Як приготувати суп з яловичини
02.12.2016 1 181 0

Як приготувати суп з яловичини

Рецепти
В закладки

як приготувати суп з яловичиниБез супів домашню кухню складно собі уявити, а одним з найбільш корисних варіантів першої страви є суп на основі яловичини. Вживаючи його в їжу регулярно можна не тільки поліпшити роботу травної системи, але і забезпечити організм достатньою кількістю білка, ліквідувати дефіцит заліза, зменшити вміст жирів у своєму раціоні. Існує чимало способів, як приготувати суп з яловичини.

Тобі знадобляться м'якоть і кістки, гриби і овочі, і навіть крупи, макаронні вироби, а також урізноманітнити перші страви тобі допоможе присутність в них фруктів. Якою б рецепт супу з яловичини не був обраний тобою, блюдо вийде набагато більш смачним, якщо готувати його за правилами.

Хороший досвідчений любитель готувати вдома знає прості секрети смачного супу. Перше правило, як зварити суп з яловичини - правильно підготувати м'ясо. Його потрібно розморожувати не в мікрохвильовці і не біля гарячої плити, а на полиці холодильника або просто при кімнатній температурі.

Не забудь м'ясо промити, зняти з нього всі плівки, при цьому не нарізай його на шматки до приготування, тоді смачний суп з яловичини вийде прозорим і ароматним.

{reklama}

По-друге, нарізаючи овочі, дотримуйся приблизно один розмір шматків. У цьому випадку простіше розрахувати час приготування кожного інгредієнта, не буде ні напівсирі овочів, ні розвалених шматків, а в тарілці все буде виглядати красиво.

Не важливо, який приготувати суп з яловичини ти збираєшся, вибирай перший, або вищий сорт м'яса, адже вони однаково гарні й для супу на кістки, і для супу з великою кількістю м'яса.

Спробуй поєднувати в супі гриби і яловичину, щоб отримати насичений смак і дуже ситне блюдо. Це традиційний рецепт, як приготувати суп з яловичини, коли не надто великий вибір свіжих овочів.

Як зробити яловичий супчик з грибами

як зварити суп з яловичини

Тобі знадобиться:

  • половина кілограма улюблених грибів, краще сезонних
  • трохи більше яловичини
  • п'ять бульб картоплі
  • по одній штуці ріпчастої цибулі і моркви
  • перець горошком
  • сіль
  • лавровий лист

Це відмінний спосіб, як зварити суп з яловичини швидко, без виснажливої підготовки численних інгредієнтів. Постав вариться м'ясо, як зазвичай для супу. Великий шматок буде варитися мінімум дві години, за цей час починай готувати гриби.

Рецепт супу з яловичини передбачає серйозну термічну обробку грибів: після повного очищення поріж всі гриби на тонкі пластинки, потім поклади в окріп і варіть там з сіллю п'ять хвилин, після чого злий стару воду і залий нову, майже киплячу (можна з чайника), повари гриби ще п'ятнадцять хвилин. Так ти позбудешся "грибний слизу", яка багатьом не подобається і смачний суп з яловичини припаде до смаку навіть дітям.

Коли м'ясо звариться, дістань його і поріжте на шматки. Лук ріжеться півкільцями, а моркву соломкою, потім все пассируется на сковороді пару хвилин до напівготовності (не забудь додати трохи рослинного масла).

Картоплю для цього супу ріжеться теж соломкою.

Бульйон від м'яса потрібно з'єднати з бульйоном від грибів, туди ж додати самі гриби і підготовлений картоплю, довести все разом до кипіння і додати залишилися інгредієнти.

Суп готовий тоді, коли картопля зварилася. Тепер ти знаєш, який приготувати суп з яловичини, якщо в холодильнику мало овочів, а хочеться чогось ароматного і легені.

Другий рецепт не є традиційним для російської або слов'янської кухні взагалі. Однак європейці і американці знають, як приготувати суп з яловичини з коханим інгредієнтом всіх гурманів - з сиром.

Як приготувати ніжний суп з яловичиною і сиром

рецепт супу з яловичини

На п'ятсот грам яловичини тобі знадобиться:

  • п'ять картоплин середнього розміру
  • кілька цибулин
  • одна велика морква
  • біла квасоля в кількості однієї магазинної банки (підійде невелика жерстяна банка)
  • парочка маринованих огірків
  • два плавлених сирка (якщо їх дуже любиш, сміливо бери три або чотири штуки)
  • приправи на свій смак

Скористайся цим методом, як зварити суп з яловичини, коли звичайні варіанти вже приїлися. З яловичиною роби як зазвичай: розморозь, промий, звари на повільному вогні, вийми і поріж.

За цей час почисть картоплю, наріж соломкою і поклади в бульйон, в якому вже немає м'яса.

рецепт супу з яловичини передбачає незвичайну підготовку овочів: морква ріжеться на пластини (але на дуже тонкі), цибулю - півкільцями, а огірок - маленькими шматочками.

Все потрібно злегка обсмажити, для початку помістивши на сковороду цибулю, після цього всі інгредієнти разом тушкують під закритою кришкою пару хвилин.

За цей час поріж сир маленькими кубиками (сирки ріжуться набагато краще в охолодженому стані).

В каструлю, коли вона закипить, викладай всі інгредієнти, накривай кришкою і чекай, коли картопля звариться. При подачі прикрась зеленню.

Багато заслужено вважають, що самий смачний суп з яловичини це харчо.

Рецепт харчо з яловичини

смачний суп з яловичини

Для його приготування потрібні:

  • яловичина - половина кілограма
  • десять склянок води
  • чотири великих цибулини
  • сімсот грам помідорів
  • чотири великих ложки рису (є спеціальні сорти для супів)

З приправ тобі знадобиться:

  • кінза
  • петрушка
  • хмелі-сунелі (якщо не любиш, можеш замінити меленим коріандром)
  • перець горошком
  • червоний стручковий перець
  • кріп
  • часник
  • лаврушка
  • сіль

Краще всього підійде м'ясо грудинки, його при підготовці тонкими пластинками і потім вари як зазвичай. Жир, який знімаєш з бульйону, використовуй для смаження цибулі, сам цибулю дрібно ріжеться і гаситься, а не просто обсмажується.

Коли м'ясо звариться, його необхідно вийняти з бульйону, поклажі в сковороду до цибулі і туші разом двадцять хвилин під закритою кришкою.

Помідори очистити від шкіри, натри на тертці або протри через сито (можеш використовувати блендер для подрібнення), додаємо в сковороду і туші все ще п'ятнадцять хвилин.

Потім змішай вміст сковороди і бульйон, туди ж засип рис (коли рідина закипить). Потім додай всі спеції і прянощі. Через десять хвилин суп готовий. Це відмінний варіант, якщо не знаєш, який приготувати суп з яловичини для всієї родини.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати шашлик з яловичини
Багато любителі смаженого м'яса вважають, що кращий шашлик виходить зі свинини або баранини. Але ці види м'яса досить жирні, та й купити їх можна не завжди. Якщо ж ти
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
02.12.16 Рецепти
Супи можуть бути найрізноманітнішими, але незмінно вони вважаються одними з найбільш корисних страв у раціоні. Проте, є серед них і лідери, серед яких чимало
Як приготувати лагман з яловичини
Лагман сьогодні відомий не тільки в країнах Азії, але й у Східній та Західній Європі. Це блюдо дуже поживне, корисне і одночасно смачне. Лагман може бути першим або
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як варити холодець з яловичини
Холодець – відмінний приклад традиційного блюда, яке поєднує в собі користь і смак. Гострий, ароматний, ніжний по консистенції він корисний і дорослим і дітям,
Як варити яловичий бульйон
Приготування багатьох страв починається з варіння свіжого бульйону. Одним з найбільш корисних вважається бульйон з яловичини. У ньому багато амінокислот, вітамінів групи