Як приготувати закуску з яловичини
Повноцінне щоденне меню не може обійтися без страв з яловичини. Це м'ясо стає основою супів, універсальним другим блюдом і улюбленою закускою. Закуска з яловичини може бути простою з акцентом на природний смак м'яса, пікантною з великою кількістю соусів і приправ, екзотичної при поєднанні з самими несподіваними овочами та фруктами.
При цьому зовсім не обов'язково витрачати на таку закуску багато грошей: ти можеш скласти прекрасне блюдо із залишків м'яса від перших і других страв, і навіть використовувати цінні субпродукти. Наприклад, закуска з яловичого мови традиційно вважається дорогим і вишуканим делікатесом, який зовсім не складно приготувати.
Це майже ресторанну страву ти освоїш з першого разу, адже воно не вимагає особливих умінь. Закуска з яловичої печінки не тільки ніжна і незвичайна, але ще й дуже корисна. Приготувати закуски зовсім не складно, якщо заздалегідь правильно підготувати м'ясо.
Перший рецепт – дієтична закуска з маринованої яловичини. Це рецепт, який приваблює своєю простотою. Яловичина має яскравий смак і приємний аромат, при цьому відмінно приймає смаки супутніх продуктів, спецій і маринадів. Це блюдо не містить зайвих жирів або вуглеводів і може стати твоєю улюбленою закускою під час дієти.
{reklama}Як приготувати ніжну закуску з яловичини
Візьми:
- 300 грам м'яса
- одну середню моркву
- одну цибулину
- один зелений стебло селери
- перець
- лаврушку
- сіль
Це основні інгредієнти. Для соусу тобі знадобляться:
- оливкова олія (приблизно 50 мл)
- чайна ложка гірчиці
- сік половини лимона
- маленька ложка цукру
- перець чилі в будь-якому вигляді
- пара чайних ложок соєвого соусу
закуска з яловичини особливо хороша при правильній подачі, для якої тобі знадобиться солодкий цибуля будь-якого сорту, сушені трави (гарне поєднання дають базилік, чебрець, чебрець) і трави свіжі. Відвари яловичину в трохи підсоленій воді, шматок такого розміру вариться протягом приблизно півтори години.
- Не перевари м'ясо, інакше дієтична закуска перетворитись на жорстке і несмачне блюдо. Цибулю, моркву і селеру очистити і поклади в каструлю з м'ясом і водою, дай поваритися на повільному вогні ще півтори години.
Потім додавай горошини перцю і лаврушку, вари ще п'ять хвилин. Все, крім м'яса, прибирай з каструлі, а яловичині дай охолонути прямо у воді, в результаті у тебе вийде блюдо нітрохи не менш ніжне, ніж закуска з яловичого мови. Нарізати м'ясо тонкими скибочками.
Змішай всі інгредієнти для соусу оливкова олія вмешивай останнім, а чилі дрібно поріж. Шматки виклади на тарілку, на якій будеш все подавати, полів соусом і посипаємо сумішшю сухих трав, під кришкою прибери в холодильник на пару годин.
Цибулю поріжте тонкими кільцями, зелень порубай, перед подачею виклади це зверху на м'ясо і полів другою половиною соусу.
Другий рецепт – закуска з яловичої печінки. Це блюдо і незвичайне, і недороге.
Рецепт закуски з яловичої печінки і яблук
Візьми:
- півкіло печінки (обов'язково свіжою, інакше страва буде мати неприємну гіркоту)
- дві великі ложки борошна вищого сорту
- дві цибулини
- трохи яблук
- будь-яке рослинне масло
- перець
- сіль
дієтична закуска готується дуже просто. На скибочки середнього розміру наріж печінку і трохи відбий тупою стороною ножа. Звичайний відбивною молоток занадто грубий для ніжної структури печінки.
З усіх боків ретельно натри кожен шматок перцем і сіллю, накрий кришкою посуд і залиш на 15 хвилин, щоб майбутня закуска з яловичої печінки замаринувалась. Приготуй кожен скибочку: обкачати в борошні, обсмажити декілька хвилин в олії, поклади на паперову серветку.
Цибулю наріж кільцями і обсмажити, яблука просто поріж на свій смак. На тарілку викладаємо по черзі шар цибулі, шар яблук, печінка. Можеш викласти печінку по типу «віяла» навпіл з часточками яблук.
Це блюдо, як і закуска з яловичини, виходить корисним, але не надто дієтичним, якщо ти переборщишь з рослинним маслом.
Третій рецепт страви - це закуска з яловичого мови.
Як зробити незвичайну закуску з яловичого мови
Тобі потрібно:
- сама мова
- петрушка
- моркву
- цибуля і
- варене яйце
- насіння кунжуту
- мелений перець
- оцет
- свіжа зелень
- рослинне масло
- курячий бульйон
- цукор
- соєвий соус
- сіль
- червоний перець
- рослинне масло
- часник
- зелена цибуля
Все бери потроху на свій смак. Мова звари разом з усіма овочами, сіллю і перцем. Щоб очистити, відразу опусти в крижану воду, зніми плівки і знову поклади в гарячий бульйон, потім остаточно охолодити м'ясо.
Всі інгредієнти, крім варених яєць, свіжої зелені і кунжуту, змішай в однорідну масу – це маринад. Максимально тонко наріж мову і полів маринадом: заздалегідь виклади м'ясо на тарілці, яка буде подаватися на стіл.
Всі накрий кришкою або плівкою і дай постояти хоча б дві години в прохолодному місці. Наріж яйце на часточки (якщо вмієш, то можеш вирізати фігурки тварин чи птахів), зелень подрібнюємо і всім цим прикрась блюдо з мовою, зверху посип закуску кунжутним насінням і свіжою зеленню. Кунжут можеш обсмажити без масла до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді.