Як приготувати биточки з фаршу
Історія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися биточки з яловичини, свинини, баранини та іншого м'яса. З часом рецепти спростилися, і биточки з фаршу або рубаного м'яса стали постійними гостями на столі більшості кухарят світу.
Крім того, в вегетаріанської та дієтичної кухні можна зустріти унікальні рецепти битків з круп, каш, овочів, а також риби, крабових паличок і інших інгредієнтів. Незважаючи на різноманіття рецептів, нижче мова піде про те, як приготувати биточки з яловичини.
Як зробити битки з яловичини в духовціТобі потрібно:
- вісімсот грамів нежирної яловичини
- дві-три середні цибулини
- два курячих яйця (за бажанням можеш використовувати десять-п'ятнадцять перепелиних)
- двісті грам батона (білий хліб чудово замінюється на сухарі з борошна грубого помелу)
- півтори-дві склянки молока
- п'ятдесят грам нежирного твердого сиру
- сіль і спеції за смаком
Биточки з яловичини за цим рецептом виходять ніжними і низькокалорійними, тому можеш спокійно готувати при активному схудненні. Візьми яловичину, вимочи її у воді, а потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки (можеш так само використовувати блендер, щоб отримати більш великі шматки м'яса).
{reklama}Потім пропускаєш через м'ясорубку цибулю і батон (сухарі), розмочений у невеликій кількості підігрітого молока. В кінці додаєш яйця, сіль, спеції і формуєш биточки з фаршу.
Викладаєш їх на деко (за бажанням, якщо хочеш отримати блюдо, приготоване на пару, додаєш в деко трохи молока і накриваєш фольгою) і кладеш в духову шафу, розігрітий до ста вісімдесяти градусів на сорок хвилин.
За п'ять хвилин до кінця готування посипати кожен биточек тертим сиром і відправляєш деко знову в духовку. Немає нічого смачнішого, як приготувати биточки по цьому рецепту і подати з простим гарніром з овочів.
Рецепт биточків з яловичини з печерицями
Тобі потрібно:
- п'ятсот грам нежирної яловичини
- триста грам маринованих шампіньйонів,
- три ріпчасті цибулини середніх розмірів
- одна столова ложка панірувальних сухарів
- дві столові ложки вершкового масла
- по чайній ложці сушеного базиліка і петрушки
- сіль і спеції за смаком
- овочевий бульйон
По цьому рецепту готується надзвичайно смачний і ніжний биточек з яловичини. М'ясо вимочи у воді протягом декількох годин, обсуши, видали плівки і жир, перемели на м'ясорубці або в блендері).
Одну-дві цибулини очистити від шкірки, подрібни тонкою соломкою і додаємо до меленої яловичині. Далі до биточкам з фаршу додаємо сіль, спеції, сушену зелень, сформуй медальйони і обкачати їх у панірувальних сухарях.
У товстостінній сковороді розігрій вершковою масло і обсмажити на ньому биточки. Ти й не помітиш, як приготування биточків підходить до кінця. Тепер візьми сотейник, виклади на дно половину залишився цибулі, зверху посип половиною, подрібнених на четвертинки, маринованих шампіньйонів.
Потім викладай усе биточки, зверху засип цибулею і печерицями. Залий все овочевим бульйоном, додай трохи спецій, доведи рідину до кипіння і варіть на повільному вогні хвилин десять-п'ятнадцять.
Щоб урізноманітнити це швидке і смачне блюдо, використовуй різні соуси і спеції домашнього приготування. Також можеш замість сиру чи грибів використовувати мед, горіхи і сухофрукти. В результаті ти отримаєш надзвичайно пікантні і смачні страви.
Деякі кухарята рекомендують запікати биточки з використанням вершків і білого вина, замість традиційного молока. У будь-якому випадку, експериментуй і отримаєш феєрверк смаку!