Як приготувати курячий балик в домашніх умовах
28.11.2016 1 718 0

Як приготувати курячий балик в домашніх умовах

Рецепти
В закладки

як приготувати курячий баликМ'ясо для багатьох є невід'ємною частиною щоденного раціону. Воно з'являється в салатах, незамінне в приготуванні перших і других страв, з нього можна зробити самі смачні закуски. Якщо ти любиш м'ясо, обов'язково пробуй традиційні рецепти його приготування з різних країн.

Крім різноманітних варіантів гасіння і копчення існують способи приготування м'яса взагалі без теплової обробки. Саме так готується балик з курки. Такий делікатес ти напевно купуєш в супермаркетах, але приготувати його будинку теж дуже просто.

Балик в домашніх умовах для свого приготування не вимагає ні спеціальної посуду, ні особливих пристроїв. Тобі потрібно тільки відшукати потрібні спеції.

Рецептів, як приготувати курячий балик, дуже багато. Звідки саме з'явилася страва, в якій країні його почали готувати першими, тепер вже невідомо, тому не можна назвати один рецепт класичним.

Балик за способом приготування і свій смак дуже схожий на традиційне в'ялене м'ясо. Якщо ти готуєш подібну м'ясну закуску в перший раз, скористайся самим простим рецептом.

Рецепт курячого балика

балик з курки

приготувати балик з курки по цьому рецепту тобі знадобиться:

  • велике філе вагою 800 грам
  • склянку звичайної кухонної солі
  • велика ложка паприки
  • пара ложок цукру

Для того щоб приправити страву тобі знадобиться чайна ложка меленого чорного перцю, стільки ж сушеного чебрецю, розмарину і лаврового листа.

{reklama}

Для пікантного смаку додай шістдесят грамів якісного коньяку.

Балик в домашніх умовах готується досить швидко. Всі спеції змішай в глибокій чашці. Ємність повинна бути достатньо широкою, щоб філе можна було вільно обвалювати, при цьому краї чашки повинні бути досить високими, інакше твоя суміш спецій буде виспатися через край і забруднить стіл.

Коли всі спеції будуть ретельно перемішані, додавай коньяк. Його можна влити весь відразу, а можна додавати потроху. Тобі може здатися, що рідини дуже мало, але насправді це не так. Просто продовжуй змішувати спеції з коньяком і побачиш, що виходить густа і липка паста з прянощів.

Балики в домашніх умовах можна готувати в скляної, пластикової або в металевій ємності. Однак використовувати для цих цілей алюмінієві чашки або каструлі не можна.

найскладніше в цьому рецепті – правильно укласти м'ясо і дочекатися, поки запашний шматочок приготуватися до кінця. Частина суміші викладай з чашки, а частина рівномірно розподіли по дну. М'ясо поклажі на спеції, зверху посипай ними і закривай так, щоб не було відкритих місць.

Балики з курки і будь-якого іншого м'яса готуються під пресом. Накрий чашку харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, а зверху ставимо гніт. Це може бути гиря вагою в кілька кілограмів або банку з водою. Всі постав у холодильник рівно на добу. За цей час м'ясо потрібно кілька разів перевернути.

балик в домашніх умовах

Коли дістанеш м'ясо з холодильника, побачиш, що в чашці з'явився рідкий маринад, а м'ясо стало менше в розмірах. Діставай шматочок курки з спецій. В різних рецептах, як приготувати курячий балик, даються різні рекомендації з промивання м'яса.

Можна підставити шматок під струменем проточної води, а можна покласти на півгодини в злегка теплу кип'ячену воду. Після цієї процедури м'ясо обсушивается, загортається в серветку з льону і кладеться в холодильник на пару днів, краще на цілий тиждень.

У підсумку виходить м'ясо з цікавим запахом прянощів, воно буде злегка гостре й солоне на смак. Таке куряче філе відмінно підійде для приготування бутербродів, канапе, легких закусок. Зберігати його можна досить довго все в тій же ганчір'яної серветці на середній полиці холодильника.

Комментарии (0)
Додати коментар
Курячий шашлик на шпажках в духовці
Курячий шашлик, та ще й приготований в духовій шафі – досить неординарна і незвичне для простого обивателя поєднання. Незважаючи на це, останнім часом тенденція готувати
Як зварити курячий суп
Курячий суп вважається найпоширенішим першою стравою у всьому світі. Якщо взяти на розгляд будь-яку кухню світу, ми обов'язково зустрінемо там хоча б один варіант
Як приготувати салат суші
Суші і роли стали невід'ємною частиною раціону багатьох: це смачні і ситні, при цьому вельми корисні страви. Якщо ти теж любиш ці страви з водоростей, рису і риби,
Як смачно приготувати курячу грудку
Курка на сніданок, обід або вечеря, в якості корисного перекусу або святкового страви – незамінний варіант. Приготування страв з курки не займає багато часу, а як смачно
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як варити курячий бульйон
Супи вважаються незамінними в раціоні будь-якої людини. Але деякі з них готуються дуже складно і довго. Ти можеш замінити звичайний суп на блюдо, яке нітрохи не менш