Як приготувати дієтичні котлети
Котлети – являють собою невід'ємне блюдо домашньої кухні, яке асоціюється з смачною вечерею, соковитим і ароматним м'ясом гарніром. Але мало хто знає, що дієтичний вечеря може включати в себе дуже смачні котлети, причому найрізноманітніші. Котлети дієтичні можуть готуватися з м'яса курки або ж з менш поширеною індички або м'яса кролика.
Ці види м'яса крім малого вмісту жирів відрізняються ще і невеликим часом приготування, що дозволяє отримати блюдо, багате вітамінами і мінералами, при цьому без зайвих канцерогенів, що з'являються в їжі при тривалій термічній обробці.
Дієтичний обід повинен являти собою грамотне поєднання м'ясного страви і гарнір. Котлети дієтичні найкраще подавати з відвареною молодою картоплею, овочами, приготованими на пару, капустяним або кабачковым пюре (картопляне пюре краще виключити з раціону людям, які стежать за своєю вагою, адже картопля досить важкий в засвоєнні овоч, що сприяє набору ваги).
Така вечеря в рівній мірі підійде людям тим, хто худне, людям з алергією або проходять відновлювальну терапію після хвороб, а так же маленьким дітям. Щоб зробити блюдо повністю корисним і зменшити вміст в ньому калорій, слід вибрати дієтичний смачний рецепт приготування всіх продуктів на пару.
{reklama}
Перший рецепт дієтичних котлет – на пару з овочами. Цей смачний дієтичний рецепт відрізняється тим, що дозволяє і зовсім обійтися без гарніру або звести їх кількість до мінімуму.
Як приготувати курячі котлети парові
Тобі знадобиться:
- курка, найкраще грудка без шкіри
- картопля
- цибуля
- моркву
- курячі яйця
З усіх інгредієнтів крім молодої картоплі готується фарш. Овочі натри на тертці: великої – для дорослих, дрібної – для дітей. М'ясо курки пропусти через м'ясорубку, так воно швидше приготується одночасно з натертими овочами.
Змішай м'ясо курки і протерті овочі, вмішай в масу яйце і сформуй котлети. Котлети разом з підготовленим картоплею відправляй в пароварку на двадцять хвилин, або постав на парову баню до повного приготування. Такі котлети дієтичні виходять соковитими не за рахунок жиру, а рахунок цибулі і картоплі.
Другий рецепт дієтичних котлет для тих, хто виключає зі свого раціону картоплю.
Рецепт курячих котлет з кабачком
Для того щоб приготувати дієтичний вечеря у цьому варіанті, тобі знадобиться:
- половина кілограма курячої грудки
- кабачок середнього розміру
- невелика цибулина
- столова ложка манки без гірки
При бажанні кабачок можна замінити патиссоном або цукіні, дивлячись що більше до смаку і по сезону. М'ясо можна підготувати кількома способами: подрібнити в м'ясорубці, дрібно порубати ножем або обробити блендером. Якщо м'ясо нарізати, воно вийде не менш соковитим, але котлети в цілому будуть мати приємну консистенцію.
А ось цибуля потрібно прокрутити через м'ясорубку і змішати потім з м'ясом. Овоч, який обраний, чистиш і треш на крупній тертці. При володінні терпінням, або достатньою кількістю часу, можеш овоч дрібно порубати ножем. І в тому і в іншому випадку кабачок повинен дати сік, який потрібно злити. Цей сік здатний зіпсувати котлети і перетворити їх в неоднорідне пюре, замість смачного і корисного страви.
Всі змішуєш, додаєш манку і залишаєш ще на десять хвилин. Формуєш котлети і відправляєш в пароварку на 15-20 хвилин. Так само подібні котлети можна приготувати в мультиварці на спеціальному режимі, або просто на традиційній паровій бані, тільки повного приготування котлеток доведеться почекати трохи більше - хвилин тридцять.
Якщо м'ясо було порублено ножем, буде потрібно трохи більше часу. Цей дієтичний смачний рецепт відрізняється тим, що котлети містять в собі в підсумку багато білка і дуже корисної клітковини.
Дивись приготування цього рецепту на відео: На вісім порцій знадобиться:
- шістсот грамів нежирного курячого м'яса
- половина від цієї кількості сиру
- одна ріпчаста цибулина
- столова ложка соняшникової олії
- куряче яйце
- часник
- приправи
М'ясо курки разом з часником і цибулею ретельно измельчаешь м'ясорубкою або блендером, потім змішуєш з рештою інгредієнтами до однорідної маси. Якщо немає мети скинути зайву вагу, котлетки можна покрити панірувальними сухарями, але і без них блюдо виходить дуже смачним.
Ці котлети не готуються на пару, а смажаться на рослинному маслі. Краще всього використовувати для цього керамічну сковороду: масла знадобиться зовсім небагато, а котлети вийдуть не жирними.
Існує величезна кількість рецептів котлет і багато з них можуть бути визнані дієтичними. Розпізнати справжнє дієтичне блюдо просто:
По-перше, в ньому не повинно використовуватися зайвих поживних добавок. Котлети виходять дуже соковитими і ароматними, якщо до них додати розм'якшений у молоці батон, але це не дуже відповідає дієтам (особливо призначених для зниження ваги).
Панірувальні сухарі і суміші для фритюру теж потрібно виключити. Слід відмовитися від рецептів, до складу яких входить сир і вершки, адже ці продукти дуже висококалорійні. Якщо можна приготувати котлети без великої кількості масла, їх теж краще з раціону виключити.