Як зробити рибний паштет в домашніх умовах
На сьогодні паштети вельми поширені в усьому світі і готуються вони з м'яса, риби, печінки, бобових і овочів. Спочатку настільки вишукане блюдо було придумано в кінці вісімнадцятого століття у Франції. Перший був приготований паштет з гусячої печінки в будинку маркіза і носив назву "Фуа-Гра".
Проте з часом страва перейшло на столи і менш заможних громадян країни, а далі поширилося по всьому світу. На початку дев'ятнадцятого століття в Російській імперії навіть були відкриті "Паштетних", в яких можна було паштет придбати паштет з тунця, лосося, оселедця і інших видів риби, а також м'ясні та печінкові варіації страви.
Для того, як зробити рибний паштет в домашніх умовах, не потрібно багато умінь і фінансових витрат, адже можна використовувати сиру, копчену, відварну, солону і консервовану рибу.
Будь-яка риба підходить для паштету, тому віддавай перевагу твоєму коханому сорту. Крім морепродуктів в рецепт рибного паштету можуть включатися різні овочі, яйця, панірувальні сухарі, зелень і спеції.
Кожен кухарьонок методом проб і помилок з часом знаходить підходящі саме для нього пропорції риби, овочів і спецій, а поки ти з цим ще не розібрався, скористайся рецептами, наведеними нижче.
{reklama}Краще всього почати готувати паштет з рибної консерви, адже це займе всього лише кілька хвилин.
Заголовок блоку
Тобі потрібно:
- сто вісімдесят п'ять грамів консервованого тунця у власному соку
- сто дев'яносто грамів сардин
- двісті п'ятдесят грам консервованої оселедця
- по одній столовій ложці кетчупу і десяти-процентної сметани
- лимон
- сіль
- спеції за смаком
Всю рибу вытряхни з бляшанок і залиш стікати в друшляку. Як тільки зникнуть надлишки масла, соусу і т. д., поклажі рибу в блендер і збий на середніх обертах протягом однієї-двох хвилин. Додай в паштет з рибної консерви трохи лимонного соку, кетчуп, сметану і знову збиваємо. Якщо буде потрібно, посоли і поперчи.
Залиш в холодильнику на кілька годин. Перед подачею перевір, щоб паштет був досить вологим, якщо ж він став розсипчастим, додай ще трохи лимонного соку. При подачі можеш прикрасити паштет листям петрушки і базиліка.
Якщо ти думаєш, як зробити рибний паштет в домашніх умовах більш ніжним, зупини свій вибір на рецепті з сирою рибою.
Незвичайно ніжний рибний паштет
Тобі потрібно:
- п'ятсот грам рибного філе (тунець, лосось, тріска та ін)
- триста мілілітрів густих вершків
- два яєчних білка
- сіль
- спеції за смаком
Даний рецепт рибного паштету передбачає термічну обробку, тому запасіться терпінням. Приготування починається з охолодження рибного філе та подрібнення його в блендері на середніх обертах до однорідної маси. Поступово введи вершки і спеції, продовжуючи збивати масу.
Далі збий в іншій ємності пару яєчних білків з сіллю, поки вони не перетворяться в міцну густу піну. В паштет з тунця або будь-якої іншої риби обережно виклади білки, акуратно перемішати, додай сіль і перець за смаком.
Нагрій духовку до ста шістдесяти градусів, візьми невелику форму (підійде для кексу), змасти її гарненько вершковим маслом і рівномірно виклади паштетную масу. Візьми іншу форму більшого розміру, налий в неї води, поклади туди форму з паштетом і постав всю конструкцію запікатися на годину в духовку.
Коли за цим рецептом рибний паштет буде готовий, необхідно вийняти його з духовки і залиште остигати при кімнатній температурі. Якщо паштет буде рідкуватим, поклади його на пару годин в холодильник.
Подавай до столу прикрашеним м'ятою, лимоном або базиліком. Якщо ти думаєш, як приготувати рибний паштет в домашніх умовах за наведеним вище рецептом для святкового столу, то вам слід скористатися невеликою хитрістю. Заздалегідь відвари броколі, морква і шпинат, подрібни ножем, посоли і поперчи, а потім виклади паштет шарами з овочами, або розділи рибну суміш і додаємо в кожну частину овочі, а далі викладаємо на тарілки шарами.
Паштет з тунця з м'яким сиром
Тобі потрібно:
- півкілограма тунця в олії (консервованого),
- сто грам м'якого кремового сиру,
- столова ложка натурального нежирного йогурту,
- двадцять грам каперсів,
- пів-лимона (цедра),
- сіль і перець за смаком
Паштет з рибної консерви по цьому рецепту готується дуже швидко. Почни приготування з риби. Її необхідно викласти в друшляк і дати маслу стекти. Потім помісти всі інгредієнти для паштету з тунця, крім грибів, в блендер і подрібнюй протягом пари хвилин на великих оборотах.
Тепер викладаємо масу в салатник, в якому будеш подавати страву до столу, додай дрібно подрібнені каперси, за необхідності сіль і спеції. Все гарненько ще раз змішай, дай настоятися чверть години і презентує гостям. Перед подачею прикрась залишилися лимоном і зеленню.
Як зробити паштет з консервованого тунця дивись на цьому відео: