Як приготувати кус кус на гарнір
29.11.2016 8 831 0

Як приготувати кус кус на гарнір

Рецепти
В закладки

як приготувати кус кусОдна з найпопулярніших круп в східній кухні - кус-кус. Вона швидка в приготуванні і підходить для різних страв: прекрасна і у вигляді гарніру з м'ясними продуктами, і з рибними, в супах і юшка їй просто не знайти рівних. Крім того, східна кухня передбачає не тільки, як приготувати кус кус у вигляді гарніру, але і в безлічі різних солодощів.

Ця крупа дуже корисна для діабетиків завдяки низькому глікемічному індексі продукту. Багато прихильники правильного харчування воліють готувати кус кус на гарнір, отриманий з цільних зерен пшениці. Калорійність традиційної крупи дорівнює трьохсот п'ятдесяти шести калоріях на сотню грам сухого продукту.

Виходить кус-кус методом ретельного просіювання манної крупи: процес відбувається доти, поки всі крупинки не будуть по одному міліметру в діаметрі. У деяких країнах, таких як Бразилія приміром, кус-кус можна зустріти з кукурудзи, пшона або проса.

Рецепт приготування кускуса в більшості випадків досить простий: необхідно залити крупу гарячою водою і дати настоятися. Спеції, овочі і фрукти додаються за смаком. Нижче ти познайомишся з парою варіацій приготування різних гарнірів з цієї крупи.

{reklama} Кус-кус з каррі

кус кус на гарнір

Тобі потрібно:

  • сто грам кус-куса
  • двісті мілілітрів води
  • за однієї великої морквині і цибулини
  • п'ятдесят мілілітрів соєвого соусу
  • чайна ложка спецій "Карі"
  • щіпка солі

Як приготувати кус кус за цим рецептом не складе великої праці. Помісти крупу в термостійку піалу або каструлю, посолити, додай "Карі" і гарненько перемішай. Тепер залийте крупу зі спеціями гарячою водою, накрий кришкою і дай настоятися десять-п'ятнадцять хвилин. Далі даний рецепт приготування кускуса передбачає готування овочів.

Очисти цибулю і моркву від шкірки і промити під проточною водою. Цибулину подрібни дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажити на сковороді цибулю до утворення золотистої скоринки і додай моркву. Обсмаж на невеликому вогні овочі приблизно п'ять-сім хвилин.

Тепер залий овочі соєвим соусом, накрий кришкою і туші на маленькому вогні до готовності (хвилин десять-п'ятнадцять). Поперчи овочі, виклади готову крупу в сковорідку і все ретельно перемішай. Кус кус на гарнір готовий, залишилося тільки красиво викласти його на велике блюдо і прикрасити зеленню. Кус-кус з гарбузом і селерою

рецепт приготування кускуса

Тобі потрібно:

  • триста п'ятдесят грам кус-куса
  • шість-вісім столових ложок оливкової олії (можна замінити вершковим)
  • один літр курячого бульйону
  • п'ятсот грам гарбуза
  • корінь селери
  • сметана (візьми десять-п'ятнадцять відсотків жирності)
  • сіль, перець, куркума за смаком

Як ти вже зрозумів, таку справу, як приготування кус куса, не займає багато часу, однак, таке блюдо може підійти не тільки до повсякденного, але і до святкового столу.

Приготування страви почни з додавання до крупі оливкової олії. Для цього візьми глибоку миску, ретельно перемішай крупу і залий її семітами мл киплячого курячого бульйону.

Для отримання ароматної кус куса на гарнір, накриваємо миску фольгою і відклади крупу у бік хвилин на п'ятдесят і займися приготуванням овочів. Селера і гарбуз очистити від шкірки, промити під проточною водою. Подрібни селера на досить великі шматочки, помісти в казанок і туші в останньому курячому бульйоні хвилин п'ятнадцять-двадцять.

Додай нарізану невеликими шматочками гарбуз, посоли, поперчи, посип куркумою і туші до готовності. У цьому рецепті приготування кускуса можна подавати готову крупу і овочі, як окремо, так і змішавши. Подавай страву до столу попередньо полив сметаною. Можеш також посипати кус-кус сезонної зеленню і горіхами.

Як приготувати кус кус на гарнір дивись на цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати сочевицю на гарнір
Серед прихильників правильного харчування дуже часто можна почути про сочевиці. От тільки як її правильно і смачно готувати знають далеко не всі. У тому, як варити
Як приготувати гострий соус чилі
Одним з найпопулярніших соусів у світі є гострий соус чилі. Найбільшу популярність він придбав в Латинській Америці і Азії, однак завдяки універсальності смаку, чилі
Як приготувати кіноа на гарнір?
Рецепт кіноа підходить для людей, охочих позбавитися від ненависних кілограмів швидко і назавжди. Це легкозасвоюваний, вітамінізований, білковий продукт містить у своїх
Як смачно приготувати курячу грудку
Курка на сніданок, обід або вечеря, в якості корисного перекусу або святкового страви – незамінний варіант. Приготування страв з курки не займає багато часу, а як смачно
Як приготувати булгур на гарнір
Мало кому відомо, але крупа, привезена зі Сходу - булгур, славиться своїми корисними якостями. Зерна містять в собі велику кількість таких мікроелементів як залізо,
Як правильно варити рис
Рис незамінний у щоденному здоровому раціоні. Він корисний і в якості гарніру, стає відмінним наповненням супів, на його основі готуються улюблені італійські і японські