Як приготувати суп пюре з риби
02.12.2016 1 471 0

Як приготувати суп пюре з риби

Рецепти
В закладки

як приготувати суп пюреНа сьогоднішній день великою популярністю користуються різні супи-пюре і крем-супи серед людей, що підтримують правильне харчування. Досить поширений питання, як приготувати суп пюре, але це набагато простіше, ніж здається з першого погляду. Отже, особливої різниці в даних стравах немає, але все ж на їх відмінності і схожості варто трохи зупинитися.

Супи-пюре зазвичай використовуються в лікувально-профілактичних дієтах і в дитячому меню. Їх основою є м'ясні і овочеві бульйони, а при приготуванні використовуються протерті овочі, деякі фрукти, крупи, м'ясо птиці, риба та бобові.

Основою ж крем-супу є соус "Бешамель" і "Льєзон", а до складу обов'язково входять вершки, сметана, або молоко. Головними складовими цієї страви стають риба, птиця та овочі.

Суп пюре з риби обов'язково повинен бути присутнім у раціоні кожної людини хоча б пару разів на місяць, адже він дуже благотворно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.

Для отримання максимально однорідного супу-пюре багатьма кухарятами використовуються різні секрети. Так одні вважають, що достатньо відварені інгредієнти протерти крізь сито і вийде настільки бажане блюдо.

{reklama}

Інші ж воліють акуратно нарізати всі овочі однаковими скибочками і чекати їх повного приготування, потім викладають в чашу блендера і збивають в однорідне пюре.

Треті воліють спочатку збивати інгредієнти в блендері, а потім пропускати їх через сито. Хто правий - не відомо, адже як кажуть в приказці "на смак і колір…", тому вирішуй сам, яким саме способом ти будеш завершувати приготування такого улюбленого і дітьми, і дорослими, страви.

Багатьом доведеться за смаком суп пюре з лосося, рецепт якого буде наведено нижче.

Як приготувати лососевий суп-пюре

суп пюре з лосося

Тобі потрібно:

  • п'ятсот грам філе лосося
  • чотири стебла цибулі-порею
  • одна головка ріпчастої цибулі
  • два бульби картоплі (приблизно грам триста-чотириста)
  • дві склянки рибного бульйону
  • три склянки води
  • жирні вершки (тридцять три відсотки) приблизно сто п'ятдесят грам
  • столова ложка оливкової олії
  • пучок петрушки
  • спеції за смаком

Як швидко приготувати суп пюре по даному рецепту? У широкій плоскій каструлі на маленькому вогні обсмажити дрібно нарізану цибулю-порей і ріпчасту цибулю (приблизно дві-три хвилинки), влий рибний бульйон і воду, поклажі картоплю і доведи до кипіння.

Скоро буде готова основа твого супу пюре з риби. Потім поклади спеції, провари хвилин двадцять п'ять-тридцять (до готовності картоплі), злийте бульйон, а овочі подрібни в блендері до однорідної маси.

Потім з'єднай овочеве пюре і бульйоном, поставити на плиту і на маленькому вогні доведи до кипіння.

В суп пюре з лосося поклади заздалегідь нарізаного на порційні шматки риби і відвари до готовності при постійному помішуванні (варити доведеться десь хвилин п'ять).

Тонкою цівкою ввести вершки, почекай, щоб страва закипіло і вимикай. За бажанням можеш додати трохи лимонного соку. Подавай до столу прикрашеним петрушкою.

Урізноманітнити твій раціон допоможе суп пюре з форелі. Блюдо досить швидке в приготуванні і не потребує особливих інгредієнтів.

Рецепт форелевого супу-пюре

суп пюре з форелі

Тобі потрібно:

  • шістсот грамів форелі (може підійти класичний суповий набір з голови, хвоста і хребта)
  • дві великих картоплини
  • одна середня морква
  • сто п'ятдесят грам вершків
  • спеції за смаком (залиш трохи зелені петрушки для подачі на стіл)

Для цієї страви ти можеш використовувати заздалегідь придбаний суповий набір, на відміну від супу-пюре з лосося, або самостійно зробити його, відокремивши філе від кісток, але при цьому повинно залишитися досить м'яса на хребті і в районі голови (це економ-варіант страви, в традиційному варіанті ти можеш використовувати і шістсот грамів чистого філе форелі).

Потім кладеш суповий набір в каструлю, заливаєш прохолодною водою трохи вище рівня риби і доводиш до кипіння. Коли майбутній суп закипить, знімаєш піну і даєш рибці проваритися хвилин тридцять-тридцять п'ять.

Немає нічого складного, як приготувати суп пюре з даного рецептом. Після того, як риба приготувалася, зливаєш пів-літра бульйону і відкладаєш. Форель охолоджуєш, з супового набору счищаешь все м'ясо в тарілку і акуратно измельчаешь його виделкою.

Поки ти возишся з рибою, у відкладеному бульйоні необхідно відварити дрібно нарізану картоплю і моркву до готовності (це займе хвилин тридцять-тридцять п'ять).

Подрібни овочі в блендері разом з бульйоном перелий назад в каструлю. Додай подрібнену рибу і вершки, постав на плиту, і, постійно помішуючи, на повільному вогні доведи страву до кипіння.

Якщо суп пюре з форелі тобі буде здаватися занадто густим, додавай тонкою цівкою залишився від варіння риби бульйон, поки твоя страва не стане необхідної консистенції.

За умови, коли ти використовуєш не залишки риби, а цілісне філе тобі буде просто необхідно розвести трохи суп бульйоном. Перед подачею на стіл можеш посипати блюдо рубаною петрушкою.

Дуже цікавий і смачний рецепт - суп пюре з сьомги. І хоча у всіх рецептах використовується червона риба, за смаком вони будуть дуже відрізнятися.

Як приготувати семговый суп-пюре

суп пюре з сьомги

Тобі потрібно:

  • чотириста грам філе сьомги
  • чотири середні картоплини
  • одна морква
  • два досить великих томата
  • цибуля-порей (за смаком)
  • півлітра жирних вершків
  • рослинне масло
  • спеції і імбир за смаком

На відміну від супу-пюре з форелі, цей суп готується швидше. Заздалегідь підготуй все інгредієнти: цибулю дрібно наріж, моркву натріть на крупній тертці, сьомгу, томати (з них необхідно зняти шкірку) і картоплю наріж дрібними кубиками.

Суп пюре з риби готуй в неглибокій широкої каструлі. Спочатку налий туди невелику кількість рослинного масла і на невеликому вогні обережно обсмажити цибулю.

Поступово додаємо в каструлю моркву і томати і туші протягом п'яти-десяти хвилин.

Потім введи суп пюре з сьомги один літр води, доведи до кипіння і клади картопля, спеції.

Провари все хвилин десять-п'ятнадцять і додай дрібно нарізану сьомгу. Ще через п'ять-сім хвилин введи тонкою цівкою вершки, доведи до кипіння і вимкни.

Готовий суп-пюре з сьомги збиваємо блендером до отримання однорідної маси і подавай на стіл, попередньо прикрасивши зеленню.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати рибний суп
Правильний раціон харчування для здорової дорослої людини повинен включати в себе хоча б три рибних страви на тиждень. Але постійно є на вечерю гаряче з риби навряд чи
Як приготувати рулет з риби
Рибні страви часто вважаються складними в приготуванні, закуски з риби сприймаються як цікавий делікатес, а гаряче з цього продукту нерідко є для гостей ознакою гарного
Як приготувати м'ясну солянку в домашніх умовах
Найбільш ощадливі та винахідливі кулінари знають безліч способів, як приготувати м'ясну солянку або ж її овочевий вегетаріанський аналог. Це перше блюдо добре тим, що
Як готувати на пару без пароварки
На сьогодні все більше людей переходять на правильне і здорове харчування. Якщо ти ставишся до їх числа, то тобі часто доводилося стикатися з різними рецептами страв,
Як вибрати блендер
Як вибрати блендер
Як вибрати блендер
20.11.16 Рецепти
Блендер являє собою прилад, що максимально полегшує процес приготування. З його допомогою ти з легкістю измельчишь різні горіхи, приготуєш м'ясний або рибний фарш, а
Як варити курячий бульйон
Супи вважаються незамінними в раціоні будь-якої людини. Але деякі з них готуються дуже складно і довго. Ти можеш замінити звичайний суп на блюдо, яке нітрохи не менш