Як приготувати рулет з риби
Рибні страви часто вважаються складними в приготуванні, закуски з риби сприймаються як цікавий делікатес, а гаряче з цього продукту нерідко є для гостей ознакою гарного смаку кулінара. Коли потрібно швидко приготувати щось смачне і ефектне, спробуй рецепти рулетів з риби. Вони можуть бути самими простими з використанням готової основи, або ж складними, коли все робиться своїми руками.
Якщо ти не знаєш, як приготувати рулети з риби, почни з найпростіших варіантів, наприклад, з рецептів з лавашем або азіатськими коржами. Але традиційними рулети з лаваша з рибою не вважаються, тому спробуй приготувати страву з основою з рибного фаршу, начинкою з сиру і зелені, яєць та інших морепродуктів.
Для приготування рулетів використовується практично будь-яка риба, крім тих видів, м'ясо яких дуже легко кришиться після термічної обробки. До святкового столу або для сімейної вечері ти можеш приготувати щось особливе, використавши рецепт рулетів з червоної риби.
Це блюло зовсім не дороге, як може здатися, а смак набагато краще, ніж у простого рулету з риби з сиром.
Як зробити рулет з червоної риби
{reklama}Тобі потрібно:
- п'ятсот грам горбуші
- стільки ж листкового тіста (можеш купити готове)
- два варених яйця і одне сире
- чотири великих ложки вершків
- пучок свіжої зелені по твоєму смаку
- чайна ложка соку лимона
- велика цибулина
- спеції
Цей спосіб, як приготувати рулет з риби, нагадує приготування рибних пирогів. Все м'ясо горбуші розділи на дві приблизно рівні половини.
Одну половину дрібно наріж, додай в миску лимонний сік. Потім цю рибу потрібно буде посипати сіллю і перцем.
Рецепт рулету з риби передбачає приготування ніжного рибного пюре: у блендері змішай злегка обсмажену цибулю, що залишилася рибу, білок сирого яйця, варене яйце (натріть його на дрібній тертці), вершки.
Не забудь про сіль перець, все ретельно перемішай. Рецепт рулету з червоної риби простий, оскільки не потрібно готувати основу, тобі просто потрібно розкачати листкове тісто в тонкий пласт.
Товщина основи повинна бути приблизно п'ять міліметрів, на неї викладається дрібно нашатковану зелену цибулю (але тільки половина від загальної кількості). На цибулю кладеться рибне пюре, потім шматочки риби, завершується рулет шаром зелені.
так само можеш приготувати рулет з лаваша з рибою, якщо часу мало. Викладай все на деко з фольгою, випікай півгодини при 200 градусах. Одним із самих смачних і простих вважається рулет з риби з сиром. Сир надає страві ніжність, це поєднання оцінять і любителі ролів, суші.
Як приготувати рулет з лаваша і консервованої риби
Заздалегідь приготуй:
- три вірменських лаваша
- консерви рибні з маслом (однієї банки достатньо)
- двісті грам сиру твого улюбленого виду
- три яйця
- чотири-п'ять зубчиків часнику
- зелень
- майонез
Це один з найпростіших способів, як приготувати рулет з риби. Яйця відвари заздалегідь круто, вони повинні повністю охолонути. Холодні яйця дрібно поріж ножем або натри на крупній тертці.
З консервів потрібно тільки риба, масло можеш злити. Саму рибу розімни виделкою до тієї консистенції, яка більше за смаком.
Сир натри на дрібній або середній тертці. Часник і зелень подрібнюємо, змішуємо з майонезом. Цей рулет з лаваша з рибою вийде соковитим і смачним, якщо заправки буде багато.
Майонезом із зеленню змащуй всі листи лаваша, але тільки з одного боку. На перший лист висип тертий сир, зверху поклади другий лист лавашу з заправкою, на нього викладаємо рівномірно консерви, потім знову лаваш і зверху подрібнені яйця.
Рулет звертай як можна щільніше, поклажі в холодильник на півгодини. Можеш взяти червону рибу і плавлений сир, щоб приготувати такий же рулет.
Якщо немає можливості придбати вірменський лаваш, спечи великі і тонкі прісні млинці, вони чудово замінять ці східні коржі. Блюдо виходить смачним з будь-якими іншими морепродуктами.
Такий рулет особливо хороший в якості холодної закуски на вечірці зі шведським столом. Рецепт рулету з риби в класичному вигляді не передбачає використання основи з тіста.
Рецепт бюджетного рибного рулету
Для наступного рецепта тобі потрібно:
- шістсот грамів рибного філе разом з шкірою
- двісті грам молока
- сто п'ятдесят грам черствого пшеничного хліба
Для оформлення страви тобі знадобиться пара ложок панірувальних сухарів, а для приготування олію.
Як і рулет з риби з сиром, це блюдо виходить досить калорійним, тому можеш використовувати хліб із злаків або бородинський хліб, а замість молока звичайну воду.
Для приготування смачного фаршу тобі потрібні печериці свіжі – приблизно сто п'ятдесят грам, ріпчаста цибулина і одне зварене яйце круто. В якості приправ будуть використані перець, сіль, петрушка.
Хліб поріжте на невеликі шматочки, замочи в рідині. За цей час поріж філе риби на шматки. Пропусти Через м'ясорубку шматки риби і хліба, у цю масу додаємо трохи солі і перцю, залий молоко, що залишилося.
Все ретельно змішай блендером. Цей варіант більш бюджетний, ніж рецепт рулету з червоної риби, тому що підійде абсолютно будь-який сорт риби. Для начинки подрібни цибулю і печериці.
Спочатку обсмажити цибулю, потім додаємо в сковороду печериці і готуй до повного випаровування води. Поки начинка остигає, подрібни яйце і петрушку, додай все це до грибів з цибулею, змішай з сіллю і перцем.
Розклади на столі мокру серветку великого розміру, на неї викласти фарш з риби рівним шаром. На середину викласти начинку. Згортати цей рулет не потрібно, достатньо просто загорнути вільні краї до середини і з'єднати їх так, щоб не було видно начинки.
Рулет посипаємо сухарями, скропи маслом, потім перекласти на деко з фольгою або харчовою плівкою. Готується страва півгодини в духовці при температурі 250 градусів. Особливо добре такий рулет буде поєднуватися з ніжним картопляним пюре.
Стандартна порція передбачає два тонких шматочки такого рибного рулету. Якщо ж рулет подається як окрему страву, прикрашай його зеленню петрушки, а в якості соусу подавай сметану або будь-який інший соус на її основі.
Страва буде мати пікантний смак, якщо перед подачею нарізані шматочки збризнути краплею лимонного соку.