Як приготувати азу з яловичини
21.11.2016 1 052 0

Як приготувати азу з яловичини

Рецепти
В закладки

Як приготувати азу з яловичиниНа сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через обмеженість традиційних страв країн СНД. Нижче можна ознайомитися, як приготувати азу з яловичини швидко і без особливих витрат.

Для тих, хто не стикався з цим блюдом, пояснюю: це традиційне татарське блюдо, приготоване з відвареної або тушкованої яловичини, баранини або конини. Найбільш поширеність у країнах СНД придбав рецепт азу з яловичини, завдяки широкому вибору м'яса на прилавках магазинів.

Крім м'яса в азу татари додають невелику кількість овочів, таких як: картопля, гриби, солоні огірки та ін. Хоча азу по-татарськи з яловичини традиційно готується у великому чавунці, ти можеш приготувати страву в сотейнику або глибокій сковороді. При цьому тобі вдасться зберегти класичну технологію приготування азу, незважаючи на зміну традиційного кухонного інвентарю.

Задаючись питанням, як приготувати азу з яловичини, запам'ятай, що найважливіше - це правильний підбір м'яса. Віддай переваги шматка м'якоті з лопатки або ноги. Для азу по-татарськи з яловичини, м'ясо очищається від сухожиль і плівок і подрібнюється на рівномірні бруски довжиною в три-чотири сантиметри і шириною в один сантиметр.

{reklama}

Якщо десь зустрінеш жировий прошарок, обов'язково видали її, а готуючи страву, використовуй тільки рослинну олію. Рецепт азу з яловичини може бути інтерпретований і для страв у горщиках, тому можеш готувати його як повсякденна страва, так і подати до святкового столу.

Як приготувати класичний азу по-татарськи

рецепт азу з яловичиниТобі потрібно:

  • один кілограм яловичини
  • три великі цибулини
  • дев'яносто грамів топленого вершкового масла
  • триста грам солених огірків
  • вісімсот грамів картоплі
  • кілька великих помідор
  • томатне пюре
  • лавровий лист
  • сіль і спеції
  • часник
  • сметана
  • борошно
  • зелень

Як приготувати смачне азу з яловичини по цьому рецепту? Почни з пасерування томатного пюре протягом декількох хвилин. Потім викладаємо на сковороду дрібно порзане м'ясо, залий його томатним пюре, заздалегідь розведеним водою.

Потушкуй хвилин двадцять м'ясо на невеликому вогні і злий отриманий бульйон в іншу сковороду, попередньо трохи прожарив в ній трохи борошна. Додай тепер борошно з бульйоном до м'яса. Огірки очистити від шкірки, наріж тонкою соломкою.

Цибулю наріж тонкими півкільцями і обсмажити. Картопля протушкуй у невеликій кількості води в сотейнику до напівготовності, викладай до цибулі і туші ще десять хвилин. Тепер всі інгредієнти додай до м'яса, посоли, поперчи і туші близько двадцяти хвилин.

помідори Наріж тонкими скибочками і додай їх за пару хвилин до готовності разом з подрібненим часником. Виклади на блюдо порційні тарілки і подавайте з посіченою зеленню і сметаною.

Рецепт азу з яловичиною і грибами

азу по-татарськи з яловичиниТобі потрібно:

  • чотириста грамів яловичини
  • двісті грам печериць
  • одна велика цибулина
  • чотири-п'ять столових ложок соусу для шашлику
  • рослинне масло
  • зелень кінзи
  • петрушка
  • трохи борошна

Для даного рецепту азу з яловичини поріж м'ясо і гриби, нашаткуй півкільцями цибулю. Гарненько прогрій сковороду і виклади на неї м'ясо. Обсмаж гарненько з усіх сторін протягом десяти хвилин і посип невеликою кількістю борошна.

Тепер викладай цибулю, поливай соусом і потушкуй хвилин п'ять. Тепер у азу татарське з яловичини поклажі гриби і туші блюдо близько двадцяти хвилин. Якщо рідина випарується, додаємо трохи води і потім під кришкою до готовності м'яса. Тепер викладай дрібно посічену зелень і подавай до столу.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати шашлик з яловичини
Багато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти
Як приготувати суп з яловичини
Без супів домашню кухню складно собі уявити, а одним з найбільш корисних варіантів першої страви є суп на основі яловичини. Вживаючи його в їжу регулярно можна не тільки
Як приготувати лагман з яловичини
Лагман сьогодні відомий не тільки в країнах Азії, але й у Східній та Західній Європі. Це блюдо дуже поживне, корисне і одночасно смачне. Лагман може бути першим або
Як приготувати закуску з яловичини
Повноцінне щоденне меню не може обійтися без страв з яловичини. Це м'ясо стає основою супів, універсальним другим блюдом і улюбленою закускою. Закуска з яловичини може
Як приготувати биточки з фаршу
Історія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися
Як приготувати бефстроганов з яловичини
Дуже популярною стравою в російських ресторанах є бефстроганов. Надзвичайно соковита яловичина припала до смаку жителям різних куточків планети, коли в кінці