Як приготувати курник
Традиційні російські пироги відомі у всьому світі. Рум'яні, ароматні, смачні, великі і багато прикрашені, з найрізноманітнішими начинками пироги і сьогодні залишаються не тільки улюбленою стравою багатьох, але і чудовим блюдом до святкового столу. Якщо ти ставишся до числа любителів традиційних пирогів, то тобі просто необхідно знати, як приготувати курники за старими рецептами і в нових варіаціях.
В деяких регіонах країни курник завжди подають на різдво, в інших областях він є головним блюдом традиційного весільного столу замість короваю або разом з ним.
найстародавніший вид курников це зовсім не рецепт курников з куркою та картоплею у вигляді тонкого коржа. Курники готувалися у вигляді купола з отвором посередині, а всередині розташовувалося кілька шарів начинок, розділених спеціальними млинцями.
Рецепти тесту для курника підійдуть найрізноманітніші: використовуй дріжджі або ж зупини вибір на прісному тісті, можеш так само спробувати зробити пиріг з листковим або пісочним тістом. Спробуй здивувати своїх гостей смачним курником з куркою і з грибами, або ж подавай до столу більш легкий варіант з картоплею.
{reklama}
Перший рецепт цього пирога можна назвати цілком традиційним, що належать до класичної російської кухні. Це не складний спосіб, як приготувати курник, але він потребує часу і терпіння, тому вибирай вихідний день.
Як зробити курник із шампіньйонами
З продуктів тобі потрібно два набори: для тіста і для начинки. Рецепт курника з куркою, звичайно ж, передбачає наявність:
- курячого філе або навіть цілої курки в кількості півтора кілограм
- половини кілограма грибів (білі або печериці відмінно підійдуть)
- пари великих цибулин
- двохсот гам будь відвареної крупи (бери рис, гречку або пшоно)
Начинка вийде ще смачніше, якщо додаси два зварених яйця, зелень, спеції і сіль.
Рецепт тіста для курника зажадає:
- 400 грам будь борошна вищого сорту
- 100 грам вершкового масла
- 3 великих ложки сметани
- одне яйце
- чверть склянки молока
При приготуванні тіста і начинок не забувай про сіль. З усіх перерахованих продуктів замісити тісто. Вимішуй його до тих пір, поки не залишиться грудочок борошна і вершкового масла. Отримане кількість тіста розділи на три порції: маленьку, середню і побільше.
Потім приступай до випікання млинців. Заміси тісто з 350 мілілітрів молока, одного яйця, п'яти ложок борошна, цукру і солі. З цієї кількості зроби 6 млинців однакового розміру. Курник з куркою грибами виходить дуже смачним, якщо в ньому багато шарів.
Коли готове тісто, починай готувати три різних види начинки. Для першої відвари рис, обсмажити на сковороді цибулю, все змішай з подрібненою зеленню. Для другого шару відвари курку, дрібно поріж, додаємо перець і спеції, влий зовсім небагато бульйону, додай солі.
Третя начинка буде складатися з грибів, які тобі треба заздалегідь обсмажити, і варених яєць, дрібно порізаних. Є більш прості способи, як приготувати курник, але саме таким пирогом ти точно зможеш здивувати своїх гостей або родичів.
Починай акуратно збирати пиріг. На деко поклади пергамент, змащене маслом, а зверху першу порцію розкатаного тіста (бери середній шматок з трьох). Викладай трохи начинки з рису, потім поклажі блін, виклади начинку з куркою і знову один млинець, потім начинку з грибами і наступний млинець.
Завершувати конструкцію повинен останній млинець, а зверху все закривай тонко розкатаним тестом. Вийде об'ємний купол. Рецепт курника з куркою досить складний, але при бажанні із залишків тіста ти можеш зробити гарні прикраси.
Рецепт тіста для курника вибирай, виходячи із запасу часу. Найдовше готується і листкове дріжджове тісто. Перед відправкою в духовку будь тісто змасти зверху жовтком, який злегка взбит. Зроби в середині купола отвір, з якого буде виходити зайвий пар. Випікати при 200 градусах півгодини.
Якщо такий курник c куркою і грибами для тебе занадто складний, спробуй зробити пиріг з одним видом начинки.
Рецепт швидкого курника
Візьми:
- сто грам маргарину
- в два рази більше сметани
- три курячих яйця
- три склянки доброї муки
- півкілограма курячого філе
- стільки ж картоплі
- трохи соди
- пару цибулин
Розм'якшений маргарин збивається з яйцем, з'єднується зі сметаною, содою (чудово замінюється розпушувачем) і борошном. Картопля, курка і цибулю ріжуться кубиками.
Начинка змішується з сіллю і різноманітними спеціями. Пиріг формується також з двох шматків тесту (нижній корж розкачай в півтора рази більше, ніж верхній, викладаємо начинку, загорни краю нижнього коржа на начинку з небоьлшим нахлестом, накрий верхнім і залепи краю).
Випікати такий курник потрібно при температурі 180 градусів до появи хорошої золотистої скоринки. Щоб пиріг вийшов таким, яким його зазвичай показують у фільмах, а саме коричнево-золотим, хрустким, його обов'язково потрібно змащувати або жовтком, або сумішшю жовтка і вершкового масла. Причому змащувати пиріг можна і під час приготування, якщо золотава скоринка не з'являється.