Як приготувати курячі котлети
28.11.2016 1 181 0

Як приготувати курячі котлети

Рецепти
В закладки

як приготувати курячі котлетиСеред прихильників правильного харчування досить часто зустрічається думка, що смачного способу приготувати курячу грудку немає. І це велика помилка, адже немає нічого приємнішого різноманітного і смачного харчування, складеного з простих продуктів. Так, урізноманітнити щоденний раціон допоможе рецепт курячих котлет, які будуть низькокалорійними і надзвичайно соковитими.

Особливістю цього рецепту буде приготування котлеток не зі звичного курячого фаршу, а з дрібно нарізаною (посіченою) курогрудки. Задаючись питанням, як приготувати курячі котлети не довго, і дорого це буде, будь упевнений, що вибравши підходящий рецепт - недорого, швидко і неймовірно смачно.

Історія приготування котлет почалася ще в сімнадцятому столітті. Тоді це не були рубані котлети курячі, або страви з фаршу, а просто шматок вирізки суп. Проте вже через сторіччя з'явилися перші січені свинячі і яловичі котлети, а потім і їх побратими з птиці у звичному для тебе вигляді.

На сьогодні існують всілякі котлети з курячої грудки: просто з рубленого м'яса, з додаванням овочів, зелені, сиру, тофу і грибів. Спробувавши готувати це казково соковите і апетитне блюдо ти просто не зможеш утриматися від експериментів на кухні.

{reklama}

Котлети курячі січені

котлети з курячої грудкиТобі потрібно:

  • триста грам курячого філе
  • одне яйце
  • по одній столовій ложці борошна і сметани
  • сіль, перець і спеції за смаком

рецепт курячих котлет простий в приготуванні. Візьми курогрудку, промити під проточною водою, обсушити і наріж невеликими кубиками. Збиваємо сметану з яйцем, додаємо борошно і гарненько вимішуємо, поки не розчиняться всі грудки.

Тепер поклажі курку, спеції і сіль. Знову гарненько перемішай і викладаємо котлети з курячої грудки на розігріту, з невеликою кількістю рослинної олії, сковорідку.

Обсмаж на невеликому вогні протягом двох хвилин з кожного боку, потім накрий котлетки кришкою і почекай ще п'ять хвилин. Подавай страву зі сметаною, або з різними кашами або овочевими гарнірами.

Курячі котлети з сиром рецепт курячих котлетТобі потрібно:

  • шістсот грамів курячого філе
  • сто грам твердого сиру
  • півстакана кефіру або ряжанки
  • дві столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • одна середня цибулина
  • пучок зелені
  • часник
  • сіль і спеції

Думаючи, як приготувати курячі котлети надзвичайно соковитими і пряними, зупини свій вибір на цьому рецепті. Гарненько пробій курочку, обсушити і наріж дрібними кубиками. Тепер подрібни сир і цибулю і додай до м'яса.

Залий масу кефіром, видави часник, поклажі кукурудзяний крохмаль, сіль, спеції і зелень. Зеленушку можеш взяти будь-яку, яка тобі подобається, або зробити мікс з декількох її видів.

Остуди майбутні курячі рубані котлети в холодильнику протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин і відразу ж смажимо на розігрітій сковороді. Сир додасть котлет незвичайну ніжність. Подавай до столу з гарніром з рису, салату зі свіжих овочів або запеченої картоплі.

січені Котлети курячі з печерицями

котлети з курячої грудкиТобі потрібно:

  • вісімсот грам курячої грудки
  • одна середня цибулина
  • сто п'ятдесят грам печериць
  • два яйця
  • трохи свіжого базиліка
  • пара невеликих скибочки підсушеного хліба
  • п'ятдесят мілілітрів молока
  • сіль і спеції

Не лякайся, що в цьому рецепті курячих котлет використовується хліб. Його потрібно зовсім небагато: пари скибочки багета цілком достатньо. Промий курячу грудку під проточною водою, видали жир і шкірку (якщо потрібно).

Наріж курочку, гриби печериці невеликими кубиками. Обсмажити цибулю з грибами на сковороді пару хвилин і додай овочі до м'яса. Далі для котлет з курячої грудки необхідно хліб розмочити в молоці, віджати залишки молока і змішати його з базиліком в блендері.

Отриману масу виклади до м'яса, додай яйця і спеції, посоли, поперчи. Час приготування цих курячих рубаних котлет залежить від того, наскільки дрібно ти подрібнив курогрудку.

В середньому достатньо п'яти хвилин смаження на кожній стороні, щоб страва була готова. Подавай до столу, посипавши котлетки зеленню і полив нежирної сметаною. Курячі котлети добре поєднуються з будь-яким овочевим або злаковим гарніром.

Ти вже сам зміг переконатися, що немає нічого простіше, як приготування курячих котлет. Тепер можеш наведені вище рецепти урізноманітнити, додаючи в кожний з них нові інгредієнти. Дуже смачні і незвичайні курячі котлетки з капустою, кабачком, морквою, помідорами та іншими овочами.

При використанні кабачків або капусти обов'язково вижимай з них зайвий сік, інакше страва "попливе" під час приготування. За цим же рецептом ти можеш готувати січені котлети не тільки на сковороді і з використанням олії, але і запікати в духовці або варити в пароварці.

Для запікання використовуй спеціальний пергамент, просочений маслом, або фольгу. Також можеш накрити котлети фольгою зверху або використовувати рукав.

Як приготувати курячі котлети з сиром дивись на цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Що приготувати з курячих грудок
Куряче м'ясо - одне з найбільш доступних і найсмачніших видів м'яса. Її істотною перевагою є низька калорійність, багатство вітамінів А та групи В, а так само різних
Як приготувати дієтичні котлети
Котлети – являють собою невід'ємне блюдо домашньої кухні, яке асоціюється з смачною вечерею, соковитим і ароматним м'ясом гарніром. Але мало хто знає, що дієтичний
Як приготувати биточки з фаршу
Історія биточків почалася кілька століть тому. Спочатку під ними малися на увазі округлі медальйони з м'яса, гарненько відбиті і приготовані на сковороді. Готувалися
Як готувати на пару без пароварки
На сьогодні все більше людей переходять на правильне і здорове харчування. Якщо ти ставишся до їх числа, то тобі часто доводилося стикатися з різними рецептами страв,
Як варити курячу грудку
Багато прихильників правильного харчування рекомендують ввести в щоденний раціон нежирне м'ясо. До даних сортів відносяться: нежирна яловичина, телятина, кролик, курка,
Що приготувати з оленини Рецепти котлет з оленини строганина та інші страви
До такого продукту як м'ясо оленя слов'янські народності ставляться вкрай скептично, і питання що приготувати з оленини встає перед ними нечасто, а перед деякими -