
Чим корисна квашена капуста

Здрастуйте, дорогі читачі. Напевно, кожен знає, що таке квашена капуста. Сам овоч є одним з супер-продуктів, який доступний всім жителям планети. Він особливо багатий вітамінами C, K і A, також містить залізо, білок і кальцій, який встановлюють міцну захист всьому людському організму. Калорійність цього продукту просто дивує і володіє величезною перевагою для тих, хто дотримується здорового харчування. Що таке квашена капуста?Квашена капуста — це продукт, отриманий шляхом ферментації. На думку багатьох, смак цієї страви кислий і трохи пряний. Його часто готують в якості гарніру і самостійного блюда. Воно популярне не тільки в Росії, але і на всіх континентах Європи, Азії та Америки і відомо своїм великою кількістю переваг.
Історія свідчить про те, що квашена капуста виникла в Китаї, після чого вона поширилася в Європі, і особливо в Росії.
Таке блюдо зручно було брати з собою під час тривалих подорожей. Крім того, що квашена капуста дуже смачна, вона ще була важливим продуктом для здорового харчування.
Багато експертів в області охорони здоров'я згодні з тим, що здорове життя починається зі здорового травного тракту.
Коли травлення є «позашляховиком», воно може впливати на багато фізичні функції і сприяти ефективності життєво важливих органів і залоз.
Здатність людини перетравлювати продукти, які він вживає, тримає його в найкращій формі для запобігання гострих і хронічних захворювань і хвороб.
Споживання квашеної капусти є профілактичним підходом до підтримання здоров'я у кореня в травній системі.
{reklama}Квашена капуста — користь від вживання — Топ-16
- Допомагає при схудненні.
Коли людина замислюється про втрати ваги, то йому варто звернути увагу на цей продукт. Всього половина чашки квашеної капусти містить 20 кілокалорій.
Капуста є чемпіоном за вмістом корисних речовин для організму і є найздоровішим продуктом у світі.
Вона вирішує проблеми зі стільцем, знімає спазм м'язів, запобігає здуття живота і робить процес травлення «гладким».
- Містить антиоксиданти.
Квашена капуста — це електростанція антиоксидантів і бета-каротину, які допомагають боротися з раком.
Вони також запобігають серцеві захворювання і покращують серцево-судинну систему. Це смачне ласощі, наповнене дієтичним волокном, запобігає виразку шлунка і регулює рівень шлункової кислоти.
- Дозволено до застосування під час вагітності.
Вагітним жінкам потрібен вітамін С. Кисла капуста — відмінний джерело цієї поживної речовини, який запобігає ослаблений стан здоров'я і покращує симптоми хвороби протягом 1-2 днів.
- Лікує токсикоз.
Токсикоз — це стан здоров'я, яке зачіпає 50 відсотків усіх вагітних жінок. Він включає в себе блювоту і почуття нудоти.
Кілька симптомів ранкової нудоти — це блювання, прискорене серцебиття, головні болі і темна сеча.
найпростіший спосіб усунути ранкову нудоту — це додати до дієти жінки більше квашеної капусти. Вона буде ефективно лікувати ранкову нудоту і значно зменшувати неприємні симптоми.
- Лікує астму.
Астма — це стан здоров'я, при якому сильно страждає дихальний тракт. Бронхи легких піддаються раптових атак і спазмів.
Це може бути небезпечно для життя, якщо вчасно не почати лікування. Капуста — відмінний спосіб контролювати симптоми і лікувати стан до того, як воно зашкодить організму.
- Підтримка здоров'я кісток.
Квашена капуста чудова для здоров'я кісток. Вона запобігає остеопороз і підвищує щільність кісткової тканини, головним чином з-за високого вмісту в своєму складі вітаміну D і кальцію.
- Контроль менопаузи.
Якщо щодня вживати достатню кількість кальцію та вітаміну D, то жінка зможе контролювати симптоми менопаузи.
Вона може бути дуже складною протягом перших двох років. Якщо додати квашену капусту до щоденного раціону, то можна значно полегшити стан.
- Виробляє енергію.
Квашена капуста відома також як відмінний продукт для підвищення енергії. Вона містить залізо в достатку, яке дуже корисно для організму.
Воно не тільки виробляє енергію, але і збільшує швидкість метаболізму. Залізо в організмі також збільшує циркуляцію крові, оксигенацію органів і клітин.
Високий рівень заліза в тілі може допомогти в запобіганні небезпечних захворювань, таких як анемія.
- Детоксикація.
До щоденного меню можна додати квашену капусту в тому випадку, якщо ви хочете очистити організм від шкідливих сполук.
Цей здоровий і смачний овоч очистить тіло від токсинів і домішки, які є в крові. Таким чином, відбудеться звільнення тіла від вільних радикалів.
Що в свою чергу, першим ділом, відобразитися на здоров'я вашої шкіри.
- Підвищує імунітет.
У квашеній капусті міститься близько 35 відсотків щоденної дози вітаміну C. Таку кількість корисної речовини буде стимулювати виробництво червоних кров'яних тілець і колагену для кожної частини тіла.
він Також регулює клітини імунної системи, за рахунок високого вмісту дииндолилметана — з'єднання, отриманого при перетравленні квашеної капусти.
- Запобігає рак.
Хрестоцвіті овочі, такі як квашена капуста, містять вітаміни і мінерали, відомі як глюкозинолати.
Вони допомагають зруйнувати біологічно активні сполуки, які призводять до протиракову ефектів.
Таким чином, квашена капуста допомагає в усуненні вільних радикалів, які є однією з основних причин утворення ракових клітин.
- Протизапальний засіб.
Капуста також володіє протизапальним ефектом. Органічні сполуки, знайдені в цьому овочі, знімають запалення.
Він містить антиоксиданти і вітамін С, які зменшують всі види болю, дискомфорту і запалення. Він також використовується для лікування пацієнтів з артритом.
- Лікує інфекції шкіри.
Кисла капуста лікує шкірні інфекції, оскільки вона є багатим джерелом антиоксидантів. Також вона містить вітамін B і C, які творять дива з волоссям і шкірою.
- Знижує окислювальний стрес.
Квашена капуста ефективно знижує окислювальний стрес. Це навантаження шкідливих молекул, відомих як вільні від радикали кисню, які генеруються організмом.
Скорочення цих вільних радикалів, запобігає рак молочної залози, легенів та інших видів раку.
- Знижує ризик захворювання на діабет.
Недавнє дослідження показало, що ті, хто споживає менше хрестоцвітих і жовтих овочів і споживають більше безалкогольних напоїв, кави, очищених зерен і обробленого м'яса, піддаються більш високому ризику розвитку діабету 2 типу.
Тому краще переключитися на квашену капусту та інші зелені листові овочі, щоб захистити свій організм від таких небезпечних захворювань.
- Зміцнює нервову систему.
До складу квашеної капусти входять вітаміни групи В, які допомагають ефективній роботі нервової системи. Якщо в людському організмі відбувається дефіцит цих важливих вітамінів, то він стає дратівливим, нервовим, погано спить, з'являється загальна пригніченість організму.
Розсіл від квашеної капусти. Корисний?
В процесі приготування квашеної капусти, необхідно подрібнене листя віджимати руками, щоб вони максимально виділили сік. Коли страва починає бродити, то капустяний сік перетворюється в розсіл.
Переваги такого напою в тому, що концентрація всіх корисних властивостей капусти значно перевищує тих, що знаходяться в самому блюді.
Переваги капустяного соку:
— впливає на кислотність шлункового соку;
— прибирає симптоми нудоти;
— м'яко очищає кишечник;
— підвищує апетит;
— лікувати атеросклероз.
Перед початком прийому соку необхідно випити найменшу дозу. Якщо організм сприйняв його, то дозу можна збільшити.
Рецепти здоров'я
- Полегшити симптоми хворого горла допоможе полоскання на основі капустяного соку. Концентрований сік розвести чистою водою. Такий розчин має хороший антисептичну дію, зменшує больові відчуття і знімає запалення.
- При чутливих зубах і яснах можна використовувати полоскання соком капусти. Воно сприяє швидкому загоєнню, за рахунок вітаміну С у своєму складі.
Кому варто обмежити вживання капустяного соку?
Капустяний сік — це розсіл, отриманий в процесі бродіння свіжої капусти і солі. Він виходить досить концентрованим.
Людям, страждаючим хворобами шлунково-кишкового тракту, при їх загостренні категорично забороняється пити сік.
Також виключити вживання соку коштує людям з підвищеним артеріальним тиском і серцевими захворюваннями.
Квашена капуста для жіночої краси
Дуже популярно застосування квашеної капусти в косметології. Вона допомагає зменшити вугровий висип, освітлити пігментні плями, налагодити роботу сальних залоз. Можна приготувати нескладні маски.
Рецепт 1. Класичний.
Готову капусту відтиснути і подрібнити. Рівномірно розподілити по всьому обличчю. Зверху накрити тонкою тканиною.
По закінченню деякого кількості часу очистити обличчя від капусти за допомогою води і зволожити кремом.
Маска допоможе відбілити шкіру, очистити її від бруду і прибрати дрібні зморшки.
Рецепт 2. Маска з розсолу.
Листя подрібнити і віджати сік. Невелику тонку тканину замочити в соку і покладіть на обличчя. Через 10 хвилин необхідно змити маску водою. Маска добре бореться з вуграми.
Рецепт 3. Маска на основі білка і крохмалю.
Капусту також подрібнити. Додати до отриманої каші білок курячого яйця і картопляний крохмаль. Розподілити по обличчю і через 20 хвилин вмитися. Така маска корисна тим, у кого жирна шкіра.
Рецепт 4. Маска з жовтком і маслом.
В подрібнену капусту додати жовток і трохи соняшникової олії. Можна взяти і оливкове. Така маска добре зволожує суху шкіру.
Рецепт 5. Зміцнюємо волосся.
Для того, щоб волосся перестали випадати необхідно втирати сік квашеної капусти в скальп. Робити можна 1 раз в 7 днів. Також можна в таку маску додати мед.
Рецепт приготування квашеної капусти
Склад:
— кухонна сіль;
— капуста.
Етап приготування
- Розібрати качан капусти. Почніть з видалення всіх зовнішніх шарів. Вони не знадобляться. Будь ласка, не мийте капусту. Краще всього залишити природні бактерії на листках. Вони поліпшать процес ферментації.
- Зважте отриманий качан.
- Використовуйте гострий ніж, щоб розрізати головку на четвертинки.
- Подрібніть капусту.
- Покладіть подрібнену капусту в миску, краще в скляну тару.
- Додайте сіль. Якщо капуста важить близько 6 кг, то необхідно додати 9 ложок.Використовуйте ложку, щоб перемішати капусту. Дайте їй відпочити годину. Після, можна помітити, що виділився сік.
- Через півгодини розрізані шматки почнуть в'янути. Пам'ятайте капусту рукою і притисніть.
- Вона повинна бути нижче рівня рідини. Поставте зверху прес. Переконайтеся, що капуста знаходиться нижче води.
- Накрийте весь контейнер рушником. Це допоможе захистити продукт від попадання пилу і бруду.
- Помістіть його в прохолодне місце на 4-6 тижнів.
- Капусту слід пробувати через 4 тижні. Не турбуйтеся, якщо виявите цвіль, що росте навколо контейнера, особливо на краю. Вона ніколи не проникне вглиб. Просто очистіть краю.
Квашена капуста готова. Їжте і насолоджуйтеся цим чудовим блюдом.
Як зробити салат з квашеної капусти. Рецепт
Склад:
— один стакан готової квашеної капусти;
— одна цибулина;
— 2 стебла селери;
— один зелений перець;
— одна велика морква;
— одна чайна ложка гірчичного насіння;
— одна чашка олії;
— половина чашки яблучного оцту.
Етап приготування
- Наріжте дрібними кубиками цибулю, зелений перець і моркву.
- Візьміть велику миску і змішайте інгредієнти разом. Додайте гірчичні насіння і квашену капусту.
- Візьміть невелику каструлю, змішайте масло і оцет. Поставте на маленький вогонь. Як тільки суміш досягне точки кипіння, зніміть з вогню.
- Тепер додайте суміш до салату. Накрийте його і залиште в холодильнику на 2 дні перед подачею на стіл.
Протипоказання до вживання квашеної капусти
Безперечно, це дуже корисний і здоровий продукт, особливо в холодну пору року. Але не варто забувати про те, що у кожного продукту є свої протипоказання.
- Підвищений вміст цукру. Капуста зі всякими добавками може заподіяти шкоду здоров'ю людини, яка страждає на цукровий діабет.
- Капуста покращує апетит. Тому для людей, які зайві кілограми, варто звернути на це увагу.
- Для приготування капусти використовується сіль. Соління можуть негативно позначитися на здоров'ї організму. Вони затримують рідину в організмі, що загрожує підвищеним тиском.
- Квашена капуста — це ферментований продукт. Це може позначитися на метеоризмі.
Сира квашена капуста — це їжа, заповнена ферментами, тому що вона не нагрівається і не пастеризується, як багато продавані продукти в супермаркетах.
Продукти, багаті ферментами, допомагають людині перетравлювати страви, тому на виході він отримує максимальну кількість поживних елементів та енергії з них.
Це і є найголовніша перевага квашеної капусти. Мало того, капуста, приготована вдома, є екологічно чистим продуктом.
