Трав'яні чаї - напої здоров'я
Трав'яні чаї - неодмінна складова щоденного раціону здорової людини, що живе довго і щасливо Ці чаї дуже ароматні і корисні. І якщо не завжди смачні, то це можна виправити, додавши до напою скибочку яблука або лимона.
Трав'яні чаї з каталогу www.zborovik.com.ua мають органічне і натуральне походження, і на відміну від настоїв і відварів їх непотрібно довгозаварювати, а їх вплив на організм завжди м'який і елегантний. Найчастіше до складу такого чаю вже входить натуральний підсолоджувач - стевія або лакрица (корінь солодки) - але якщо в чаї його немає, а солоденького хочеться, то можна додати трохи цукру або меду. Вживання трав'яного чаю в будь-якому випадку сприяє зміцненню життєвих сил організму, очищенню його від шлаків і прискоренню обмінних процесів.
Види трав'яного чаю
Головна особливість трав'яного чаю полягає в тому, що рослини, що входять до його складу, мають широкий спектр цілющого впливу на організм. Тому класифікація таких чаїв умовна, і враховує корисні властивості конкретної рослини. Чай може бути представлений як одним видом рослини, так і трав'яним міксом.
Тонізуючий
Зазвичай, таким чаєм починають ранок:
- зміцнює загальний тонус організму, відновлює сили після хвороби і фізичної втоми;
- листочки чорної смородини, наприклад, зміцнюють захисні сили організму, благотворно впливають на зір, багаті полівітамінами, містять природний тетрациклін, зміцнюють імунітет
Вітамінний
Крім листочків, може мати в своєму складі сушені ягоди тієї ж рослини:
- усуває безсоння, живить мозк, містить полівітаміни, багато мінералів, оздоровлює ШКТ і судини, містить вітаміни С і групи В, покращує метаболізм, зміцнює серцево-судинну систему
Заспокійливий
Ідеальний ввечері, або в міру необхідності:
- природний антидепресант, протизапальний засіб, нормалізує обмін речовин - знімає підвищену збудливість, тонізує вегето-судинну систему, оздоровлює стравохід - зменшує нервову напругу, прекрасний антисептик, освіжає і знижує апетит.
Лікувальний
Такі чаї зазвичай складаються з одного виду рослини. Їх найкраще вживати не гарячими а теплими, до 40 С. Така температура напою ідеальна для слизової стравоходу, і цілющі речовини легко засвоюються.
- натуральний антисептик, відрізняється високою лікувальною цінностю, зігріває, нормалізує травлення, знімає інтоксикацію, заспокоює нерви, благотворно діє на всі системи організму
Корисно знати
- У гарячому вигляді чай каркаде підвищує тиск, в холодному вигляді знижує його.
- М'ята в малій кількості заспокоює, в концентрованому вигляді підбадьорює.
- Взимку і навесні краще вживати полівітамінні чаї - суміші з декількох трав одночасно.
- Влітку краще заварювати свіжі листочки, плоди і гілочки.
- Заварювати трав'яний чай потрібно в фарфоровому, керамічному або скляному чайничку, в металевому корисні речовини руйнуються.
Трав'яні чаї підходять і дітям. Неперевершена корисність чаю в тому, що поживні речовини з його складу практично відразу потрапляють в кров і розносяться по організму, виконуючи свою цілющу роботу.
Заваріть крутим окропом, почекайте 5-10 хвилин, вдихніть аромат і насолоджуйтеся чаюванням!