Як приготувати гаспачо з помідорів
24.11.2016 704 0

Як приготувати гаспачо з помідорів

Рецепти
В закладки

як приготувати гаспачоНа сьогодні у всьому світі люди люблять експериментувати з різними стравами. Тому вже нікого не здивуєш мексиканкою, турецької, японської чи іспанської кухонь. Однак таке класичне блюдо іспанської кухні, як томатний суп гаспачо зустрічається досить рідко.

Різновидів цього приголомшливого страви безліч, адже за останню сотню років він став відомий у всьому світі від жаркого Сіднея і до холодної Аляски. Простий рецепт гаспачо займе у тебе всього лише півгодини, більш складний - від півтори години і більше.

Але при цьому тобі не потрібно шукати якихось вишуканих овочів і спецій: всі необхідні продукти ти можеш придбати в будь-який час року в найближчому супермаркеті.

- який Смак і аромат страви залежить від того, як приготувати гаспачо. Основою, як ти вже здогадався, стануть помідори. Обирай рожеві, соковиті, досить великі плоди. Тоді у тебе вийде гаспачо з помідорів ніжної консистенції, в який немає потреби додавати води.

Якщо таких немає у наявності, можеш взяти томати "сливку", але тоді тобі доведеться додати трохи холодної води, або насолоджуватися смаком дуже насиченого супу. Обов'язково перед приготуванням видали з помідорів шкірку - тоді твоя страва буде більш однорідним.

{reklama}

Від того, який хліб ти будеш класти в томатний суп гаспачо, буде залежати смак всього страви. Постарайся заздалегідь придбати хліб з цією метою, адже він повинен буде пролежати як мінімум добу, а краще дві.

Якщо є можливість, купи справжній сільський хліб, ні - віддай перевагу сортам з використанням борошна грубого помелу, висівок і т. д. Готуючи гаспачо з помідорів не забудь, що в нього кладуть огірки та перець. До їх вибору також підходь надто ретельно.

Огірок візьми длиноплодный, без вм'ятин. Шкірку з нього тобі теж доведеться видалити і з томатів. В деяких випадках від насіння теж краще позбутися, адже суп у тебе має вийти однорідним.

Уявити собі, як приготувати гаспачо без перцю просто неможливо. Для цієї страви тобі буде потрібно солодкий перець будь-якого кольору. Головна вимога: тонкокожий молодий перчик, адже, в іншому випадку, в супі будуть попадатися погано подрібнені шматочки перцю.

Який би простий рецепт гаспачо не був, його не можна собі уявити без цибулі та часнику. Навіть якщо ти не любитель гострого, не варто зовсім відмовлятися від часнику: саме він задає смак всьому блюду. З цибулею все просто: поклажі свій улюблений сорт цибулі і ти не прогадаєш.

Оливкова олія гаспачо з помідор поклажі тільки найкраще. Те ж саме стосується і оцту. В ідеалі це хересний оцет, але може підійти і хороший винний або яблучний варіант.

Коли ти вже зрозумів, як приблизно приготувати гаспачо, можеш експериментувати з рецептами, наведеними нижче.

Як зробити гаспачо

гаспачо з помідорів

Тобі потрібно:

  • по одному лимону, огірку і гострого червоного перцю
  • два червоних солодких перцю
  • один кілограм м'ясистих помідорів
  • пучок чебрецю
  • оливкове масло
  • два зубчики часнику
  • оцет
  • кілька крапель соусу "Табаско"
  • сіль

Всі овочі добре вимий, просуши і очистити від шкірки. З помідор і огірок видали насіння. Потім всі овочі подрібни невеликими кубиками і викласти в глибоку миску.

Додай розмочений і віджатий хліб і дрібно порубаний чебрець. Подрібни заздалегідь приготований леді поклажі його в миску до овочів. Це додасть томатного супу гаспачо потрібну консистенцію.

Коли лід розтане, додай соус "Табаско", сік одного лимона і оцет. Все добре перемішати, викласти в блендер і збиваємо до однорідної маси. Введи невелику кількість оливкової олії, знову розмішай і подавай до столу холодним.

Класичний рецепт гаспачо

томатний суп гаспачо

Тобі потрібно:

  • п'ятнадцять великих стиглих помідор
  • чотири огірка
  • три великих червоних солодких перцю
  • одна велика червона цибулина
  • пучок петрушки
  • чотири-п'ять зубчиків часнику
  • три-чотири скибочки черствого білого хліба з висівками
  • сто двадцять п'ять мілілітрів оливкової олії
  • чотири столові ложки хересного або винного оцту,
  • сіль
  • вода (томатний сік або червоне вино) - за смаком

Це дуже непростий рецепт гаспачо, але дуже смачний і поживний. Потовчи в ступці часник з сіллю, додай туди черствий хліб і оливкове масло. Коли суміш стане однорідною, дай їй настоятися півтори години.

Цибулю дрібно накроши і залийте оцтом. Залиш його настоюватися, як і часниково-хлібну суміш. За цей час очисти помідори, огірки і солодкі перці від шкірки.

Якщо шкірка погано знімається з помідор - кинь їх у киплячу воду на хвилину, потім відразу ж окуні в холодну воду. Попередньо на кожному плоді зроби хрестоподібний надріз на місці плодоніжки.

З перців шкірка зніметься без праці, якщо їх попередньо запекти в духовій шафі. З огірків можеш видалити насіння, якщо плоди не молоді. Тепер всі овочі клади в блендер і подрібнюй до однорідної консистенції.

В останню чергу поклажі цибулю і часниково-хлібну суміш. Виклади суміш в миску, добре перемішай і поклади в холодильник мінімум на вісім годин.

Подавай до столу в охолодженому вигляді, розбавивши кожну порцію томатним соком, водою або сумішшю з червоного вина і води в рівних частинах.

Класично рецепт супу гаспачо дивись на цьому відео:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати свіжий салат з куркою
Сьогодні в магазинах круглий рік можна купити будь-які продукти. Навіть взимку на полиці супермаркету є помідори, полуниця, зелений салат. Однак саме влітку всі ці
Як приготувати гострий соус чилі
Одним з найпопулярніших соусів у світі є гострий соус чилі. Найбільшу популярність він придбав в Латинській Америці і Азії, однак завдяки універсальності смаку, чилі
Як приготувати нагетси в домашніх умовах
Фаст-фуд вважається їжею вкрай шкідливою як для здоров'я, так і для фігури, але гамбургери, картоплю фрі та інші страви улюблені багатьма. Ще одне популярне блюдо з цієї
Як приготувати лечо в домашніх умовах?
Домашні заготовки дозволяють навіть у холодні зимові дні завжди мати під рукою закочені вітамінчики власного приготування. Однією з найкорисніших заготовок є звичайно ж
Як приготувати лагман з яловичини
Лагман сьогодні відомий не тільки в країнах Азії, але й у Східній та Західній Європі. Це блюдо дуже поживне, корисне і одночасно смачне. Лагман може бути першим або
Як варити курячий бульйон
Супи вважаються незамінними в раціоні будь-якої людини. Але деякі з них готуються дуже складно і довго. Ти можеш замінити звичайний суп на блюдо, яке нітрохи не менш