
Як приготувати фаршировані печериці в духовці
Легкі і смачні закуски, гарячі страви виходять з грибів, а саме з печериць. Вони готуються швидко, не вимагають спеціального відбору, ні якоїсь особливої очищення, при цьому не небезпечні навіть в напівсирому вигляді. Якщо тобі потрібно швидко приготувати щось оригінальне, смачне, ситне, спробуй один із способів, як приготувати фаршировані печериці в духовці буквально за півгодини.
Фарширувати гриби стало вже традицією для більшості національних кухонь. Особливо добре гриби поєднуються з сиром, білим курячим м'ясом і сметанковими соусами. Таке поєднання напевно знайоме тобі за смачне салату "Жюльєн". Рецепти фаршированих печериць грибів в духовці трохи простіше, а страва буде смачним і у вигляді гарячого, і у вигляді холодної закуски.
Вибираючи гриби в магазині, звертай увагу на найбільші. Їх буде зручно фарширувати, адже в процесі запікання вони ще й зменшаться в розмірах. Не бери гриби без ніжок, тому що для приготування фаршированих печериць з сиром, м'ясом або овочами тобі потрібно і м'якоть грибів для начинки.
Вибираючи гриби, звертай увагу на їх свіжість: капелюшки повинні бути пружними, без темних плям і м'яких місць. Коли обрані печериці, саме час приступати до рецептом фаршированих печериць.
{reklama}Гриби помий, краще не просто під струменем води, а з використанням м'якої щіточки. Можеш очистити гриби від зовнішньої плівки - це допоможе уникнути потемніння грибів в процесі випікання. Проте досвідчені кухарята радять залишити гриби в первісному вигляді, оскільки так страва виходить більш соковитим.
найскладніше в способі, як приготувати фаршировані печериці, - це приготування начинки.
Простий рецепт фаршированих печериць з куркою і сиром
Тобі потрібно:
- гриби
- цибуля ріпчаста
- куряча грудка
- яйце
- твердий сир
- сіль
- перець
Візьми ріпчасту цибулю, одну або дві штуки в залежності від кількості грибів. Помий, почистити і дрібно поріж. Цибулю потрібно обсмажити в невеликій кількості розігрітого масла.
Через дві хвилини після того, як почнеш смажити цибулю, поклади на сковороду подрібнену м'якоть грибів. Її потрібно заздалегідь нашаткувати досить дрібними шматочками. Фаршировані печериці в духовці дійдуть до готовності, тому гриби з цибулею потрібно смажити всього п'ять хвилин.
Дрібно порізану курячу грудку викласти на сковороду і обсмаж все до появи на м'ясі легкої золотистої скоринки. Кришкою сковороду не накривай, вода з грибів повинна википіти хоча б частково. Не забудь посолити і поперчити начинку.
Цей рецепт фаршированих печериць розкриває один з секретів приготування страви: у остигнула начинку додається ціле сире яйце, все ретельно замішується.
Такі грибочки не будуть розвалюватися, а робити їх буде вкрай просто. Капелюшки грибів заповни до самого верху, потім посип кожен печериця сиром.
Фаршировані печериці з сиром вкладай на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Став все в духовку, температура - 200 градусів, час приготування – 20 хвилин.
Ще один цікавий спосіб, як приготувати фаршировані печериці, відмінно підійде для пізнього літа, коли печериці смачні і м'ясисті, а на прилавках багато стиглих помідорів.
Як приготувати шампіньйони, фаршировані томатами і куркою
Тобі потрібно:
- печериці
- один помідор
- одна велика цибулина
- трохи сиру
- куряча грудка
- спеції
- яйце
- майонез за бажанням
Гриби потрібно підготувати так само, як і в попередньому рецепті: помити, нарізати. Фаршировані печериці в духовці вийдуть ніжними і пікантними, якщо не обсмажувати гриби заздалегідь.
Просто поріж м'ясо гриба, куряче філе відваріть у трохи підсоленій воді. До начинки додай подрібнений кріп в достатній кількості, можеш використовувати заморожений.
Саме цей рецепт фаршированих печериць відрізняється цікавим додаванням в начинку: подрібни зовсім небагато стиглих помідор, буквально одну штуку і замішай разом з іншими інгредієнтами для начинки.
Всі змішай з одним курячим яйцем, сіллю і спеціями. Капелюшки грибів начини приготовленою сумішшю, зверху посипаємо сиром. Використовуючи для посипання тільки тверді сорти сиру. Якщо любиш сир у стравах, можеш додати трохи прямо всередину гриба, замішавши дрібно натертий сир разом з куркою і грибами.
Щоб грибочки вийшли соковитими і з золотою скоринкою зверху, додай поверх сиру зовсім трохи майонезу. Фаршировані печериці з сиром можна приготувати не тільки з курячим м'ясом, але і з курячим фаршем.
Запікаються гриби по цьому рецепту півгодини при температурі 200 градусів. Деко рекомендується не просто змастити рослинним маслом, а залити невеликою кількістю кип'яченої води.
Начинити гриби можна і взагалі одним сиром, але таке блюдо вийде більш калорійним. Нерідко для начинки страви використовують суміш яловичого і свинячого фаршу.
Якщо ти стежиш за фігурою, волієш страви без зайвих жирів, зупини свій вибір все ж на білому курячому м'ясі. Можна обійтися і без яйця, досить додати під час приготування начинки на сковороді трохи густої сметани.
Відео рецепт приготування фаршированих печериць дивись тут:




