Як зробити рибний паштет в домашніх умовах
02.12.2016 3 203 0

Як зробити рибний паштет в домашніх умовах

Рецепти
В закладки

як зробити рибний паштет в домашніх умовахНа сьогодні паштети вельми поширені в усьому світі і готуються вони з м'яса, риби, печінки, бобових і овочів. Спочатку настільки вишукане блюдо було придумано в кінці вісімнадцятого століття у Франції. Перший був приготований паштет з гусячої печінки в будинку маркіза і носив назву "Фуа-Гра".

Проте з часом страва перейшло на столи і менш заможних громадян країни, а далі поширилося по всьому світу. На початку дев'ятнадцятого століття в Російській імперії навіть були відкриті "Паштетних", в яких можна було паштет придбати паштет з тунця, лосося, оселедця і інших видів риби, а також м'ясні та печінкові варіації страви.

Для того, як зробити рибний паштет в домашніх умовах, не потрібно багато умінь і фінансових витрат, адже можна використовувати сиру, копчену, відварну, солону і консервовану рибу.

Будь-яка риба підходить для паштету, тому віддавай перевагу твоєму коханому сорту. Крім морепродуктів в рецепт рибного паштету можуть включатися різні овочі, яйця, панірувальні сухарі, зелень і спеції.

Кожен кухарьонок методом проб і помилок з часом знаходить підходящі саме для нього пропорції риби, овочів і спецій, а поки ти з цим ще не розібрався, скористайся рецептами, наведеними нижче.

{reklama}

Краще всього почати готувати паштет з рибної консерви, адже це займе всього лише кілька хвилин.

Заголовок блоку

паштет з рибної консервиТобі потрібно:

  • сто вісімдесят п'ять грамів консервованого тунця у власному соку
  • сто дев'яносто грамів сардин
  • двісті п'ятдесят грам консервованої оселедця
  • по одній столовій ложці кетчупу і десяти-процентної сметани
  • лимон
  • сіль
  • спеції за смаком

Всю рибу вытряхни з бляшанок і залиш стікати в друшляку. Як тільки зникнуть надлишки масла, соусу і т. д., поклажі рибу в блендер і збий на середніх обертах протягом однієї-двох хвилин. Додай в паштет з рибної консерви трохи лимонного соку, кетчуп, сметану і знову збиваємо. Якщо буде потрібно, посоли і поперчи.

Залиш в холодильнику на кілька годин. Перед подачею перевір, щоб паштет був досить вологим, якщо ж він став розсипчастим, додай ще трохи лимонного соку. При подачі можеш прикрасити паштет листям петрушки і базиліка.

Якщо ти думаєш, як зробити рибний паштет в домашніх умовах більш ніжним, зупини свій вибір на рецепті з сирою рибою.

Незвичайно ніжний рибний паштет

рецепт рибного паштетуТобі потрібно:

  • п'ятсот грам рибного філе (тунець, лосось, тріска та ін)
  • триста мілілітрів густих вершків
  • два яєчних білка
  • сіль
  • спеції за смаком

Даний рецепт рибного паштету передбачає термічну обробку, тому запасіться терпінням. Приготування починається з охолодження рибного філе та подрібнення його в блендері на середніх обертах до однорідної маси. Поступово введи вершки і спеції, продовжуючи збивати масу.

Далі збий в іншій ємності пару яєчних білків з сіллю, поки вони не перетворяться в міцну густу піну. В паштет з тунця або будь-якої іншої риби обережно виклади білки, акуратно перемішати, додай сіль і перець за смаком.

Нагрій духовку до ста шістдесяти градусів, візьми невелику форму (підійде для кексу), змасти її гарненько вершковим маслом і рівномірно виклади паштетную масу. Візьми іншу форму більшого розміру, налий в неї води, поклади туди форму з паштетом і постав всю конструкцію запікатися на годину в духовку.

Коли за цим рецептом рибний паштет буде готовий, необхідно вийняти його з духовки і залиште остигати при кімнатній температурі. Якщо паштет буде рідкуватим, поклади його на пару годин в холодильник.

Подавай до столу прикрашеним м'ятою, лимоном або базиліком. Якщо ти думаєш, як приготувати рибний паштет в домашніх умовах за наведеним вище рецептом для святкового столу, то вам слід скористатися невеликою хитрістю. Заздалегідь відвари броколі, морква і шпинат, подрібни ножем, посоли і поперчи, а потім виклади паштет шарами з овочами, або розділи рибну суміш і додаємо в кожну частину овочі, а далі викладаємо на тарілки шарами.

Паштет з тунця з м'яким сиром

паштет з тунцяТобі потрібно:

  • півкілограма тунця в олії (консервованого),
  • сто грам м'якого кремового сиру,
  • столова ложка натурального нежирного йогурту,
  • двадцять грам каперсів,
  • пів-лимона (цедра),
  • сіль і перець за смаком

Паштет з рибної консерви по цьому рецепту готується дуже швидко. Почни приготування з риби. Її необхідно викласти в друшляк і дати маслу стекти. Потім помісти всі інгредієнти для паштету з тунця, крім грибів, в блендер і подрібнюй протягом пари хвилин на великих оборотах.

Тепер викладаємо масу в салатник, в якому будеш подавати страву до столу, додай дрібно подрібнені каперси, за необхідності сіль і спеції. Все гарненько ще раз змішай, дай настоятися чверть години і презентує гостям. Перед подачею прикрась залишилися лимоном і зеленню.

Як зробити паштет з консервованого тунця дивись на цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зробити сосиски в домашніх умовах
На сьогодні ринок м'ясних продуктів пропонує широкий вибір сосисок. Проте всі вони досить далекі за своїми смаковими якостями від початкового варіанту цієї страви. В
Як приготувати шашлик з риби
Шашлики стали улюбленою стравою багатьох, літні вихідні і тим більше свята на природі рідко обходяться без цієї страви. Традиційно готують його з різноманітних видів
Як приготувати суп пюре з риби
На сьогоднішній день великою популярністю користуються різні супи-пюре і крем-супи серед людей, що підтримують правильне харчування. Досить поширений питання, як
Як приготувати рибний суп
Правильний раціон харчування для здорової дорослої людини повинен включати в себе хоча б три рибних страви на тиждень. Але постійно є на вечерю гаряче з риби навряд чи
Як приготувати рулет з риби
Рибні страви часто вважаються складними в приготуванні, закуски з риби сприймаються як цікавий делікатес, а гаряче з цього продукту нерідко є для гостей ознакою гарного
Як приготувати закуски з риби
Якщо тобі набридло подавати на стіл бутерброди і канапе, нарізка з ковбаси і сиру теж приїлася, спробуй здивувати сім'ю, друзів або гостей смачними і корисними стравами.