися
Як приготувати бефстроганов з яловичини
Дуже популярною стравою в російських ресторанах є бефстроганов. Надзвичайно соковита яловичина припала до смаку жителям різних куточків планети, коли в кінці
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як варити яловичий бульйон
Приготування багатьох страв починається з варіння свіжого бульйону. Одним з найбільш корисних вважається бульйон з яловичини. У ньому багато амінокислот, вітамінів групи