Як приготувати кіноа на гарнір?
27.11.2016 2 444 0

Як приготувати кіноа на гарнір?

Рецепти
В закладки

рецепт кіноаРецепт кіноа підходить для людей, охочих позбавитися від ненависних кілограмів швидко і назавжди. Це легкозасвоюваний, вітамінізований, білковий продукт містить у своїх зернах величезну кількість мінералів і корисних компонентів, необхідних для нормального функціонування організму.

Рослина росте тільки у високогір'ї Перу і Чилі, що деякі дослідники також відносять до безперечних плюсів, так як там категорично забороняється використовувати модифіковані підгодівлі і добавки для зростання врожаю.

Ця крупа може бути використана як для ранкового сніданку, обідньої першого страви або ж прекрасного гарніру на вечерю.

Завдяки пікантному горіховий присмак з трав'яним ароматом, зерно є прекрасною альтернативою звичному рісу, булгуру або гречці. Якщо ви думали, що готування забирає багато часу, то ви помиляєтеся, так як приготувати кіноа дуже просто і швидко.

Щоб зберегти приємний і особливий смак, слід замочити крупу на ніч у холодній воді. Для подальшого готування використовують вже готовий бульйон або просту воду, класичне співвідношення 1:2. Час варіння близько 15 хвилин.

Слід враховувати той факт, що при варінні вона збільшується в рази, тому слід заздалегідь брати каструльку побільше. Для додання більшого смаку можна використовувати різні приправи: приміром, ідеально підійдуть чебрець, розмарин, лайм або навіть кмин.

{reklama}

Як варити кіноа ми з'ясували, тепер давайте познайомимося з цікавими і простими рецептами.

Екзотичний салат з капусти кейл і апельсинів

як приготувати кіноаГотувати салат дуже просто, а саме, що цікаво, швидко. Отже, тобі знадобиться:

  • 1 ст. кіноа
  • 6 ст. л оливкової олії
  • 500 мл води
  • 5 шт. апельсинів, найкраще щоб це були червоні апельсини
  • 150-200 р. капусти кейл
  • Апельсинова цедра
  • 100 г. волоських горіхів
  • 4 ст. л оцту винного
  • 2 ст. л
  • 50 мл апельсинового соку

В першу чергу обсмажуємо на добре розпеченій сковороді крупу, до появи золотистого відтінку, після чого додаємо воду, чекаємо поки маса закипить і залишаємо нудитися на повільному вогні хвилин 20. Після того, як маса буде готова, даємо їй гарненько охолонути.

Тепер прийшов час заправки. Змішуємо оливкову олію, винний оцет, мед і звичайно ж апельсиновий сік.

Практично все, передостаннім дією нарываем капусту і очищаємо апельсинчики від шкірки, а м'якоть нарізаємо аккуратненькими кубиками. Тепер з'єднуємо інгредієнти і поставити настоюватися в холодильник хвилин на 10-15.

Прикрасити вийшло тріо можна волоськими горіхами і залишилися соусом.

Апетитна дієтична запіканка

Як завжди, ми знайшли оригінальний і простий рецепт, який ідеально підходить для людей стежать за своїм харчуванням.

як варити кіноаТобі знадобиться:

  • Кіноа – 500 г
  • Овочевий бульйон – 1,2 л
  • Соус Песто – 2 ст. л
  • Листя шпинату – 2 склянки
  • Крохмаль – 2 ч. л
  • Моцарелла – 350 г
  • Пармезан, найкраще тертий – 100 г
  • Брокколі – 350г
  • Пір'я свіжого зеленого цибулі – 100 г

Для початку підігріваємо брокколі в мікрохвильовці при найвищих температурах, приблизно 5 хвилин. Поки брокколі гріється, починаємо готувати спеціальну суміш. Для цього змішуємо песто з бульйоном, крохмалем. Додаємо невелику кількість солі. Ставимо суміш на вогонь і чекаємо, поки вона не закипить.

В заздалегідь підготовлену форму для випікання викладаємо крупу, тертий пармезан, моцарелу, нарізаний зелений лук і листя шпинату. Заливаємо все сумішшю і ставимо випікати в заздалегідь розігріту духовку до температури 180 градусів. Випікати слід не менше 35 хвилин.

Через 30-35 хвилин, дістаємо отриману запеканочку з духовки. Додаємо брокколі, залишки моцарели і ставимо ще хвилин на 7. Сир має розплавитися. Подавати цей твір можна з посипаним зверху тертим пармезаном.

Простий рецепт кіноа на гарнір дивись у цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зварити рисову кашу на молоці
Немає такої людини на землі, а особливо в Росії, хто не пробував би рисової кашки. Не дарма наші предки говорили «Щі да каша – їжа наша!», вже вони то знали толк у
Як приготувати сочевицю на гарнір
Серед прихильників правильного харчування дуже часто можна почути про сочевиці. От тільки як її правильно і смачно готувати знають далеко не всі. У тому, як варити
Як приготувати гострий соус чилі
Одним з найпопулярніших соусів у світі є гострий соус чилі. Найбільшу популярність він придбав в Латинській Америці і Азії, однак завдяки універсальності смаку, чилі
Як приготувати кус кус на гарнір
Одна з найпопулярніших круп в східній кухні - кус-кус. Вона швидка в приготуванні і підходить для різних страв: прекрасна і у вигляді гарніру з м'ясними продуктами, і з
Як приготувати булгур на гарнір
Мало кому відомо, але крупа, привезена зі Сходу - булгур, славиться своїми корисними якостями. Зерна містять в собі велику кількість таких мікроелементів як залізо,
Як правильно варити вівсянку
На сьогоднішній день безліч обивателів стурбовані станом свого здоров'я. У зв'язку з цим зріс інтерес до правильного харчування. Як відомо, запорукою здоров'я і