Як приготувати чебуреки в домашніх умовах
Одне з найпопулярніших в світі кримсько-татарських страв – чебуреки. Багато кухарята можуть похвалитися оригінальним рецептом, як приготувати чебуреки в домашніх умовах, але, в своєму класичному вигляді готуються чебуреки з прісного тіста з начинкою з баранини.
Але баранина – специфічний вид м'яса, пиріжки з них вийдуть досить жирним, тому можна використати соковиту свинину, або набагато менш жирну яловичину. Готувати чебуреки зовсім нескладно, це займе не більше години.
Рецепти тіста для чебуреків
Якщо ти не знаєш, як зробити тісто для чебуреків, використовуй універсальний рецепт прісного тіста для подібних страв. Саме з приготування тіста і починається випічка чебуреків.
Для того щоб використовувати один кілограм фаршу, тобі будуть потрібні наступні продукти для тіста:
- дві склянки теплої чистої води
- половина кілограма борошна
- півтори чайні ложки солі
- півтори великих ложки рослинного масла
У великій ємності ретельно замісити всі інгредієнти. Коли вийде однорідна маса, виклади її на обробну дошку або на стіл, попередньо посипавши його товстим шаром борошна.
Розминай тісто, поки воно не стане пружним і еластичним. Якщо тісто дуже сильно клеїться, просто додай ще трохи борошна.
{reklama}Інший рецепт домашніх чебуреків передбачає використання тесту з яйцем. Доведи до кипіння сто шістдесят мілілітрів води, після чого додай прямо в каструлю трохи солі і тридцять мілілітрів рослинної олії, туди ж всип склянку борошна.
все Перемішуємо, поки не вийде однорідна маса без грудок. Коли рідина охолоне, додаємо в неї одне яйце. Візьми ще чотириста грам борошна і влий в неї отриману масу, все перемішай. Ще тридцять мілілітрів масла добре розігрій і вмішай в майже готове тісто.
Яка б не була начинка для чебуреків, тісто має бути одночасно міцним і досить ніжним на смак. Тому після замішування тіста дай йому постояти півгодини, потім замісити ще раз і знову залиш на півгодини.
Кожен спосіб, як приготувати чебуреки в домашніх умовах, має свої особливості. Але багато в чому смак страви визначається вдало обраної начинкою.
Рецепти начинок для чебуреків
Якщо ти не любиш занадто жирні пиріжки, використовуй в якості основного інгредієнта якісне яловиче м'ясо без жиру. Коли опануєш основні способи, як зробити тісто для чебуреків, зможеш експериментувати з рецептами, в тому числі і з варіантами начинок.
Ти можеш використовувати готовий м'ясний фарш, але і приготувати начинку самостійно зовсім нескладно. Рецепт домашніх чебуреків передбачає використання не тільки м'яса, але й додаткового жиру, хоча від цього інгредієнта ти можеш взагалі відмовитися, якщо м'ясо дуже свіже.
начинки чебуреків тобі потрібно:
- приблизно кілограм м'яса
- невелику кількість свинячого сала (якщо використовуєш яловичину і не дотримуєшся дієти)
- трохи м'ясного бульйону
- цибуля ріпчаста
- спеції
Всі інгредієнти бери по своєму смаку, певної кількості продукту немає. Начинка для чебуреків повинна бути ніжною, буквально тане в роті. Тому м'ясо можеш або дрібно порубати, або подрібнить в блендері з найбільшою насадкою.
Рецепти домашніх чебуреків припускають використання не тільки сала, але і по можливості свинячого підчеревина, який надає страві особливого смаку. Жир також потрібно дрібно порубати, можна пропустити через м'ясорубку.
Є чимало секретів, як приготувати чебурек в домашніх умовах, щоб з нього буквально витікав сік при відкушуванні, адже це вважається ознакою правильно приготованої страви. Найпростіший варіант – додати трохи яловичого бульйону в саму начинку. Не наливай занадто багато рідини, щоб вона не розмочила тісто під час випікання.
Деякі кухарята кладуть у кожен чебурек маленький шматочок льоду. Начинки для чебуреків не будуть смачними без цибулі. Його теж можна дрібно порубати або пропустити через саму тонку сітку м'ясорубки. Всі інгредієнти ретельно перемішай, посоли і поперчи.
Ти вже знаєш, як зробити тісто для чебурека, яку начинку в нього покласти. Залишається тільки зліпити сам пиріг. Розділи все тісто на рівні частини, розкачай круглу основу. У центр кола з тіста поклади начинку, краї щільно залепи, прокатай качалкою.
У глибокій сковороді нагрій масло, його має бути багато. Чебурек поклади в масло і почекай, поки не з'явиться золотава скоринка (масло має повністю покривати пиріжок). Після цього зменшити вогонь, накриваємо сковороду кришкою і почекай 5 хвилин.
Після цього знову відкривай кришку сковороди, додавай температуру до максимуму і смаж чебурек ще одну хвилину. Такий прийом зробить твої чебуреки дуже хрусткими.
Готовий пиріг викладаємо на паперовий рушник, складений у декілька шарів. Через пару хвилин зайвий жир вбереться в папір, а ти зможеш перекласти чебурек на сервірувальну тарілку.