Як приготувати булгур на гарнір
Мало кому відомо, але крупа, привезена зі Сходу - булгур, славиться своїми корисними якостями. Зерна містять в собі велику кількість таких мікроелементів як залізо, фосфор, калій, кальцій – життєво необхідних для організму людини. Зерно містить джерело вітамінів В, Е, β-каротину, а також клітковини, яка нормалізує роботу кишечника.
Приготування крупи проходить у кілька етапів. Спочатку її пропарюють, а потім ретельно просушують на сонці.
Використовується булгур на гарнір. Він може бути чудово поданий до свежеприготовленному м'ясної або рибної страви. Завдяки розсипчастим властивостями крупи, страва буде володіти незвичайними смаковими якостями, які точно вразять твою сім'ю.
Крім того, чудово поєднується булгур з овочами. Деякі домогосподарки обожнюють експериментувати з цим зерном, додаючи його в овочеве рагу або ж в якості альтернативи рісу, роблячи з нього фаршировані перчики або картоплю.
Розглянемо найбільш популярні і не стандартні рецепти для твого столу.
Турецький суп
Тобі потрібно:
- 1 болгарський перчик
- 2 ст. л. булгуру
- 1 склянку маша (можна використовувати і червону сочевицю)
- Приправа для хумуса або маша
Супчик повинен вийде надзвичайно ароматним і насиченим, а його приготування не займе багато часу. Перець і цибулю, миємо, чистимо, нарізаємо дрібними кубиками.
{reklama}Сочевицю або ж маш необхідно заздалегідь промити і залишити у воді на 12 годин як мінімум. Після варимо крупу в співвідношенні 1:4 до повної готовності.
Сам булшуо будемо готувати в окремій каструльці. Приготування проходить за тією ж схемою що і готування рису. Склянку зерна промиваємо і кладемо в заздалегідь вскипяченную воду (2 склянки). Звичайно ж, не забуваємо помішувати і стежити за тим щоб каша не пригоріла до дна тари.
до Речі ти можеш чудово приготувати на пару, так вийде ще смачніше. Для цього необхідно помістити крупу в контейнер і встановити пароварку на 40 хвилин. От і все. Можеш сміливо займатися своїми справами.
За сигналом пароварки, дістаємо розсипчасту масу і кидаємо до сочевиці. Додаємо цибулю, перець, перетворюємо отриману масу в пюре. От і все. Підсумком повинен вийти незвичайний ароматний крем-суп.
Існує і інша варіація турецького супу на м'ясному бульйоні з додаванням фрикадельок з курки або свинини.
Незвичайні мафіни до чаю
Мафіни з булгуру можна чудово використовувати для повноцінного і дієтичного сніданку.
Інгредієнти, які тобі знадобляться:
- Куряче яйце – 2 шт.
- Борошно – 400 г
- Молоко – 250 мл
- Рослинна олія - 3 ст. л
- Булгуровая крупа – 250 г
- Сіль – 1 ч. л
- Розпушувач – 2 ч. л
- Свіже листя чебрецю
Цей рецепт булгуру у вигляді випічки воістину унікальний. В першу чергу готуємо зерно, за класичними канонами, як було описано в першому рецепті. Поки вариться каша, збиваємо яйця, молоко, рослинну олію.
Остиглу і готову крупу змішуємо з отриманої яєчно-молочної масою і ретельно перемішуємо, щоб консистенція стала однорідною. Додаємо листочки чебрецю, найкраще використовувати свіжі ароматні листочки.
Тепер прийшов час просіяти борошно, змішати її з сіллю і розпушувачем. Додаємо борошно до отриманої масі, перемішуємо. Результатом повинна стати рідка груба маса.
Для випікання можна використовувати будь-які форми. Змащуємо їх рослинною олією і заливаємо тістом приблизно на¾. Ставимо в розігріту до 180 0 духовку, приблизно на 30-35 хвилин.
Мафіни можна подавати як гарячими, так і вже остиглими доповнивши їх приміром вершковим сиром.
Прочитавши ці рецепти, ти вже напевно зрозумів, як приготувати булгур в домашніх умовах. Сподіваємося, що всі твої експерименти будуть вдалими і апетитними.
Як варити булгур на гарнір дивись у цьому відео: