Що приготувати з курячих грудок
Куряче м'ясо - одне з найбільш доступних і найсмачніших видів м'яса. Її істотною перевагою є низька калорійність, багатство вітамінів А та групи В, а так само різних мінералів, таких як: залізо, фосфор, кальцій, сірка, селен і мідь.
Крім того, куряче м'ясо містить мінімальну кількість холестерину, що благотворно позначиться на твоєму здоров'ї. Найбільш дієтична частина курочки - це її грудка.
Однак смачно приготувати курячу грудку - ціле мистецтво, адже її легко зіпсувати і пересушити. Куряча грудка від філе відрізняється тільки тим, що грудка - це м'ясо на кістці і з хрящиками, а філе - вже повністю очищене м'ясо. При цьому і з грудки, і з філе можна готувати практично однакові страви.
Цікаво, що приготувати з курячих грудок на кістці можна дуже смачний і корисний бульйон, а з чистого філе - всілякі рулетики з начинкою з грибів, зелені, сиру і інших продуктів.
Рецепти з курячих грудок вельми різноманітні, корисні і порадують кожного кухаренка, адже змінивши лише один інгредієнт ти з легкістю отримаєш нове блюдо. Найголовніше, що в результаті у тебе завжди буде ніжне, соковите і неповторне блюдо. Смачно приготувати курячу грудку, не складе труднощів, тому поїхали!
{reklama}Рецепт замаринованной і запеченої курячої грудки
Тобі потрібно:
- п'ятсот грам курячої грудки (без кісточки)
- два зубчики часнику
- тридцять мілілітрів білого сухого вина
- одна столова ложка кореня імбиру
- за дві столові ложки соєвого соусу, оливкової олії
- сіль
- перець
- спеції і зелень - за смаком
Рецепт приготування курячої грудки досить легкий, а головне швидкий, тому сміливо використовуйте його, якщо до тебе несподівано прийшли гості. У курячого філе видали плівки, жир, гарненько промити під проточною водою і обсушити.
Після цього наріж невеликими порційними кусками, посоли і поперчи. Пропусти через прес часник, додай в нього оливкову олію, спеції, соєвий соус, натертий на дрібній тертці імбир, біле сухе вино і гарненько вимішати масу.
Полів курочку получившимся маринадом (якщо є час, можеш промаринувати філе протягом пари годин). Візьми харчову фольгу і вирішити її в декілька шарів. Всередині акуратно виклади куряче філе зі спеціями, загорни краю і став в розігріту до двохсот тридцяти градусів духовку на двадцять хвилин.
Тільки добре запакувавши страву, ти зможеш смачно приготувати курячі грудки. Тепер виклади курочку на блюдо, а залишився після запікання соус перелий в маленьку каструльку і варіть до загустіння.
Даний рецепт страви з курячих грудок підходить для подачі курки з різними гарнірами: паровими овочами, чистим рисом, макаронами з цілісно меленої борошна та ін.
Як зробити курячий шніцель з печерицями
Тобі потрібно:
- чотири курячі грудки (десь шістсот грамів філе)
- одне яйце
- двісті грам невеликих свіжих печериць
- трохи білого хліба (можеш використовувати клітковину)
- півсклянки тертого сиру
- сіль
- спеції
- рослинна (оливкова) олія для смаження
рецепт приготування курячої грудки простий, при цьому ти отримаєш надзвичайно смачне і корисне блюдо з мінімумом калорій. Промий курячого філе і дай йому стекти. Потім кожну половинку розріж уздовж, щоб у розгорнутому вигляді вона нагадувала крила метелика, і відбий.
Посоли і поперчи філе і відклади на час, поки будеш готувати начинку з грибів і сиру. Печериці отвариваешь цілком (за бажанням у воду можеш класти різні спеції), чекаєш поки охолонуть і нарізаєш маленькими кубиками. Потім змішуєш гриби з сиром (додаєш спеції і зелень за бажанням), акуратно викладаєш всередину кожного курячого філе і звертаєш конвертик.
рецепт приготування курячих грудок передбачає подальшу обжарку, тому кожен конверт попередньо занурюється у збите яйце, а потім у мелені сухарі з білого хліба (можеш використовувати улюблену клітковину).
Курочка обсмажується до золотистого кольору з обох сторін, потім викладається в деко, попередньо застелений пергаментним папером, і випікається протягом семи-десяти хвилин при температурі двісті градусів.
До столу можеш подавати як самостійне блюдо, або з гарніром з тушкованих овочів.
Якщо ти все ще думаєш, що приготувати з курячих грудок, скористайся порадою з наступного рецепта.
Як приготувати курячі відбивні під сирною скоринкою
Тобі потрібно:
- три курячих філе
- два стиглих твердих червоних помідора
- сто грам нежирного твердого сиру
- пучок свіжого кропу
- двісті грам натурального несолодкого йогурту
- сіль
- спеції
Рецепти з курячих грудок припускають додаткове наявність овочів або при приготуванні соусів соковитою птиці. Тому не виключай овочі, навіть якщо вони тобі не подобаються з рецепту, а замінюй на улюблені, так що приготувати з курячої грудки по даному рецепту смачне блюдо легко і просто.
Помий курку, дай їй стекти і розріж як у попередньому рецепті, трохи відбий. Виклади курочку на деко, застелений пергаментним папером, зверху викласти нарізані кружечками помідори, посипаємо зеленню і тертим сиром.
Помісти страву на двадцять хвилин у розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку.
Як приготувати куряче філе в духовці дивись на цьому відео: