Як солити червону рибу в домашніх умовах
Справжні цінителі червоної риби часто стикаються з тим, що полиці магазинів вміщують в собі десятки різних видів даного ласощі, але дійсно якісний і смачний продукт вибрати досить складно. Виробник недобросовісний попадеться, то ціна не влаштує, а то, начебто, як і ціна хороша, і до якості товару претензій немає, але рибка все одно не та.
Якщо ти все ще шукаєш свій ідеальний продукт, навчися, як солити червону рибу в домашніх умовах.
З солоною домашньої рибки ти можеш готовити безліч різноманітних блюд: суши, роли, тарталетки з муссовой начинкою, бутерброди, - і це далеко не весь перелік повсякденних і святкових ласощів. При цьому, скільки солити рибу, безпосередньо залежить тільки від страв, для яких вона призначається.
Так для легких закусок і бутербродів може підійти злегка просолена риба протягом однієї доби, а для салатів можна промаринувати довше - двоє, а то й три доби. А ось більше трьох діб не варто тримати тушку в маринаді, якщо для тебе важлива технологія, як правильно солити рибу, в іншому випадку ти ризикуєш отримати занадто солоний і жорсткуватий продукт.
Просто візьми просолене філе, добре змащуємо її рослинним маслом і постав у холодильник у спеціальній ємності на два-три дні. Після закінчення даного терміну солона риба більше не придатна до вживання.
{reklama}
Вирішуючи, як солити червону рибу в домашніх умовах, тобі необхідно особливу увагу приділити вибору якісної сировини. Для засолювання чудово підійде охолоджена або цілком заморожена риба. Простеж, щоб тушка була ціла, без явних пошкоджень і плям.
Кілька разів перемороженную рибу не бери, просто залиш її на магазинної полиці, а сам знайди варіант краще. Тільки при правильно вибраному продукті, можна буде скористатися наведеними нижче рецептами, як правильно солити рибу.
Проста засолювання червоної риби
Тобі потрібно:
- один кілограм будь-якої червоної риби на твій розсуд (горбуша, сьомга, форель на вибір)
- пара столових ложок солі
- одна столова ложка цукру
Як посолити червону рибу в домашніх умовах особливого секрету немає. Філе ти можеш придбати готове в магазині, але краще зроби його сам. Для цього купи досить велику тушку кілограм на п'ять-сім і з однією з сторін вибери підходящий шматок м'яса.
Обережно відокрем м'якоть від кісток, обріж плавники і перевір рибку на наявність дрібних кісток. Можливо, тобі ще потрібно видалити трохи м'якоті з кістками. Тепер залиш рівний шматок риби, промокни його кухонними серветками, виклади в ємність для засолювання і посип спочатку цукром, а потім сіллю.
Тепер накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і помісти блюдо в холодильник. При цьому особливо не задавайся питанням, скільки солити рибу, адже вона просто не зможе увібрати в себе більше солі, ніж необхідно.
протягом перших діб ти отримаєш прекрасну малосольну рибу, але для вживання дітям вона не підходить. Для них краще потримати рибу ще один-два дні в холодильнику, але не більше. Перед подачею на стіл зніми з неї шкуру і наріж тонкими скибочками.
Далі ми розглянемо, як правильно посолити рибу пікантному рецептом.
Медова форель
Тобі потрібно:
- один кілограм форелі без шкіри
- три столові ложки солі
- одна столова ложка меду
Змішай сіль з медом і крій цією сумішшю попередньо вимиту і обсушену форель. Натри з усіх боків м'якоть, скрути її в рулет і помісти в ємність, у якій вона буде кілька днів зберігатися в холодильнику.
Скільки коштує солити рибу залежить від товщини філе. У деяких випадках буде достатньо і двох днів, в інших - чотирьох. Не забувай кожен день перемотувати філе у зворотний бік і класти його розсіл. Можеш подавати до столу з цитрусовими і зеленню.