Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через обмеженість традиційних страв країн СНД. Нижче можна ознайомитися, як приготувати азу з яловичини швидко і без особливих витрат.
Для тих, хто не стикався з цим блюдом, пояснюю: це традиційне татарське блюдо, приготоване з відвареної або тушкованої яловичини, баранини або конини. Найбільш поширеність у країнах СНД придбав рецепт азу з яловичини, завдяки широкому вибору м'яса на прилавках магазинів.
Крім м'яса в азу татари додають невелику кількість овочів, таких як: картопля, гриби, солоні огірки та ін. Хоча азу по-татарськи з яловичини традиційно готується у великому чавунці, ти можеш приготувати страву в сотейнику або глибокій сковороді. При цьому тобі вдасться зберегти класичну технологію приготування азу, незважаючи на зміну традиційного кухонного інвентарю.
Задаючись питанням, як приготувати азу з яловичини, запам'ятай, що найважливіше - це правильний підбір м'яса. Віддай переваги шматка м'якоті з лопатки або ноги. Для азу по-татарськи з яловичини, м'ясо очищається від сухожиль і плівок і подрібнюється на рівномірні бруски довжиною в три-чотири сантиметри і шириною в один сантиметр.
{reklama}Якщо десь зустрінеш жировий прошарок, обов'язково видали її, а готуючи страву, використовуй тільки рослинну олію. Рецепт азу з яловичини може бути інтерпретований і для страв у горщиках, тому можеш готувати його як повсякденна страва, так і подати до святкового столу.
Як приготувати класичний азу по-татарськи
Тобі потрібно:
- один кілограм яловичини
- три великі цибулини
- дев'яносто грамів топленого вершкового масла
- триста грам солених огірків
- вісімсот грамів картоплі
- кілька великих помідор
- томатне пюре
- лавровий лист
- сіль і спеції
- часник
- сметана
- борошно
- зелень
Як приготувати смачне азу з яловичини по цьому рецепту? Почни з пасерування томатного пюре протягом декількох хвилин. Потім викладаємо на сковороду дрібно порзане м'ясо, залий його томатним пюре, заздалегідь розведеним водою.
Потушкуй хвилин двадцять м'ясо на невеликому вогні і злий отриманий бульйон в іншу сковороду, попередньо трохи прожарив в ній трохи борошна. Додай тепер борошно з бульйоном до м'яса. Огірки очистити від шкірки, наріж тонкою соломкою.
Цибулю наріж тонкими півкільцями і обсмажити. Картопля протушкуй у невеликій кількості води в сотейнику до напівготовності, викладай до цибулі і туші ще десять хвилин. Тепер всі інгредієнти додай до м'яса, посоли, поперчи і туші близько двадцяти хвилин.
помідори Наріж тонкими скибочками і додай їх за пару хвилин до готовності разом з подрібненим часником. Виклади на блюдо порційні тарілки і подавайте з посіченою зеленню і сметаною.
Рецепт азу з яловичиною і грибами
Тобі потрібно:
- чотириста грамів яловичини
- двісті грам печериць
- одна велика цибулина
- чотири-п'ять столових ложок соусу для шашлику
- рослинне масло
- зелень кінзи
- петрушка
- трохи борошна
Для даного рецепту азу з яловичини поріж м'ясо і гриби, нашаткуй півкільцями цибулю. Гарненько прогрій сковороду і виклади на неї м'ясо. Обсмаж гарненько з усіх сторін протягом десяти хвилин і посип невеликою кількістю борошна.
Тепер викладай цибулю, поливай соусом і потушкуй хвилин п'ять. Тепер у азу татарське з яловичини поклажі гриби і туші блюдо близько двадцяти хвилин. Якщо рідина випарується, додаємо трохи води і потім під кришкою до готовності м'яса. Тепер викладай дрібно посічену зелень і подавай до столу.