Як зробити снікерс в домашніх умови
Снікерс – улюблена солодкість з дитинства, з приголомшливим тягнеться шоколадом, горіхами і нугою. Встояти перед таким ласощами просто неможливо. Напевно, тому багатьох любителів смачненького цікавить питання приготування снікерса в домашніх умовах. Все геніальне просто, і не вимагає величезних зусиль.
Як з'явився перший батончик?
Як не дивно, але прабатьком першого шоколадного батончика Snickers став всесвітньо відомий кондитер Френк Марс, засновник кондитерського концерну Марс. Багато хто з вас запитають чому ж саме Snickers? Назву було вибрано на честь улюблениці династії Марс, кобили по імені Снікерс.
За майже вікову історію роботи, були народжені різні види батончика, з насінням, лісовими горіхами, арахісом, окремі пакети з цукерками і навіть всілякі види морозива.
Ще недавно, рецепт снікерса мріяли отримати тисячі кулінарів по всьому світу. На сьогоднішній день знайти його не складе особливих проблем, адже інтернет рясніє різними варіаціями десерту. Спробуємо і ми розповісти вам трохи про те, як приготувати чарівну солодкість з дитинства.
Складові ласощі і техніка приготування
Отже, нам знадобитися:
{reklama}- Близько 0,5 кг цукерок ірисок
- 1-2 плитки молочного шоколаду
- 150 р. вершкового масла
- ¼ склянки вершків (бажано дуже густих)
- 270 г цукру
- ¼ ст. згущеного молока
- 100 г Нутелла
- варення (можна брати будь-яку) 2 ст. л.
- 100 г нарізаного арахісу (для пікантності можна використовувати з солоним смаком),ванілін
- сіль
- Три яєчних білка
Приділіть особливу увагу купівлі шоколадного виробу. Краще брати однорідний, без додавань. Іриски теж повинні бути класичні, а не в якому разі не жувальні інакше ваш снікерс своїми руками перетворитися на справжній камінь.
Класичний рецепт шоколадної феєріїПам'ятайте ніжну, повітряну, бархатисту прошарок в батончику? Так от, це зефірний крем, приготувати який доведеться в першу чергу. Розводимо в теплій воді (1/4 ст.) желатину (15г) ставимо на водяну баню і ретельно перешкодимо до отримання однорідної желеподібної маси.
В цей час проціджуємо варення, змішуємо його з цукром і ставимо варитися на вогонь близько 5-7 хвилин. Міксером збиваємо білки і сіль. Повинна утворитися пінка. Чим більше пінка, тим легшим буде зефірний шар.
Змішуємо варення, білки, желатин до отримання однорідної консистенції і швидко ховаємо охолоджуватися.
В першу чергу розтоплюємо на повільному вогні плиточку білого шоколаду (200г), вершкове масло (50р) і іриски (200). Ретельно перемішуємо поки консистенція не стане єдинородний. Після чого переливаємо шоколадно-вершкову масу в заздалегідь змащений маслом деко. Робимо акуратний, рівномірний квадрат або прямокутник і ставимо охолоджуватися в холодильник.
У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло (4ст.л) Додаємо туди цукор і згущене молоко, доводимо до кипіння і тримаємо на слабкому вогні ще 4-5 хвилин. Закипіло? Знімає швиденько з вогню, додаємо повітряну кремову масу, Нутеллу і ванілін.
Заливаємо цей пласт акуратненько поверх першого, надаємо форму і ховаємо в холодильник.
Вершки і іриски необхідно розтопити на слабкому вогні до однорідної консистенції.
Стежте, щоб маса не підгоріла. Третій пласт також додаємо поверх другого, розгладжуємо, ставимо охолоджуватися в холодильник.
Останній, завершальний шар складається з розтопленого шоколаду, іриски і вершкового масла. Додаємо до вже застиглим трьох шарів і знову прибираємо в холодильник.
По закінченню 2-3 ч. нарізаємо отриманий квадрат на маленькі порції.
Вітаємо ваш десертик готовий!
Торт снікерс для святкового столу
Нам знадобиться:
- 400 г цукру
- 150 г маргарину
- 4 яйця
- 1 ч. ложка соди
- ст. л. майонезу
- 500 г борошна
- Банка згущеного молока
- 200 г вершкового масла
- 250 г волоських горіхів
- Плитка шоколаду (краще всього горького)
Білки необхідно збити з 200 г цукру, додаємо натертий (розтоплений маргарин), майонез, а також гашену оцтом соду. Ретельно перемішуємо, маса повинна бути однорідна без грудочок. Потім додаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо. В ідеалі тісто повинне вийти м'яким і еластичним. Після, закутуємо тісто в плівку і на півгодини прибираємо в холодильник.
Міксером збиваємо білки, що залишилися з додаванням щіпки солі до однорідної, стійкої піни. Позика додаємо 150 г цукру. Ця маса буде грати роль безе. Тісто необхідно рівномірно розподілити по змащеного листу. Зверху майбутні коржики покриваємо хвилеподібним шаром безе. Запікати при 1600 в духовці. Витягуємо цю красу після того як безе стане злегка рожевим.
Горіхи очищаємо, подрібнюємо в блендері.
Вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком.
Починаємо збирати тортик. Пласт випічки поділяємо на три коржі. Шари повинні йти у наступній послідовності: корж-крем-горіхи-корж-крем-горіхи-корж. Залишками крему обмазуємо краю тортика. Верх торта посипаємо горіхами, і хвилями з розтопленого шоколаду.
Залишаємо на кілька годин просочитися і тільки після прибираємо в холодильник.
Приємних експериментів і апетиту!