Як приготувати биточки з фаршу
22.11.2016 1 897 0

Як приготувати биточки з фаршу

Рецепти
В закладки

як приготувати биточкиІсторія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися биточки з яловичини, свинини, баранини та іншого м'яса. З часом рецепти спростилися, і биточки з фаршу або рубаного м'яса стали постійними гостями на столі більшості кухарят світу.

Крім того, в вегетаріанської та дієтичної кухні можна зустріти унікальні рецепти битків з круп, каш, овочів, а також риби, крабових паличок і інших інгредієнтів. Незважаючи на різноманіття рецептів, нижче мова піде про те, як приготувати биточки з яловичини.

Як зробити битки з яловичини в духовці

биточки з фаршу

Тобі потрібно:

  • вісімсот грамів нежирної яловичини
  • дві-три середні цибулини
  • два курячих яйця (за бажанням можеш використовувати десять-п'ятнадцять перепелиних)
  • двісті грам батона (білий хліб чудово замінюється на сухарі з борошна грубого помелу)
  • півтори-дві склянки молока
  • п'ятдесят грам нежирного твердого сиру
  • сіль і спеції за смаком

Биточки з яловичини за цим рецептом виходять ніжними і низькокалорійними, тому можеш спокійно готувати при активному схудненні. Візьми яловичину, вимочи її у воді, а потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки (можеш так само використовувати блендер, щоб отримати більш великі шматки м'яса).

{reklama}

Потім пропускаєш через м'ясорубку цибулю і батон (сухарі), розмочений у невеликій кількості підігрітого молока. В кінці додаєш яйця, сіль, спеції і формуєш биточки з фаршу.

Викладаєш їх на деко (за бажанням, якщо хочеш отримати блюдо, приготоване на пару, додаєш в деко трохи молока і накриваєш фольгою) і кладеш в духову шафу, розігрітий до ста вісімдесяти градусів на сорок хвилин.

За п'ять хвилин до кінця готування посипати кожен биточек тертим сиром і відправляєш деко знову в духовку. Немає нічого смачнішого, як приготувати биточки по цьому рецепту і подати з простим гарніром з овочів.

Рецепт биточків з яловичини з печерицями

биточки з яловичини

Тобі потрібно:

  • п'ятсот грам нежирної яловичини
  • триста грам маринованих шампіньйонів,
  • три ріпчасті цибулини середніх розмірів
  • одна столова ложка панірувальних сухарів
  • дві столові ложки вершкового масла
  • по чайній ложці сушеного базиліка і петрушки
  • сіль і спеції за смаком
  • овочевий бульйон

По цьому рецепту готується надзвичайно смачний і ніжний биточек з яловичини. М'ясо вимочи у воді протягом декількох годин, обсуши, видали плівки і жир, перемели на м'ясорубці або в блендері).

Одну-дві цибулини очистити від шкірки, подрібни тонкою соломкою і додаємо до меленої яловичині. Далі до биточкам з фаршу додаємо сіль, спеції, сушену зелень, сформуй медальйони і обкачати їх у панірувальних сухарях.

У товстостінній сковороді розігрій вершковою масло і обсмажити на ньому биточки. Ти й не помітиш, як приготування биточків підходить до кінця. Тепер візьми сотейник, виклади на дно половину залишився цибулі, зверху посип половиною, подрібнених на четвертинки, маринованих шампіньйонів.

Потім викладай усе биточки, зверху засип цибулею і печерицями. Залий все овочевим бульйоном, додай трохи спецій, доведи рідину до кипіння і варіть на повільному вогні хвилин десять-п'ятнадцять.

Щоб урізноманітнити це швидке і смачне блюдо, використовуй різні соуси і спеції домашнього приготування. Також можеш замість сиру чи грибів використовувати мед, горіхи і сухофрукти. В результаті ти отримаєш надзвичайно пікантні і смачні страви.

Деякі кухарята рекомендують запікати биточки з використанням вершків і білого вина, замість традиційного молока. У будь-якому випадку, експериментуй і отримаєш феєрверк смаку!

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зробити сосиски в домашніх умовах
На сьогодні ринок м'ясних продуктів пропонує широкий вибір сосисок. Проте всі вони досить далекі за своїми смаковими якостями від початкового варіанту цієї страви. В
Як приготувати шашлик з яловичини
Багато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти
Як приготувати салат з яловичини
Яловичина являє собою прекрасний приклад дієтичного м'яса. Вона багата мінералами і вітамінами. Серед інших сортів м'яса має найменший відсоток жирності (навіть набагато
Як приготувати курячі котлети
Серед прихильників правильного харчування досить часто зустрічається думка, що смачного способу приготувати курячу грудку немає. І це велика помилка, адже немає нічого
Як приготувати бефстроганов з яловичини
Дуже популярною стравою в російських ресторанах є бефстроганов. Надзвичайно соковита яловичина припала до смаку жителям різних куточків планети, коли в кінці
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через