Як смачно приготувати курячу грудку
Курка на сніданок, обід або вечеря, в якості корисного перекусу або святкового страви – незамінний варіант. Приготування страв з курки не займає багато часу, а як смачно приготувати курячу грудку знають не багато. Тому нерідко перед господинею або господарем постає питання про те, як приготувати дієтичне блюдо з курки, але так, щоб страва це було дуже смачним і при цьому незвичайним.
Якщо не знаєш напевно, як смачно приготувати курячу грудку, запам'ятай кілька важливих правил приготування курячого м'яса. По-перше, це м'ясо готується дуже швидко, а при надмірній термічній обробці навіть саме ніжне філе перетворитися в гумовий шматок.
По-друге, дієтичне куряче філе має слабко виражений смак, який треба обов'язково підкреслювати помірною кількістю спецій. По-третє, дієтична грудка - м'ясо вкрай пісне, тому вийде зовсім сухим і неприємним по структурі після приготування, якщо зовсім позбавити блюдо якоїсь заправки або соків при приготуванні.
Як смачно приготувати курячу грудку знають у всіх країнах світу: в кожній національній кухні є особливі рецепти приготування, причому у всій різноманітності рецептів можна знайти дієтичний рецепт курячої грудки з вмістом мінімальної кількості жиру і холестерину.
{reklama}
Перший рецепт – дієтичне блюдо з курки, який відрізняється незвичайним смаком і апетитним виглядом. Дієтична грудка набуває зовсім інший і незвичайний смак, якщо додати до неї оригінальний гарнір, а саме м'ясо приготувати по-особливому.
Як приготувати куряче філе з гарніром з рисової локшини
Щоб приготувати це дієтичне блюдо з курки, тобі знадобиться:
- дієтичне куряче філе (це означає, що тобі доведеться видалити плівки і залишки жиру з м'яса) в кількості двох штук
- манго
- парочка солодких перців
- один помідор
- рослинна олія будь-якого виду
- спеції
- рисова локшина для гарніру
Дієтична грудка нарізається товстою соломкою, але не надто довгою. М'ясо заправляється великою кількістю перцю і різноманітних спецій, але їх кількість буде залежати тільки від вашого бажання (якщо тобі протипоказаний перець за медичними показаннями, заміни його коріандром, або набором трав, таких як середземноморські або прованські).
цей Рецепт відноситься до азіатської кухні, і тому різноманітність спецій тут вітається. Перець і манго нарізати аналогічними часточками. Після того, як обжаришь курку на сильному вогні до золотистої скоринки, відправляй на сковороду перець і через п'ять хвилин гасіння під кришкою туди ж поклажі манго.
Вся суміш готується ще десять хвилин. Залиш трохи перцю і манго для густого соусу, яким можна заправити будь гарнір: ці інгредієнти досить пюрировать в блендері разом зі спеціями. Тобі залишається тільки рисову локшину відварити, прикрасити її помідором і подати всі разом до столу.
Курка за рахунок соку інших інгредієнтів виходить м'якою, під час приготування вбирає в себе смаки і аромати манго і болгарського перцю. Це дієтичне блюдо з курки багате вітамінами і містить мало калорій.
Другий дієтичний рецепт курячої грудки сподобається тобі швидкістю і простотою приготування. Курячі рулетики зі смачною начинкою і під класичним соусом гарні в якості основної страви або закуски, в залежності від того, ти подаси їх до столу в гарячому або холодному вигляді .
Як приготувати рулети з курки
Тобі знадобиться:
- велике дієтичне куряче філе
- побільше різноманітної зелені
- 200 грам натурального йогурту
- стільки ж твердого сиру,
- спеції
- масло
- часник.
Для початку приготуйте соус, щоб він встиг настоятися: подрібни третину зелені і часнику, з'єднай це з йогуртом і спеціями, добре перемішай. Решту зелень і часник теж подрібнюємо, додаємо до них натертий сир, сіль і часник, ретельно перемішай.
Курячу грудку розділи на порції того розміру, якого ти хочеш (від цього буде залежати розмір рулетиків). М'ясо відбий, але не занадто сильно, щоб не було великих розривів. Начинку викладаємо на грудку рівномірно і потім без натиску сходь в рулетик, дай полежати півгодини.
Розігрій сковороду з олією і обсмажити рулетики з кожного боку до золотистого кольору. Починати краще з обжарювання боку, зі швом, щоб все блюдо потім не розвалювалася. Якщо тобі за медичними показаннями не можна їсти смажене, то обсмажити рулетики або на сковороді з антипригарним покриттям без використання олії, або на звичайну сковорідку наливаємо трохи води і потушкуй.
Ще п'ятнадцять хвилин запікай рулетики в духовці без зайвого жиру, полів соусом і подавайте до столу. Цей дієтичний рецепт курячої грудки можна урізноманітнити, змінюючи начинку: відмінно підійдуть різноманітні сири, горіхи і навіть деякі фрукти.
Дієтичне куряче філе стане чудовою основою для салату. Нейтральний смак поєднується з будь-якими іншими продуктами, можна додати будь-який соус. Якщо тобі не хочеться довго стояти на кухні, при цьому потрібно приготувати щось легке і дієтичне, але все-таки незвичайне, спробуй рецепт незвичайного "зеленого салату".
Рецепт салату з курячої грудки і зелені
Для нього тобі знадобиться:
- зварена куряча грудка
- сир моцарелла
- томати
- огірок
- багато листового салату будь-якого виду або навіть мікс
- трохи волоського горіха і бальзамічного оцту
- масло для заправки
Салат нарви великими шматками, іншу зелень подрібнюємо гострим ножем на шматочки, які тобі подобаються. Овочі наріж тонкими півкільцями, а морцареллу і курку – невеликими шматочками. На тарілку спочатку викладається зелень, зверху овочі, а потім сир і курка.
В якості заправки використовуй змішані оцет і масло. Якщо тобі протипоказаний оцет і взагалі будь-яка кислота, залиш просто масло для заправки. Смак салату трохи зміниться, але зате він залишиться дуже корисним для тебе. Соус поливається на блюдо зверху.
Такий салат буде хорошим доповненням вечері або відмінним перекусом. А найголовніше, що в ньому не міститься великої кількості калорій.
Рецепт курки в соєвому соусі дивись на цьому відео: