Як приготувати кус кус на гарнір
Одна з найпопулярніших круп в східній кухні - кус-кус. Вона швидка в приготуванні і підходить для різних страв: прекрасна і у вигляді гарніру з м'ясними продуктами, і з рибними, в супах і юшка їй просто не знайти рівних. Крім того, східна кухня передбачає не тільки, як приготувати кус кус у вигляді гарніру, але і в безлічі різних солодощів.
Ця крупа дуже корисна для діабетиків завдяки низькому глікемічному індексі продукту. Багато прихильники правильного харчування воліють готувати кус кус на гарнір, отриманий з цільних зерен пшениці. Калорійність традиційної крупи дорівнює трьохсот п'ятдесяти шести калоріях на сотню грам сухого продукту.
Виходить кус-кус методом ретельного просіювання манної крупи: процес відбувається доти, поки всі крупинки не будуть по одному міліметру в діаметрі. У деяких країнах, таких як Бразилія приміром, кус-кус можна зустріти з кукурудзи, пшона або проса.
Рецепт приготування кускуса в більшості випадків досить простий: необхідно залити крупу гарячою водою і дати настоятися. Спеції, овочі і фрукти додаються за смаком. Нижче ти познайомишся з парою варіацій приготування різних гарнірів з цієї крупи.
{reklama} Кус-кус з карріТобі потрібно:
- сто грам кус-куса
- двісті мілілітрів води
- за однієї великої морквині і цибулини
- п'ятдесят мілілітрів соєвого соусу
- чайна ложка спецій "Карі"
- щіпка солі
Як приготувати кус кус за цим рецептом не складе великої праці. Помісти крупу в термостійку піалу або каструлю, посолити, додай "Карі" і гарненько перемішай. Тепер залийте крупу зі спеціями гарячою водою, накрий кришкою і дай настоятися десять-п'ятнадцять хвилин. Далі даний рецепт приготування кускуса передбачає готування овочів.
Очисти цибулю і моркву від шкірки і промити під проточною водою. Цибулину подрібни дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажити на сковороді цибулю до утворення золотистої скоринки і додай моркву. Обсмаж на невеликому вогні овочі приблизно п'ять-сім хвилин.
Тепер залий овочі соєвим соусом, накрий кришкою і туші на маленькому вогні до готовності (хвилин десять-п'ятнадцять). Поперчи овочі, виклади готову крупу в сковорідку і все ретельно перемішай. Кус кус на гарнір готовий, залишилося тільки красиво викласти його на велике блюдо і прикрасити зеленню. Кус-кус з гарбузом і селерою
Тобі потрібно:
- триста п'ятдесят грам кус-куса
- шість-вісім столових ложок оливкової олії (можна замінити вершковим)
- один літр курячого бульйону
- п'ятсот грам гарбуза
- корінь селери
- сметана (візьми десять-п'ятнадцять відсотків жирності)
- сіль, перець, куркума за смаком
Як ти вже зрозумів, таку справу, як приготування кус куса, не займає багато часу, однак, таке блюдо може підійти не тільки до повсякденного, але і до святкового столу.
Приготування страви почни з додавання до крупі оливкової олії. Для цього візьми глибоку миску, ретельно перемішай крупу і залий її семітами мл киплячого курячого бульйону.
Для отримання ароматної кус куса на гарнір, накриваємо миску фольгою і відклади крупу у бік хвилин на п'ятдесят і займися приготуванням овочів. Селера і гарбуз очистити від шкірки, промити під проточною водою. Подрібни селера на досить великі шматочки, помісти в казанок і туші в останньому курячому бульйоні хвилин п'ятнадцять-двадцять.
Додай нарізану невеликими шматочками гарбуз, посоли, поперчи, посип куркумою і туші до готовності. У цьому рецепті приготування кускуса можна подавати готову крупу і овочі, як окремо, так і змішавши. Подавай страву до столу попередньо полив сметаною. Можеш також посипати кус-кус сезонної зеленню і горіхами.
Як приготувати кус кус на гарнір дивись на цьому відео: