Печені яблука — користь
12.10.2017 14 237 0

Печені яблука — користь

Здоров'я
В закладки

Здрастуйте, дорогі читачі. Сьогодні хочу поділитися з вами інформацією про печених яблуках. Я дуже давно запікаю яблука, вони не тільки смачні, але й надзвичайно корисні, корисні при захворюваннях підшлункової залози, корисні для кишечника і при запорі, для печінки, і при багатьох інших захворюваннях. Печені в духовці яблука включені в різні дієти, при різних хворобах. Навіть самі лікарі рекомендують включати цей продукт в свій раціон харчування дорослим і дітям. Яблука можна готувати з сиром, сухофруктами, горіхами. Це поживно, смачно і корисно. Я дуже часто досить просто, запікаю яблука без начинки і вживаю замість солодощів. Смачні вони в теплому і холодному вигляді. Це прекрасна альтернатива цукерок, тортів, тістечок тощо солодощів. Але тут грає роль не тільки смак, але і величезна користь.

Погодьтеся, що тема здоров'я цікавила людей у всі часи. Досить згадати той факт, що ще стародавні греки і римляни інтенсивно працювали в даному напрямку, заклавши основи багатьох сучасних галузей медицини. Але, оскільки вона все більше нагадує «конвеєрний бізнес», люди частіше і частіше звертаються саме до народних знань, втілених в рецептах здоров'я і краси.

зокрема, нерідко лунають питання: печені яблука — користь і шкода яких останнім часом у всіх на вухах», дійсно володіють цілющими властивостями? Відповідь на нього піде негайно: так, їх вживання дуже благотворно впливає на весь організм.

Вони, здебільшого, не лікують ту чи іншу хворобу у звичному для всіх розумінні, впливаючи як ліки, а насичують організм необхідними речовинами для того, щоб він сам міг впоратися з недугою, полегшуючи, при цьому, діяльність більшості його систем.

{reklama}

Китайці, більше тисячі років тому, помітили: тіло людина здатна перебувати в ідеальному фізичному і психічному стані, якщо його забезпечити всіма необхідними для нього, поживними речовинами.

І сучасна наука тільки підтверджує цей факт. Безсумнівно, якісні яблука, запечені правильно, — це користь для здоров'я, а також — надзвичайно смачне і доступне ласощі. Можете із задоволенням вживати їх самі і годувати ними своїх дітей і онуків. А щоб витягти з цього максимальну користь (і не завдати собі жодної шкоди, який практично виключений).

Калорійність і склад печені в духовці яблук

Калорійність (або, як її ще прийнято називати — енергетична цінність) запечених яблук залежить від способу їх приготування, сорту, а також, значною мірою, від того, з чим вони запечені: самі яблука — без добавок, з цукром або медом, корицею або сиром і так далі.

Калорійність. Відразу ж варто відзначити, що мова, зараз, і далі в статті піде про яблука без добавок. Отже, їх приблизна калорійність складає близько 58-60 ккал на сто грамів продукту. Це практично стільки ж, як і у яблук свіжих, щойно зірвані з дерева.

Від них майже нереально набрати вагу, навіть якщо вживати їх у великих кількостях, чисто теоретично. Але, для тих, хто, наприклад, дотримується дієти з метою схуднути, і вважає калорії, які споживаються організмом на добу, інформація про енергетичну цінність продукту може стати в нагоді.

що Стосується складу яблук — його слід виділити окремо, так як саме завдяки йому, вони і мають настільки яскраво вираженими корисними властивостями для організму.

Отже, в печених яблуках є: білки, жири і вуглеводи. Вітамінів в них — маса. Можливо, з цієї причини лікарі стверджують: щоб не хворіти взагалі, досить з'їдати по 2-3 яблука середнього розміру щодня.

І, навіть якщо це трохи перебільшено, не будемо забувати, що в кожній «легендою» є своя частка правди. Одне не піддається сумнівам: легкозасвоювані вітаміни з яблук, переходячи під «управління» організму, після їх вживання і всмоктування кишечником, творять чудеса і за 1-2 тижні повністю вирішують проблеми з дефіцитом вітамінів.

Вітаміни в яблуках є, в тій чи іншій дозуванні. Зокрема, найбільше, серед них: С і Е, А і с, PP, а також — абсолютно всі вітаміни групи В.

Мінерали, за своїм «асортименту», що містяться в цих фруктах, теж не поступаються. Серед них особливо слід виділити такі корисні: магній, цинк, калій, мідь, кальцій, фосфор, залізо, натрій і інші.

Зверніть увагу! При правильному запіканні яблук, вони практично не втрачають своїх корисних властивостей, так як абсолютна більшість вітамінів і мінералів, що містяться в них, не руйнується. І це дуже важливо, так як існує думка, що термічна обробка деструктивно впливає на корисні речовини в продуктах. Це не зовсім так: багато що залежить від консистенції, структури самого продукту, способу його обробки та інших, не менш важливих факторів.

Печені яблука — вся користь і шкоду

Коли мова заходить про корисний вплив на здоров'я, і навіть на зовнішній вигляд, такого унікального продукту, як запечені яблука, то тут можна говорити нескінченно, так як це дійсно практично невичерпна тема. В першу чергу, слід відзначити, наскільки благотворно даний продукт впливає на шлунково кишковий тракт!

Від стану і працездатності ШКТ залежить, на 80-85% і стан всього організму: імунітет, серцево-судинна і нервова система, опорно-руховий апарат і загальне фізичне самопочуття, стан волосся, шкіри і так далі.

Можна сказати, що наш шлунково-кишковий тракт, і вся травна система в цілому, — це стрижень, основа всього організму. І це — без перебільшення.

А оскільки печені яблука дуже благотворно на них впливають, то стає зрозумілою закономірність: їх вживання — зміцнення здоров'я та істотне поліпшення самопочуття, підвищення працездатності.

Якщо говорити про користь яблук, приготованих способом їх запікання в загальному, то можна виділити наступне:

Користь для дітей та підлітків

Вони рекомендовані для вживання дітям і підліткам у період інтенсивного зростання, дозволяючи мінімізувати, або повністю усунути, дефіцит корисних речовин у дитячому організмі, настільки йому необхідні.

Також як і узвар із сушених яблук та інших сушених фруктів і ягід, несе колосальну користь для здоров'я дітей і підлітків.

Дуже корисні для серця і судин

Про проблеми з серцем і судинами такі яблука часто призначаються лікарями, а також рекомендуються десятками рецептів народної медицини. Калій — панацея для серця. Також, суттєво покращиться стан серцевого м'яза, фортеця і, одночасно, еластичність судин. І вони стануть набагато чистіше, адже холестеринові бляшки не будуть утворюватися, а ті, які є, з плином часу, хоч і не значно, зменшуватися.

Користь для нирок та при набряках

Надають хороший ефект в плані нормалізації нормальної функціональності нирок. Це, в свою чергу, дозволяє істотно і досить швидко, поліпшити самопочуття, позбутися багатьох видів набряків. А ще, вони виводять мілкий пісок з ниркових каналів.

Корисні для спортсменів

Такі яблука показані до вживання і людям, які мають підвищені фізичні та психологічні навантаження на увазі специфіки своєї трудової діяльності, а також рекомендовані для спортсменів. Адже вони зміцнюють м'язову систему і опорно-руховий апарат, захищають від зносу суглоби.

Очищення кишечника від шлаків

Запечені яблука сильно насичені легкими вуглеводами і унікальним дієтичним волокном, тому дуже корисні для людей, які дотримуються здорового раціону. Такі яблука є живильними, але не за рахунок високого вмісту калорій, а за рахунок своєї здатності затримуватися в кишечнику, поступово переварюючись так. Одночасно з цим, клітковина ефективно очищає його стінки від зашлакованості.

Користь для зору

Такий продукт корисний для надійного захисту органів зору від, найчастіше, неминучих вікових дегенеративних змін і від поширених очних інфекцій. Хочете зберегти гостроту свого зору до глибокої старості? Тоді — не забувайте про періодичному вживанні яблук, в тому числі — запечених.

Поліпшення формули крові

Формула крові і, особливо, вміст у ній гемоглобіну — червоних кров'яних тілець, суттєво покращиться, за рахунок вмісту в яблуках заліза, необхідного для їх ефективного продукування в достатніх, з фізіологічної точки зору, обсягах.

Поліпшення роботи мозку

Продукт покращує функціонування головного мозку і його кровообіг, захищає цей орган, значення якого переоцінити неможливо, від атеросклерозу і вікових змін.

Нормалізація артеріального тиску

Яблука дозволяють нормалізувати артеріальний тиск за рахунок своїх здібностей у підтримці оптимального водно-сольового балансу. При важкої гіпертонії, звичайно, одних печених яблук буде недостатньо, але навіть в таких випадках вони здатні проявляти непоганий позитивний ефект.

Зміцнення організму і імунітету

Безпосередніх протимікробних і протигрибкових здібностей запечені яблука не мають, але, завдяки тому, що захисні сили їх регулярне споживання здатне підняти на якісно новий рівень, загроза зараження ними істотно знижується.

Печені яблука чудово засвоюються організмом, що дозволяє знизити навантаження на шлунково-кишковий тракт, розвантаживши його і, в теж самий час, отримавши максимум від вживання такої багатої на вміст корисних для здоров'я речовин продукту.

А ще, яблука, приготовані способом їх запікання, дозволяють нормалізувати вагу тіла, показані при порушеннях роботи підшлункової залози, кишечника і печінки. Про це буде розказано далі.

Кому можуть завдати шкоди печені яблука?

А прямо зараз про те, кому з вживанням запечених яблук слід бути обережнішими!

1. Тим, у кого на них спостерігається індивідуальна алергія.

2. При загостренні виразки шлунка або дванадцятипалої кишки.

3. Яблука мають не дуже яскраво виражений, легкий сечогінний ефект, тому не рекомендуються вони у великих кількостях при сечокам'яній хворобі, простатиті, аденомі передміхурової залози і так далі.

Скільки можна з'їдати в день печених яблук?

Взагалі, зловживати цим продуктом не потрібно.

Оптимальна «доза» для дорослої людини на добу — близько 2-3 яблук.

Для дітей від 2 років — половина яблука раз у кілька днів.

Для дітей 5-10 років — 1 яблуко раз на два дні.

Ці зразкові дози, наведені вони для приблизного розуміння того, скільки цього продукту можна з'їдати для його корисного впливу на здоров'я і виключення негативних наслідків від нього для організму.

Користь печених яблук для нашої печінки

Для цього органу вона — неймовірна. Як вже було сказано, яблука не стільки лікують її, скільки дозволяють їй розвантажитися, дозволивши відновитися природним шляхом.

А безліч цінних мінералів і вітамінів, що надходять в організм разом з м'якоттю і шкіркою яблук, безсумнівно, сприятиме цьому.

Робота печінки буде нормалізована повністю або частково, залежно від її поточного стану, якщо печені яблука вживати регулярно, а також — по-максимуму виключити негативний вплив провокуючих факторів: нормалізувати харчування, зменшити споживання алкоголю, уникати стресових ситуацій і так далі.

У чому користь — печені яблука для кишечника

Вони чистять кишечник і попереджають розвиток закрепів.

Роздратування кишечника, вогнища запалення в ньому, зашлакованість, калові маси — все це буде нейтралізовано.

Яблука — надзвичайна користь для кишечника. Але, в сирому вигляді вони можуть не всім бути дозволені до вживання. А ось в запеченому — це саме те, що потрібно для оздоровлення кишечника і підтримки в оптимальному фізіологічному стані протягом усього року.

Печені яблука для схуднення, якщо користь?

Яблучні дієти, їхні рецепти, в десятках і сотнях варіацій, практично заполонили інтернет. Але, переважна їх більшість — малоефективно, неефективно або зовсім навіть шкідливо.

Рекомендуємо робити розвантажувальні дні, але вживати в цей час не сирі яблука, а саме печені.

Один день кожні два тижні, через рівні проміжки часу, їжте по 1-2 печених яблука вранці, в обід і ввечері, а також — по яблуку в перервах між ними, в інші дні просто дотримуючись нормального режиму харчування (як мінімум — не переїдаючи), і ви помітите позитивні зміни на своїй фігурі вже через 1-1,5 місяця.

Та навіть при зазвичай харчуванні, але включення в раціон запечених яблук в дозах, які рекомендовані для дорослої людини, ви зможете переконатися: вони сприяють зниженню ваги.

Покращуючи метаболізм, підвищуючи ефективність роботи печінки і кишечника, виводячи з організму зайву рідину і шлаки, яблука, цілком заслужено, можуть вважатися дієтичним продуктом!

Печені яблука при панкреатиті — основна користь

Такі яблука — це страва, дозволене і при гострому і хронічному видах панкреатиту, у тому числі — включаючи стадію його загострення.

При запіканні яблук знижується їх кислотність, ні легко перетравлюються, чудово засвоюючи навіть при нестачі ферментів підшлункової залози, розвантажуючи її тим самим.

Метеоризм і дисбактеріоз, запор і токсини, холестерин — всі ці проблеми вирішаться, завдяки запечених яблук.

А оскільки підшлункова залоза — це частина єдиної травної системи, то позитивні зміни в ній не можуть не відбитися і на стані самої залози!

Можна печені яблука при цукровому діабеті?

Відповідаючи на поширений питання: а чи можна діабетикам запечені яблука, ендокринологи однозначно і одноголосно стверджують, що можна, але тільки в помірних кількостях, орієнтуючись більше на кислі сорти.

Зверніть увагу на те, що печені яблука при цукровому діабеті багатьма вважаються найбільш корисними серед усіх способів приготування цих фруктів.

Яблука печені при вагітності та грудному вигодовуванні

При грудному вигодовуванні яблука, запечені різними способами, допоможуть швидко відновити сили, енергію годуючої мами, благотворно впливаючи на її здоров'я та здоров'я малюка.

Тільки 1 яблуко в добу, і ви зможете задовольнити потребу організму в поживних речовинах і мінерали, вітаміни.

Багато мами, або майбутні мами, побоюються їсти червоні яблука. Але, при запіканні, алергічні речовини в них практично всі руйнуються. Це ж стосується і зелених плодів (за кольором, а не за ступенем зрілості).

При вагітності та грудному вигодовуванні також корисні сушені яблука і компот або узар з них.

Протипоказання печених яблук

Як уже було зазначено, протипоказань до їх вживання, за винятком кількох, дуже рідкісних випадків, практично немає. Тому, сміливо вживайте їх в їжу.

Це смачно і дуже корисно. Не вірите? Переконайтеся самі. Адже купити недорого ви можете в одному з найближчих магазинів! Будьте здорові!

Комментарии (0)
Додати коментар
В яких продуктах прості вуглеводи
На сьогодні існує безліч думок про корисність і шкоду вуглеводів. Написано десятки книг і захищено сотні дисертацій. На щастя, все в цьому житті відносно, тому варто
Корисні властивості шоколаду
Корисні властивості шоколаду
Корисні властивості шоколаду
14.04.15 Краса та стиль
Шоколаду давно приписували здатність продовжувати життя, зцілювати лихоманку. Вчені по всьому світу продовжують досліджувати корисні властивості шоколаду, ласунів ці