Як приготувати курячі котлети
Серед прихильників правильного харчування досить часто зустрічається думка, що смачного способу приготувати курячу грудку немає. І це велика помилка, адже немає нічого приємнішого різноманітного і смачного харчування, складеного з простих продуктів. Так, урізноманітнити щоденний раціон допоможе рецепт курячих котлет, які будуть низькокалорійними і надзвичайно соковитими.
Особливістю цього рецепту буде приготування котлеток не зі звичного курячого фаршу, а з дрібно нарізаною (посіченою) курогрудки. Задаючись питанням, як приготувати курячі котлети не довго, і дорого це буде, будь упевнений, що вибравши підходящий рецепт - недорого, швидко і неймовірно смачно.
Історія приготування котлет почалася ще в сімнадцятому столітті. Тоді це не були рубані котлети курячі, або страви з фаршу, а просто шматок вирізки суп. Проте вже через сторіччя з'явилися перші січені свинячі і яловичі котлети, а потім і їх побратими з птиці у звичному для тебе вигляді.
На сьогодні існують всілякі котлети з курячої грудки: просто з рубленого м'яса, з додаванням овочів, зелені, сиру, тофу і грибів. Спробувавши готувати це казково соковите і апетитне блюдо ти просто не зможеш утриматися від експериментів на кухні.
{reklama}Котлети курячі січені
Тобі потрібно:
- триста грам курячого філе
- одне яйце
- по одній столовій ложці борошна і сметани
- сіль, перець і спеції за смаком
рецепт курячих котлет простий в приготуванні. Візьми курогрудку, промити під проточною водою, обсушити і наріж невеликими кубиками. Збиваємо сметану з яйцем, додаємо борошно і гарненько вимішуємо, поки не розчиняться всі грудки.
Тепер поклажі курку, спеції і сіль. Знову гарненько перемішай і викладаємо котлети з курячої грудки на розігріту, з невеликою кількістю рослинної олії, сковорідку.
Обсмаж на невеликому вогні протягом двох хвилин з кожного боку, потім накрий котлетки кришкою і почекай ще п'ять хвилин. Подавай страву зі сметаною, або з різними кашами або овочевими гарнірами.
Курячі котлети з сиром Тобі потрібно:
- шістсот грамів курячого філе
- сто грам твердого сиру
- півстакана кефіру або ряжанки
- дві столові ложки кукурудзяного крохмалю
- одна середня цибулина
- пучок зелені
- часник
- сіль і спеції
Думаючи, як приготувати курячі котлети надзвичайно соковитими і пряними, зупини свій вибір на цьому рецепті. Гарненько пробій курочку, обсушити і наріж дрібними кубиками. Тепер подрібни сир і цибулю і додай до м'яса.
Залий масу кефіром, видави часник, поклажі кукурудзяний крохмаль, сіль, спеції і зелень. Зеленушку можеш взяти будь-яку, яка тобі подобається, або зробити мікс з декількох її видів.
Остуди майбутні курячі рубані котлети в холодильнику протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин і відразу ж смажимо на розігрітій сковороді. Сир додасть котлет незвичайну ніжність. Подавай до столу з гарніром з рису, салату зі свіжих овочів або запеченої картоплі.
січені Котлети курячі з печерицями
Тобі потрібно:
- вісімсот грам курячої грудки
- одна середня цибулина
- сто п'ятдесят грам печериць
- два яйця
- трохи свіжого базиліка
- пара невеликих скибочки підсушеного хліба
- п'ятдесят мілілітрів молока
- сіль і спеції
Не лякайся, що в цьому рецепті курячих котлет використовується хліб. Його потрібно зовсім небагато: пари скибочки багета цілком достатньо. Промий курячу грудку під проточною водою, видали жир і шкірку (якщо потрібно).
Наріж курочку, гриби печериці невеликими кубиками. Обсмажити цибулю з грибами на сковороді пару хвилин і додай овочі до м'яса. Далі для котлет з курячої грудки необхідно хліб розмочити в молоці, віджати залишки молока і змішати його з базиліком в блендері.
Отриману масу виклади до м'яса, додай яйця і спеції, посоли, поперчи. Час приготування цих курячих рубаних котлет залежить від того, наскільки дрібно ти подрібнив курогрудку.
В середньому достатньо п'яти хвилин смаження на кожній стороні, щоб страва була готова. Подавай до столу, посипавши котлетки зеленню і полив нежирної сметаною. Курячі котлети добре поєднуються з будь-яким овочевим або злаковим гарніром.
Ти вже сам зміг переконатися, що немає нічого простіше, як приготування курячих котлет. Тепер можеш наведені вище рецепти урізноманітнити, додаючи в кожний з них нові інгредієнти. Дуже смачні і незвичайні курячі котлетки з капустою, кабачком, морквою, помідорами та іншими овочами.
При використанні кабачків або капусти обов'язково вижимай з них зайвий сік, інакше страва "попливе" під час приготування. За цим же рецептом ти можеш готувати січені котлети не тільки на сковороді і з використанням олії, але і запікати в духовці або варити в пароварці.
Для запікання використовуй спеціальний пергамент, просочений маслом, або фольгу. Також можеш накрити котлети фольгою зверху або використовувати рукав.
Як приготувати курячі котлети з сиром дивись на цьому відео: