Як приготувати кіноа на гарнір?
Рецепт кіноа підходить для людей, охочих позбавитися від ненависних кілограмів швидко і назавжди. Це легкозасвоюваний, вітамінізований, білковий продукт містить у своїх зернах величезну кількість мінералів і корисних компонентів, необхідних для нормального функціонування організму.
Рослина росте тільки у високогір'ї Перу і Чилі, що деякі дослідники також відносять до безперечних плюсів, так як там категорично забороняється використовувати модифіковані підгодівлі і добавки для зростання врожаю.
Ця крупа може бути використана як для ранкового сніданку, обідньої першого страви або ж прекрасного гарніру на вечерю.
Завдяки пікантному горіховий присмак з трав'яним ароматом, зерно є прекрасною альтернативою звичному рісу, булгуру або гречці. Якщо ви думали, що готування забирає багато часу, то ви помиляєтеся, так як приготувати кіноа дуже просто і швидко.
Щоб зберегти приємний і особливий смак, слід замочити крупу на ніч у холодній воді. Для подальшого готування використовують вже готовий бульйон або просту воду, класичне співвідношення 1:2. Час варіння близько 15 хвилин.
Слід враховувати той факт, що при варінні вона збільшується в рази, тому слід заздалегідь брати каструльку побільше. Для додання більшого смаку можна використовувати різні приправи: приміром, ідеально підійдуть чебрець, розмарин, лайм або навіть кмин.
{reklama}Як варити кіноа ми з'ясували, тепер давайте познайомимося з цікавими і простими рецептами.
Екзотичний салат з капусти кейл і апельсинів
Готувати салат дуже просто, а саме, що цікаво, швидко. Отже, тобі знадобиться:
- 1 ст. кіноа
- 6 ст. л оливкової олії
- 500 мл води
- 5 шт. апельсинів, найкраще щоб це були червоні апельсини
- 150-200 р. капусти кейл
- Апельсинова цедра
- 100 г. волоських горіхів
- 4 ст. л оцту винного
- 2 ст. л
- 50 мл апельсинового соку
В першу чергу обсмажуємо на добре розпеченій сковороді крупу, до появи золотистого відтінку, після чого додаємо воду, чекаємо поки маса закипить і залишаємо нудитися на повільному вогні хвилин 20. Після того, як маса буде готова, даємо їй гарненько охолонути.
Тепер прийшов час заправки. Змішуємо оливкову олію, винний оцет, мед і звичайно ж апельсиновий сік.
Практично все, передостаннім дією нарываем капусту і очищаємо апельсинчики від шкірки, а м'якоть нарізаємо аккуратненькими кубиками. Тепер з'єднуємо інгредієнти і поставити настоюватися в холодильник хвилин на 10-15.
Прикрасити вийшло тріо можна волоськими горіхами і залишилися соусом.
Апетитна дієтична запіканка
Як завжди, ми знайшли оригінальний і простий рецепт, який ідеально підходить для людей стежать за своїм харчуванням.
Тобі знадобиться:
- Кіноа – 500 г
- Овочевий бульйон – 1,2 л
- Соус Песто – 2 ст. л
- Листя шпинату – 2 склянки
- Крохмаль – 2 ч. л
- Моцарелла – 350 г
- Пармезан, найкраще тертий – 100 г
- Брокколі – 350г
- Пір'я свіжого зеленого цибулі – 100 г
Для початку підігріваємо брокколі в мікрохвильовці при найвищих температурах, приблизно 5 хвилин. Поки брокколі гріється, починаємо готувати спеціальну суміш. Для цього змішуємо песто з бульйоном, крохмалем. Додаємо невелику кількість солі. Ставимо суміш на вогонь і чекаємо, поки вона не закипить.
В заздалегідь підготовлену форму для випікання викладаємо крупу, тертий пармезан, моцарелу, нарізаний зелений лук і листя шпинату. Заливаємо все сумішшю і ставимо випікати в заздалегідь розігріту духовку до температури 180 градусів. Випікати слід не менше 35 хвилин.
Через 30-35 хвилин, дістаємо отриману запеканочку з духовки. Додаємо брокколі, залишки моцарели і ставимо ще хвилин на 7. Сир має розплавитися. Подавати цей твір можна з посипаним зверху тертим пармезаном.
Простий рецепт кіноа на гарнір дивись у цьому відео: