
Як приготувати суп пюре з риби
На сьогоднішній день великою популярністю користуються різні супи-пюре і крем-супи серед людей, що підтримують правильне харчування. Досить поширений питання, як приготувати суп пюре, але це набагато простіше, ніж здається з першого погляду. Отже, особливої різниці в даних стравах немає, але все ж на їх відмінності і схожості варто трохи зупинитися.
Супи-пюре зазвичай використовуються в лікувально-профілактичних дієтах і в дитячому меню. Їх основою є м'ясні і овочеві бульйони, а при приготуванні використовуються протерті овочі, деякі фрукти, крупи, м'ясо птиці, риба та бобові.
Основою ж крем-супу є соус "Бешамель" і "Льєзон", а до складу обов'язково входять вершки, сметана, або молоко. Головними складовими цієї страви стають риба, птиця та овочі.
Суп пюре з риби обов'язково повинен бути присутнім у раціоні кожної людини хоча б пару разів на місяць, адже він дуже благотворно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.
Для отримання максимально однорідного супу-пюре багатьма кухарятами використовуються різні секрети. Так одні вважають, що достатньо відварені інгредієнти протерти крізь сито і вийде настільки бажане блюдо.
{reklama}Інші ж воліють акуратно нарізати всі овочі однаковими скибочками і чекати їх повного приготування, потім викладають в чашу блендера і збивають в однорідне пюре.
Треті воліють спочатку збивати інгредієнти в блендері, а потім пропускати їх через сито. Хто правий - не відомо, адже як кажуть в приказці "на смак і колір…", тому вирішуй сам, яким саме способом ти будеш завершувати приготування такого улюбленого і дітьми, і дорослими, страви.
Багатьом доведеться за смаком суп пюре з лосося, рецепт якого буде наведено нижче.
Як приготувати лососевий суп-пюре
Тобі потрібно:
- п'ятсот грам філе лосося
- чотири стебла цибулі-порею
- одна головка ріпчастої цибулі
- два бульби картоплі (приблизно грам триста-чотириста)
- дві склянки рибного бульйону
- три склянки води
- жирні вершки (тридцять три відсотки) приблизно сто п'ятдесят грам
- столова ложка оливкової олії
- пучок петрушки
- спеції за смаком
Як швидко приготувати суп пюре по даному рецепту? У широкій плоскій каструлі на маленькому вогні обсмажити дрібно нарізану цибулю-порей і ріпчасту цибулю (приблизно дві-три хвилинки), влий рибний бульйон і воду, поклажі картоплю і доведи до кипіння.
Скоро буде готова основа твого супу пюре з риби. Потім поклади спеції, провари хвилин двадцять п'ять-тридцять (до готовності картоплі), злийте бульйон, а овочі подрібни в блендері до однорідної маси.
Потім з'єднай овочеве пюре і бульйоном, поставити на плиту і на маленькому вогні доведи до кипіння.
В суп пюре з лосося поклади заздалегідь нарізаного на порційні шматки риби і відвари до готовності при постійному помішуванні (варити доведеться десь хвилин п'ять).
Тонкою цівкою ввести вершки, почекай, щоб страва закипіло і вимикай. За бажанням можеш додати трохи лимонного соку. Подавай до столу прикрашеним петрушкою.
Урізноманітнити твій раціон допоможе суп пюре з форелі. Блюдо досить швидке в приготуванні і не потребує особливих інгредієнтів.
Рецепт форелевого супу-пюре
Тобі потрібно:
- шістсот грамів форелі (може підійти класичний суповий набір з голови, хвоста і хребта)
- дві великих картоплини
- одна середня морква
- сто п'ятдесят грам вершків
- спеції за смаком (залиш трохи зелені петрушки для подачі на стіл)
Для цієї страви ти можеш використовувати заздалегідь придбаний суповий набір, на відміну від супу-пюре з лосося, або самостійно зробити його, відокремивши філе від кісток, але при цьому повинно залишитися досить м'яса на хребті і в районі голови (це економ-варіант страви, в традиційному варіанті ти можеш використовувати і шістсот грамів чистого філе форелі).
Потім кладеш суповий набір в каструлю, заливаєш прохолодною водою трохи вище рівня риби і доводиш до кипіння. Коли майбутній суп закипить, знімаєш піну і даєш рибці проваритися хвилин тридцять-тридцять п'ять.
Немає нічого складного, як приготувати суп пюре з даного рецептом. Після того, як риба приготувалася, зливаєш пів-літра бульйону і відкладаєш. Форель охолоджуєш, з супового набору счищаешь все м'ясо в тарілку і акуратно измельчаешь його виделкою.
Поки ти возишся з рибою, у відкладеному бульйоні необхідно відварити дрібно нарізану картоплю і моркву до готовності (це займе хвилин тридцять-тридцять п'ять).
Подрібни овочі в блендері разом з бульйоном перелий назад в каструлю. Додай подрібнену рибу і вершки, постав на плиту, і, постійно помішуючи, на повільному вогні доведи страву до кипіння.
Якщо суп пюре з форелі тобі буде здаватися занадто густим, додавай тонкою цівкою залишився від варіння риби бульйон, поки твоя страва не стане необхідної консистенції.
За умови, коли ти використовуєш не залишки риби, а цілісне філе тобі буде просто необхідно розвести трохи суп бульйоном. Перед подачею на стіл можеш посипати блюдо рубаною петрушкою.
Дуже цікавий і смачний рецепт - суп пюре з сьомги. І хоча у всіх рецептах використовується червона риба, за смаком вони будуть дуже відрізнятися.
Як приготувати семговый суп-пюре
Тобі потрібно:
- чотириста грам філе сьомги
- чотири середні картоплини
- одна морква
- два досить великих томата
- цибуля-порей (за смаком)
- півлітра жирних вершків
- рослинне масло
- спеції і імбир за смаком
На відміну від супу-пюре з форелі, цей суп готується швидше. Заздалегідь підготуй все інгредієнти: цибулю дрібно наріж, моркву натріть на крупній тертці, сьомгу, томати (з них необхідно зняти шкірку) і картоплю наріж дрібними кубиками.
Суп пюре з риби готуй в неглибокій широкої каструлі. Спочатку налий туди невелику кількість рослинного масла і на невеликому вогні обережно обсмажити цибулю.
Поступово додаємо в каструлю моркву і томати і туші протягом п'яти-десяти хвилин.
Потім введи суп пюре з сьомги один літр води, доведи до кипіння і клади картопля, спеції.
Провари все хвилин десять-п'ятнадцять і додай дрібно нарізану сьомгу. Ще через п'ять-сім хвилин введи тонкою цівкою вершки, доведи до кипіння і вимкни.
Готовий суп-пюре з сьомги збиваємо блендером до отримання однорідної маси і подавай на стіл, попередньо прикрасивши зеленню.




