Як зварити рисову кашу на молоці
Немає такої людини на землі, а особливо в Росії, хто не пробував би рисової кашки. Не дарма наші предки говорили «Щі да каша – їжа наша!», вже вони то знали толк у смачної і корисної їжі. Проста на перший погляд, вона наповнена поживними елементами і мінералами, здатна дати заряд енергії на весь день не надаючи при цьому на організм несприятливого впливу.
Всі чудово знають, що рис володіє дієтичними властивостями і просто незамінний при вегетаріанство. Крім того, це чудовий адсорбент здатний вивести шкідливі токсини з організму, наприклад, при алкогольному сп'янінні.
Зварити рисову кашу може абсолютно будь-який. Практично всі рецепти прості, а смакові поєднання з цим зерном дуже різноманітні. Ви можете поєднувати крупу з овочами, м'ясом, сухофруктами, готувати на молоці, воді, з або без додавання вершкового масла. Ніяких рамок, межі кулінарії обмежуються тільки широтою вашої фантазії.
Проте, як і з кожним блюдом, слід розібратися з головними принципами приготування.
Перш за все, слід ознайомитися з сортами цієї крупи. Кожен сорт унікальний і відрізняється не тільки зовнішнім виглядом, але і смаковими якостями. Якийсь ідеально підійде для плову, а якийсь стане прекрасним інгредієнтом для суші.
{reklama}Якщо ви зібралися варити кашку, то необхідно взяти круглий рис. В'язкі і клейкі якості цього сорту чудово підходять для майбутнього страви. Перш ніж почати підготовку, крупу ретельно промивають великою кількістю води.
Потім варять кілька хвилин без додавання молока у звичайній воді, після чого її зливають і додають молоко. Так ви зробите її насиченою і збережіть всі поживні елементи.
Класика жанру, рисова кашка з молоком
Немає нічого краще на сніданок, ніж корисна рисова каша на молоці і з вершковим маслом. Поласувати їй можуть як дорослі, так і діти. Настав час дізнатися цей чарівний рецепт які знають наші мами і бабусі.
Отже, щоб страва отримати легким і повітряним вам знадобитися з продуктів всього лише:
- 4 ст. молока
- 1 ст. рису
- масло
- Сіль і цукор за смаком
Промиваємо зерно. Слід не менше 5-6 разів злити рідину після промивання. У невелику каструльку наливаємо 2 літри води, доводимо до кипіння, і вже після всипаємо відміряну кількість рисової крупи. Варимо вісім хвилин, зливаємо рідину, промиваємо під холодною водою.
Тепер кип'ятимо молоко, додаємо трохи солі, цукру, і потім вже кидаємо відварену масу. Варимо до повної готовності. Перед подачею додаємо вершкове масло.
Ароматне блюдо з сухофруктами
Якщо ви любите солодке, але боїтеся набрати зайві кілограми, то ось ідеальний рецепт рисової каші. Як завжди, ви можете експериментувати і додавати в страви не тільки нижчеописані сухофрукти, але і ті, які любите самі, інжир або навіть фініки. Так як сухофрукти дають природний солодкуватий присмак, то додавання цукру буде зайвим. Це теж є безсумнівним плюсом даного рецепту. Отже, починаємо творити.
Вам знадобиться:
- Рисова крупа – 250 гр.
- масло – 100 гр.
- 1/3 ст. очищених волоських горіхів
- Родзинки, чорнослив, курага за смаком
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль
Щоб крупа вийшла розсипчастою, її необхідно варити в співвідношенні ½ близько 10 хвилин, а потім стільки ж при закритій кришці.
Поки маса готуватися промиваємо сухофрукти. Всі шматочки повинні бути дрібними, тому якщо зустрічаються великі елементи їх слід нарізати. У каструлю невеликого розміру додаємо вершкове масло, чекаємо, коли розтане і додаємо нарізані сухофрукти, мед і 500 мл води. Варимо хвилин 10.
Перед подачею рис поливаємо отриманим соусом із сухофруктів і посипаємо горіхами.
Відео рецепт приготування смачного блюда з рису: