Курячий шашлик на шпажках в духовці
02.12.2016 7 221 0

Курячий шашлик на шпажках в духовці

Рецепти
В закладки

Курячий шашлик в духовціКурячий шашлик, та ще й приготований в духовій шафі – досить неординарна і незвичне для простого обивателя поєднання. Незважаючи на це, останнім часом тенденція готувати шашлики саме таким способом неймовірно поширилася. Курячий шашлик в духовці дуже швидко готується, адже м'ясо досить маринувати 1-2 години, а запікати 15-25 хвилин.

Для приготування такої страви багато кухарята беруть курогрудку, однак, ти можеш використовувати і курячі стегенця, попередньо видаливши з них кісточки, шкірку і весь видимий жир.

Вирішивши приготувати шашлик з курки на шпажках, вибирай тільки березові або бамбукові варіанти міні-шампура. Попередньо деревину помісти в глибокий таз із водою, щоб вони наситили як модно більше вологи.

В іншому випадку, готуючи шашлик з курки в духовці, ти можеш зіткнутися з непередбаченими загорянням деревини, що вже явно недобре позначиться на твоєму блюді.

Поки шпажки перебувають у воді, приготуй смачний маринад і помісти в нього м'ясо. В маринаді обов'язково повинні бути присутніми кислі складові, які расщепят волокна: страва буде ніжним і соковитим одночасно.

курячий шашлик в духовці вимагає невеликої кількості масляної складової. У класичній рецептурі масло і кисла складова дорівнює 1:1, але при готуванні дієтичного страви краще обійтися мінімальною кількістю цього інгредієнта.

{reklama}

Враховуй, що при кімнатній температурі птах маринується не більше 2 годин, якщо тобі буде потрібно більше часу помісти майбутній шашлик з курки на шпажках в холодильник.

Шашлик з курогрудки

шашлик з курки на шпажкахТобі потрібно:

  • 1 кг курогрудки
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 3 ст. ложки лимонного соку
  • 3 ст. ложки нежирної сметани (10%)
  • 2 середні цибулини
  • сіль, спеції за смаком

Для оформлення можеш взяти півпучка петрушки або кропу. Такий шашлик з курки в духовці припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. Готування почни з оброблення птиці на невеликі шматочки.

Для цього промий філе під проточною водою, обсушити, видали залишився жир і шкури (якщо є). Змішай всі рідкі інгредієнти для маринаду, залий їм птицю і перемішай.

Тепер до шашлику з курки на шпажках додай нарізаний тонкими кільцями цибулю. Він так само допомагає розщепити волокна, як і лимонний сік. Через 1-2 години нанизай м'ясо на шпажки, намагаючись щільно притискати шматочки один до одного.

Обсмажити на сковороді без олії з друх сторін до отримання золотистої скоринки, переклади шпажки на решітку і запечи.

Курячого шашлику в духовці необхідно перебувати хвилин 15-20. Після цього подавай страву до столу, попередньо посипавши зеленню.

Шашлик з стегенець

шашлик з курки в духовціТобі потрібно:

  • 6 великих стегон
  • 16 середніх шампіньйонів
  • 2 невеликі цибулини
  • 6 ст. ложок рисового вина
  • 6 ст. ложок рідкого меду
  • 6 ст. ложок соєвого соусу
  • 1,5 ст. ложки рисового оцту
  • 1,5 ст. ложки дрібно подрібненого імбиру (якщо не любиш, краще не класти)
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 4 пера зеленого цибулі для прикраси

Цей шашличок з курки в духовці досить пряний і підійде для любителів гостренького. Курячі стегенця промити під проточною водою, обсушити, видали шкірки, кісточки і жир.

В невеликій ємності з'єднай соєвий соус, рисовий оцет, вино, мед, часник і імбир. Протоми маринад 10 хвилин на маленькому вогні. Отриманою сумішшю замаринуй птицю на 1-1,5 години.

Наріж невеликими шматочками гриби, цибулю кільцями і нанизывай по черзі птицю і овочі. Якщо в духовці є функція гриля, запікай під ним страву протягом 6 хвилин, потім перевертай і знову запікай стільки ж часу.

Якщо цієї функції немає, краще обсмажити м'ясо на сухій сковороді з обох стонон до отримання золотистої скоринки. Так твоя страва збереже максимальну кількість соку і буде дуже ніжним. Подавай до столу м'ясо, посипане дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.

Як приготувати курячий шашлик будинку дивись у цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зварити курячий суп
Курячий суп вважається найпоширенішим першою стравою у всьому світі. Якщо взяти на розгляд будь-яку кухню світу, ми обов'язково зустрінемо там хоча б один варіант
Як приготувати шашлик з риби
Шашлики стали улюбленою стравою багатьох, літні вихідні і тим більше свята на природі рідко обходяться без цієї страви. Традиційно готують його з різноманітних видів
Як приготувати шашлик з яловичини
Багато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти
Як приготувати курячий балик в домашніх умовах
М'ясо для багатьох є невід'ємною частиною щоденного раціону. Воно з'являється в салатах, незамінне в приготуванні перших і других страв, з нього можна зробити самі
Як приготувати запечені яблука
В останні роки багато людей зацікавилися правильним харчуванням, і, відповідно, дієтичними стравами. Проте повноцінним раціон будь-якої людини можна вважати без якісного
Як варити курячий бульйон
Супи вважаються незамінними в раціоні будь-якої людини. Але деякі з них готуються дуже складно і довго. Ти можеш замінити звичайний суп на блюдо, яке нітрохи не менш