Як приготувати курник
28.11.2016 1 012 0

Як приготувати курник

Рецепти
В закладки

як приготувати курникТрадиційні російські пироги відомі у всьому світі. Рум'яні, ароматні, смачні, великі і багато прикрашені, з найрізноманітнішими начинками пироги і сьогодні залишаються не тільки улюбленою стравою багатьох, але і чудовим блюдом до святкового столу. Якщо ти ставишся до числа любителів традиційних пирогів, то тобі просто необхідно знати, як приготувати курники за старими рецептами і в нових варіаціях.

В деяких регіонах країни курник завжди подають на різдво, в інших областях він є головним блюдом традиційного весільного столу замість короваю або разом з ним.

найстародавніший вид курников це зовсім не рецепт курников з куркою та картоплею у вигляді тонкого коржа. Курники готувалися у вигляді купола з отвором посередині, а всередині розташовувалося кілька шарів начинок, розділених спеціальними млинцями.

Рецепти тесту для курника підійдуть найрізноманітніші: використовуй дріжджі або ж зупини вибір на прісному тісті, можеш так само спробувати зробити пиріг з листковим або пісочним тістом. Спробуй здивувати своїх гостей смачним курником з куркою і з грибами, або ж подавай до столу більш легкий варіант з картоплею.

{reklama}

Перший рецепт цього пирога можна назвати цілком традиційним, що належать до класичної російської кухні. Це не складний спосіб, як приготувати курник, але він потребує часу і терпіння, тому вибирай вихідний день.

Як зробити курник із шампіньйонами

курник з куркою і грибами З продуктів тобі потрібно два набори: для тіста і для начинки. Рецепт курника з куркою, звичайно ж, передбачає наявність:

  • курячого філе або навіть цілої курки в кількості півтора кілограм
  • половини кілограма грибів (білі або печериці відмінно підійдуть)
  • пари великих цибулин
  • двохсот гам будь відвареної крупи (бери рис, гречку або пшоно)

Начинка вийде ще смачніше, якщо додаси два зварених яйця, зелень, спеції і сіль.

Рецепт тіста для курника зажадає:

  • 400 грам будь борошна вищого сорту
  • 100 грам вершкового масла
  • 3 великих ложки сметани
  • одне яйце
  • чверть склянки молока

При приготуванні тіста і начинок не забувай про сіль. З усіх перерахованих продуктів замісити тісто. Вимішуй його до тих пір, поки не залишиться грудочок борошна і вершкового масла. Отримане кількість тіста розділи на три порції: маленьку, середню і побільше.

Потім приступай до випікання млинців. Заміси тісто з 350 мілілітрів молока, одного яйця, п'яти ложок борошна, цукру і солі. З цієї кількості зроби 6 млинців однакового розміру. Курник з куркою грибами виходить дуже смачним, якщо в ньому багато шарів.

Коли готове тісто, починай готувати три різних види начинки. Для першої відвари рис, обсмажити на сковороді цибулю, все змішай з подрібненою зеленню. Для другого шару відвари курку, дрібно поріж, додаємо перець і спеції, влий зовсім небагато бульйону, додай солі.

Третя начинка буде складатися з грибів, які тобі треба заздалегідь обсмажити, і варених яєць, дрібно порізаних. Є більш прості способи, як приготувати курник, але саме таким пирогом ти точно зможеш здивувати своїх гостей або родичів.

Починай акуратно збирати пиріг. На деко поклади пергамент, змащене маслом, а зверху першу порцію розкатаного тіста (бери середній шматок з трьох). Викладай трохи начинки з рису, потім поклажі блін, виклади начинку з куркою і знову один млинець, потім начинку з грибами і наступний млинець.

Завершувати конструкцію повинен останній млинець, а зверху все закривай тонко розкатаним тестом. Вийде об'ємний купол. Рецепт курника з куркою досить складний, але при бажанні із залишків тіста ти можеш зробити гарні прикраси.

Рецепт тіста для курника вибирай, виходячи із запасу часу. Найдовше готується і листкове дріжджове тісто. Перед відправкою в духовку будь тісто змасти зверху жовтком, який злегка взбит. Зроби в середині купола отвір, з якого буде виходити зайвий пар. Випікати при 200 градусах півгодини.

Якщо такий курник c куркою і грибами для тебе занадто складний, спробуй зробити пиріг з одним видом начинки.

Рецепт швидкого курника

рецепт курника з куркою

Візьми:

  • сто грам маргарину
  • в два рази більше сметани
  • три курячих яйця
  • три склянки доброї муки
  • півкілограма курячого філе
  • стільки ж картоплі
  • трохи соди
  • пару цибулин

Розм'якшений маргарин збивається з яйцем, з'єднується зі сметаною, содою (чудово замінюється розпушувачем) і борошном. Картопля, курка і цибулю ріжуться кубиками.

Начинка змішується з сіллю і різноманітними спеціями. Пиріг формується також з двох шматків тесту (нижній корж розкачай в півтора рази більше, ніж верхній, викладаємо начинку, загорни краю нижнього коржа на начинку з небоьлшим нахлестом, накрий верхнім і залепи краю).

Випікати такий курник потрібно при температурі 180 градусів до появи хорошої золотистої скоринки. Щоб пиріг вийшов таким, яким його зазвичай показують у фільмах, а саме коричнево-золотим, хрустким, його обов'язково потрібно змащувати або жовтком, або сумішшю жовтка і вершкового масла. Причому змащувати пиріг можна і під час приготування, якщо золотава скоринка не з'являється.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зробити сосиски в домашніх умовах
На сьогодні ринок м'ясних продуктів пропонує широкий вибір сосисок. Проте всі вони досить далекі за своїми смаковими якостями від початкового варіанту цієї страви. В
Як приготувати шашлик з риби
Шашлики стали улюбленою стравою багатьох, літні вихідні і тим більше свята на природі рідко обходяться без цієї страви. Традиційно готують його з різноманітних видів
Як приготувати чебуреки в домашніх умовах
Одне з найпопулярніших в світі кримсько-татарських страв – чебуреки. Багато кухарята можуть похвалитися оригінальним рецептом, як приготувати чебуреки в домашніх умовах,
Як приготувати свіжий салат з куркою
Сьогодні в магазинах круглий рік можна купити будь-які продукти. Навіть взимку на полиці супермаркету є помідори, полуниця, зелений салат. Однак саме влітку всі ці
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як готувати на пару без пароварки
На сьогодні все більше людей переходять на правильне і здорове харчування. Якщо ти ставишся до їх числа, то тобі часто доводилося стикатися з різними рецептами страв,