Як варити курячу грудку
Багато прихильників правильного харчування рекомендують ввести в щоденний раціон нежирне м'ясо. До даних сортів відносяться: нежирна яловичина, телятина, кролик, курка, індичка. З усіх перерахованих вище сортів м'яса найбільш звична у приготуванні і вживанні - курка. Вона чудово підходить для приготування салатів і закусок, перших і других страв.
Курка являє собою джерело корисних речовин у вигляді білка, вітамінів і мінералів. Проте деякі частини курки, такі як крила і спинка досить жирні, тому якщо ти дотримуєшся принципів правильного харчування, віддай перевагу ніжок або грудки без шкіри.
Якщо ти хочеш отримати дійсно дієтичне блюдо, перед приготуванням оглянь грудку на наявність жирових відкладень. Якщо такі є, видали їх гострим ножем. При цьому важливо не тільки правильно підготувати птицю, але і як варити курячу грудку правильно.
Французькими кухарятами був винайдений ідеальний спосіб як варити куряче філе, та й взагалі птицю або рибу з мінімальною втратою корисних речовин. Цей спосіб отримав назву поширование, тобто відварювання продукту в невеликій кількості рідини, яку не доводиш до кипіння.
{reklama}Скільки варити курячу грудку і що саме класти в бульйон залежить від твоїх загальних цілей. Якщо в майбутньому ти плануєш приготувати з залишився бульйону суп або соус, поклажі куряче м'ясо на кісточці з шматочком шкіри.
У випадку, якщо ти зацікавлений в швидкому приготуванні м'яса, скільки варити куряче філе буде залежати тільки від сорту обраної тобою птиці. При цьому вибирай чисте м'ясо без кісток, шкури і жиру.
Якщо тобі попалася дуже пухла грудка, краще розріж її на кілька частин спеціально, інакше варити куряче філе доведеться досить довго. У деяких випадках, щоб курочка зварилася максимально швидко, досвідчені кухарята рекомендують обробити її на невеликі кубики і відварити в пряному соляному розчині.
Скільки варити курячу грудку в такому випадку буде залежати тільки від твоїх смакових уподобань. Не забудь заздалегідь гарненько курочку помити під проточною водою і висушити за допомогою паперових рушників.
Існує безліч способів, як варити курячу грудку і порядку десятки різних спецій, щоб максимально поліпшити смак готової страви. Так ти можеш відварити курочку просто у воді, без використання спецій і солі.
В такому разі тобі вдасться повністю розкрити смак продукту, але при пошировании такий спосіб термічної обробки не вітається. Скільки варити куряче філе буде залежати від сорту курки і використаних спецій і коріння, але в будь-якому випадку багато часу готування в тебе не забере.
Крім води, при приготуванні курки ти можеш використовувати яблучний сидр, курячий бульйон, біле вино або комбінацію всіх рідин. Поліпшити природний смак курки тобі допоможуть такі спеції, як лавровий лист, гвоздика, перець горошком, лимонний сік, лимонна цедра, петрушка, кріп, цибуля порей, ріпчаста цибулю, чебрець, селера, розмарин, часник і ін
Тепер варто розібратися, скільки необхідно варити курячу грудку і при якій температурі. Візьми досить глибоку сковорідку (щоб погрузившееся у воду м'ясо було повністю покрито рідиною), наливаємо в неї необхідну рідину і доведи до кипіння.
Тепер акуратно викладаємо в сковороду всі спеції і коріння. В останню чергу викладаємо м'ясо. Як зварити курячу грудку до готовності залежить від того, чи було спочатку м'ясо на кістці чи ні. Подрібнена на кубики курка без шкіри буде готова приблизно через десять хвилин.
А от скільки часу варити куряче філе залежить від розміру шматка м'яса. В середньому це займе від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти хвилин свого часу. Шматок грудки разом з кісточкою вариться довше всього: десь півгодини-хвилин сорок.
Не забувай, як зварити куряче філе правильно: рідина ні в якому разі не повинна кипіти. Рідкісне поява бульбашок на поверхні рідини буде свідчити про підтримку температури рідини в районі вісімдесяти-вісімдесяти п'яти градусів. Саме така температура дозволяє максимально заощадити корисні речовини в птиці.
Нижче ти знайдеш оригінальний рецепт приготування дієтичної курочки.
Як приготувати куряче філе з яблуками
Тобі потрібно:
- чотириста грам курячого філе
- півсклянки освітленого яблучного соку або сидру
- півтори чайної ложки кукурудзяного крохмалю
- один зубчик часнику
- одне середнє яблуко
- столова ложка води
- чверть чайної ложки сушеного естрагону
В сковорідці доведи до кипіння яблучний сік, часник сушений естрагон. Тепер доведи суміш до кипіння і постав її кипіти на маленькому вогні. Опусти в неї грудку і провари п'ять хвилин.
Потім додай яблуко, нарізане тонкими пластинками і провари всі десять хвилин. Тепер дістань курку і яблука з рідини, окремо розмішай крохмаль і обережно введи його в киплячий бульйон. Через пару хвилин вимкни суміш і полів нею курячі грудки.
Як варити курячу грудку дивись у цьому відео: