Як приготувати закуску з яловичини
26.11.2016 627 0

Як приготувати закуску з яловичини

Рецепти
В закладки

закуска з яловичиниПовноцінне щоденне меню не може обійтися без страв з яловичини. Це м'ясо стає основою супів, універсальним другим блюдом і улюбленою закускою. Закуска з яловичини може бути простою з акцентом на природний смак м'яса, пікантною з великою кількістю соусів і приправ, екзотичної при поєднанні з самими несподіваними овочами та фруктами.

При цьому зовсім не обов'язково витрачати на таку закуску багато грошей: ти можеш скласти прекрасне блюдо із залишків м'яса від перших і других страв, і навіть використовувати цінні субпродукти. Наприклад, закуска з яловичого мови традиційно вважається дорогим і вишуканим делікатесом, який зовсім не складно приготувати.

Це майже ресторанну страву ти освоїш з першого разу, адже воно не вимагає особливих умінь. Закуска з яловичої печінки не тільки ніжна і незвичайна, але ще й дуже корисна. Приготувати закуски зовсім не складно, якщо заздалегідь правильно підготувати м'ясо.

Перший рецепт – дієтична закуска з маринованої яловичини. Це рецепт, який приваблює своєю простотою. Яловичина має яскравий смак і приємний аромат, при цьому відмінно приймає смаки супутніх продуктів, спецій і маринадів. Це блюдо не містить зайвих жирів або вуглеводів і може стати твоєю улюбленою закускою під час дієти.

{reklama}

Як приготувати ніжну закуску з яловичини

дієтична закуска

Візьми:

  • 300 грам м'яса
  • одну середню моркву
  • одну цибулину
  • один зелений стебло селери
  • перець
  • лаврушку
  • сіль

Це основні інгредієнти. Для соусу тобі знадобляться:

  • оливкова олія (приблизно 50 мл)
  • чайна ложка гірчиці
  • сік половини лимона
  • маленька ложка цукру
  • перець чилі в будь-якому вигляді
  • пара чайних ложок соєвого соусу

закуска з яловичини особливо хороша при правильній подачі, для якої тобі знадобиться солодкий цибуля будь-якого сорту, сушені трави (гарне поєднання дають базилік, чебрець, чебрець) і трави свіжі. Відвари яловичину в трохи підсоленій воді, шматок такого розміру вариться протягом приблизно півтори години.

- Не перевари м'ясо, інакше дієтична закуска перетворитись на жорстке і несмачне блюдо. Цибулю, моркву і селеру очистити і поклади в каструлю з м'ясом і водою, дай поваритися на повільному вогні ще півтори години.

Потім додавай горошини перцю і лаврушку, вари ще п'ять хвилин. Все, крім м'яса, прибирай з каструлі, а яловичині дай охолонути прямо у воді, в результаті у тебе вийде блюдо нітрохи не менш ніжне, ніж закуска з яловичого мови. Нарізати м'ясо тонкими скибочками.

Змішай всі інгредієнти для соусу оливкова олія вмешивай останнім, а чилі дрібно поріж. Шматки виклади на тарілку, на якій будеш все подавати, полів соусом і посипаємо сумішшю сухих трав, під кришкою прибери в холодильник на пару годин.

Цибулю поріжте тонкими кільцями, зелень порубай, перед подачею виклади це зверху на м'ясо і полів другою половиною соусу.

Другий рецепт – закуска з яловичої печінки. Це блюдо і незвичайне, і недороге.

Рецепт закуски з яловичої печінки і яблук

закуска з яловичої печінки

Візьми:

  • півкіло печінки (обов'язково свіжою, інакше страва буде мати неприємну гіркоту)
  • дві великі ложки борошна вищого сорту
  • дві цибулини
  • трохи яблук
  • будь-яке рослинне масло
  • перець
  • сіль

дієтична закуска готується дуже просто. На скибочки середнього розміру наріж печінку і трохи відбий тупою стороною ножа. Звичайний відбивною молоток занадто грубий для ніжної структури печінки.

З усіх боків ретельно натри кожен шматок перцем і сіллю, накрий кришкою посуд і залиш на 15 хвилин, щоб майбутня закуска з яловичої печінки замаринувалась. Приготуй кожен скибочку: обкачати в борошні, обсмажити декілька хвилин в олії, поклади на паперову серветку.

Цибулю наріж кільцями і обсмажити, яблука просто поріж на свій смак. На тарілку викладаємо по черзі шар цибулі, шар яблук, печінка. Можеш викласти печінку по типу «віяла» навпіл з часточками яблук.

Це блюдо, як і закуска з яловичини, виходить корисним, але не надто дієтичним, якщо ти переборщишь з рослинним маслом.

Третій рецепт страви - це закуска з яловичого мови.

Як зробити незвичайну закуску з яловичого мови

закуска з яловичого мови

Тобі потрібно:

  • сама мова
  • петрушка
  • моркву
  • цибуля і
  • варене яйце
  • насіння кунжуту
  • мелений перець
  • оцет
  • свіжа зелень
  • рослинне масло
  • курячий бульйон
  • цукор
  • соєвий соус
  • сіль
  • червоний перець
  • рослинне масло
  • часник
  • зелена цибуля

Все бери потроху на свій смак. Мова звари разом з усіма овочами, сіллю і перцем. Щоб очистити, відразу опусти в крижану воду, зніми плівки і знову поклади в гарячий бульйон, потім остаточно охолодити м'ясо.

Всі інгредієнти, крім варених яєць, свіжої зелені і кунжуту, змішай в однорідну масу – це маринад. Максимально тонко наріж мову і полів маринадом: заздалегідь виклади м'ясо на тарілці, яка буде подаватися на стіл.

Всі накрий кришкою або плівкою і дай постояти хоча б дві години в прохолодному місці. Наріж яйце на часточки (якщо вмієш, то можеш вирізати фігурки тварин чи птахів), зелень подрібнюємо і всім цим прикрась блюдо з мовою, зверху посип закуску кунжутним насінням і свіжою зеленню. Кунжут можеш обсмажити без масла до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
Як приготувати хаш
02.12.16 Рецепти
Супи можуть бути найрізноманітнішими, але незмінно вони вважаються одними з найбільш корисних страв у раціоні. Проте, є серед них і лідери, серед яких чимало
Як приготувати суп з яловичини
Без супів домашню кухню складно собі уявити, а одним з найбільш корисних варіантів першої страви є суп на основі яловичини. Вживаючи його в їжу регулярно можна не тільки
Як приготувати лагман з яловичини
Лагман сьогодні відомий не тільки в країнах Азії, але й у Східній та Західній Європі. Це блюдо дуже поживне, корисне і одночасно смачне. Лагман може бути першим або
Як приготувати закуски з риби
Якщо тобі набридло подавати на стіл бутерброди і канапе, нарізка з ковбаси і сиру теж приїлася, спробуй здивувати сім'ю, друзів або гостей смачними і корисними стравами.
Як приготувати азу з яловичини
На сьогодні більшість кухарят воліють запозичувати рецепти незвичайних страв з інших країн. Дана тенденція пов'язана з бажанням поекспериментувати, а не через
Як варити яловичий бульйон
Приготування багатьох страв починається з варіння свіжого бульйону. Одним з найбільш корисних вважається бульйон з яловичини. У ньому багато амінокислот, вітамінів групи