Курячий шашлик на шпажках в духовці
Курячий шашлик, та ще й приготований в духовій шафі – досить неординарна і незвичне для простого обивателя поєднання. Незважаючи на це, останнім часом тенденція готувати шашлики саме таким способом неймовірно поширилася. Курячий шашлик в духовці дуже швидко готується, адже м'ясо досить маринувати 1-2 години, а запікати 15-25 хвилин.
Для приготування такої страви багато кухарята беруть курогрудку, однак, ти можеш використовувати і курячі стегенця, попередньо видаливши з них кісточки, шкірку і весь видимий жир.
Вирішивши приготувати шашлик з курки на шпажках, вибирай тільки березові або бамбукові варіанти міні-шампура. Попередньо деревину помісти в глибокий таз із водою, щоб вони наситили як модно більше вологи.
В іншому випадку, готуючи шашлик з курки в духовці, ти можеш зіткнутися з непередбаченими загорянням деревини, що вже явно недобре позначиться на твоєму блюді.
Поки шпажки перебувають у воді, приготуй смачний маринад і помісти в нього м'ясо. В маринаді обов'язково повинні бути присутніми кислі складові, які расщепят волокна: страва буде ніжним і соковитим одночасно.
курячий шашлик в духовці вимагає невеликої кількості масляної складової. У класичній рецептурі масло і кисла складова дорівнює 1:1, але при готуванні дієтичного страви краще обійтися мінімальною кількістю цього інгредієнта.
{reklama}Враховуй, що при кімнатній температурі птах маринується не більше 2 годин, якщо тобі буде потрібно більше часу помісти майбутній шашлик з курки на шпажках в холодильник.
Шашлик з курогрудки
Тобі потрібно:
- 1 кг курогрудки
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 3 ст. ложки лимонного соку
- 3 ст. ложки нежирної сметани (10%)
- 2 середні цибулини
- сіль, спеції за смаком
Для оформлення можеш взяти півпучка петрушки або кропу. Такий шашлик з курки в духовці припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. Готування почни з оброблення птиці на невеликі шматочки.
Для цього промий філе під проточною водою, обсушити, видали залишився жир і шкури (якщо є). Змішай всі рідкі інгредієнти для маринаду, залий їм птицю і перемішай.
Тепер до шашлику з курки на шпажках додай нарізаний тонкими кільцями цибулю. Він так само допомагає розщепити волокна, як і лимонний сік. Через 1-2 години нанизай м'ясо на шпажки, намагаючись щільно притискати шматочки один до одного.
Обсмажити на сковороді без олії з друх сторін до отримання золотистої скоринки, переклади шпажки на решітку і запечи.
Курячого шашлику в духовці необхідно перебувати хвилин 15-20. Після цього подавай страву до столу, попередньо посипавши зеленню.
Шашлик з стегенець
Тобі потрібно:
- 6 великих стегон
- 16 середніх шампіньйонів
- 2 невеликі цибулини
- 6 ст. ложок рисового вина
- 6 ст. ложок рідкого меду
- 6 ст. ложок соєвого соусу
- 1,5 ст. ложки рисового оцту
- 1,5 ст. ложки дрібно подрібненого імбиру (якщо не любиш, краще не класти)
- 4-5 зубчиків часнику
- 4 пера зеленого цибулі для прикраси
Цей шашличок з курки в духовці досить пряний і підійде для любителів гостренького. Курячі стегенця промити під проточною водою, обсушити, видали шкірки, кісточки і жир.
В невеликій ємності з'єднай соєвий соус, рисовий оцет, вино, мед, часник і імбир. Протоми маринад 10 хвилин на маленькому вогні. Отриманою сумішшю замаринуй птицю на 1-1,5 години.
Наріж невеликими шматочками гриби, цибулю кільцями і нанизывай по черзі птицю і овочі. Якщо в духовці є функція гриля, запікай під ним страву протягом 6 хвилин, потім перевертай і знову запікай стільки ж часу.
Якщо цієї функції немає, краще обсмажити м'ясо на сухій сковороді з обох стонон до отримання золотистої скоринки. Так твоя страва збереже максимальну кількість соку і буде дуже ніжним. Подавай до столу м'ясо, посипане дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
Як приготувати курячий шашлик будинку дивись у цьому відео: