Як зварити рисову кашу на молоці
02.12.2016 1 663 0

Як зварити рисову кашу на молоці

Рецепти
В закладки

зварити рисову кашуНемає такої людини на землі, а особливо в Росії, хто не пробував би рисової кашки. Не дарма наші предки говорили «Щі да каша – їжа наша!», вже вони то знали толк у смачної і корисної їжі. Проста на перший погляд, вона наповнена поживними елементами і мінералами, здатна дати заряд енергії на весь день не надаючи при цьому на організм несприятливого впливу.

Всі чудово знають, що рис володіє дієтичними властивостями і просто незамінний при вегетаріанство. Крім того, це чудовий адсорбент здатний вивести шкідливі токсини з організму, наприклад, при алкогольному сп'янінні.

Зварити рисову кашу може абсолютно будь-який. Практично всі рецепти прості, а смакові поєднання з цим зерном дуже різноманітні. Ви можете поєднувати крупу з овочами, м'ясом, сухофруктами, готувати на молоці, воді, з або без додавання вершкового масла. Ніяких рамок, межі кулінарії обмежуються тільки широтою вашої фантазії.

Проте, як і з кожним блюдом, слід розібратися з головними принципами приготування.

Перш за все, слід ознайомитися з сортами цієї крупи. Кожен сорт унікальний і відрізняється не тільки зовнішнім виглядом, але і смаковими якостями. Якийсь ідеально підійде для плову, а якийсь стане прекрасним інгредієнтом для суші.

{reklama}

Якщо ви зібралися варити кашку, то необхідно взяти круглий рис. В'язкі і клейкі якості цього сорту чудово підходять для майбутнього страви. Перш ніж почати підготовку, крупу ретельно промивають великою кількістю води.

Потім варять кілька хвилин без додавання молока у звичайній воді, після чого її зливають і додають молоко. Так ви зробите її насиченою і збережіть всі поживні елементи.

Класика жанру, рисова кашка з молоком

Немає нічого краще на сніданок, ніж корисна рисова каша на молоці і з вершковим маслом. Поласувати їй можуть як дорослі, так і діти. Настав час дізнатися цей чарівний рецепт які знають наші мами і бабусі.

рисова каша на молоціОтже, щоб страва отримати легким і повітряним вам знадобитися з продуктів всього лише:

  • 4 ст. молока
  • 1 ст. рису
  • масло
  • Сіль і цукор за смаком

Промиваємо зерно. Слід не менше 5-6 разів злити рідину після промивання. У невелику каструльку наливаємо 2 літри води, доводимо до кипіння, і вже після всипаємо відміряну кількість рисової крупи. Варимо вісім хвилин, зливаємо рідину, промиваємо під холодною водою.

Тепер кип'ятимо молоко, додаємо трохи солі, цукру, і потім вже кидаємо відварену масу. Варимо до повної готовності. Перед подачею додаємо вершкове масло.

Ароматне блюдо з сухофруктами

Якщо ви любите солодке, але боїтеся набрати зайві кілограми, то ось ідеальний рецепт рисової каші. Як завжди, ви можете експериментувати і додавати в страви не тільки нижчеописані сухофрукти, але і ті, які любите самі, інжир або навіть фініки. Так як сухофрукти дають природний солодкуватий присмак, то додавання цукру буде зайвим. Це теж є безсумнівним плюсом даного рецепту. Отже, починаємо творити.

рецепт рисової кашіВам знадобиться:

  • Рисова крупа – 250 гр.
  • масло – 100 гр.
  • 1/3 ст. очищених волоських горіхів
  • Родзинки, чорнослив, курага за смаком
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль

Щоб крупа вийшла розсипчастою, її необхідно варити в співвідношенні ½ близько 10 хвилин, а потім стільки ж при закритій кришці.

Поки маса готуватися промиваємо сухофрукти. Всі шматочки повинні бути дрібними, тому якщо зустрічаються великі елементи їх слід нарізати. У каструлю невеликого розміру додаємо вершкове масло, чекаємо, коли розтане і додаємо нарізані сухофрукти, мед і 500 мл води. Варимо хвилин 10.

Перед подачею рис поливаємо отриманим соусом із сухофруктів і посипаємо горіхами.

Відео рецепт приготування смачного блюда з рису:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати дієтичні котлети
Котлети – являють собою невід'ємне блюдо домашньої кухні, яке асоціюється з смачною вечерею, соковитим і ароматним м'ясом гарніром. Але мало хто знає, що дієтичний
Як приготувати булгур на гарнір
Мало кому відомо, але крупа, привезена зі Сходу - булгур, славиться своїми корисними якостями. Зерна містять в собі велику кількість таких мікроелементів як залізо,
Як правильно варити рис
Рис незамінний у щоденному здоровому раціоні. Він корисний і в якості гарніру, стає відмінним наповненням супів, на його основі готуються улюблені італійські і японські
Як правильно варити вівсянку
На сьогоднішній день безліч обивателів стурбовані станом свого здоров'я. У зв'язку з цим зріс інтерес до правильного харчування. Як відомо, запорукою здоров'я і
Як варити холодець з яловичини
Холодець – відмінний приклад традиційного блюда, яке поєднує в собі користь і смак. Гострий, ароматний, ніжний по консистенції він корисний і дорослим і дітям,
Що з чим їсти або як поєднувати продукти
Сидіти на дієті і постійно контролювати своє харчування - це вже занадто ... Занадто важко, коли тебе всюди оточують всілякі смаколики. Ну як від них відмовитися? Робити