Як правильно заварювати зелену каву
Напій, який є зберігачем великої кількості вітамінів і корисних людському організму речовин, це зелена кава. Він підвищує артеріальний тиск, покращує обмін речовин і роботу кишечника, сприяє зниженню ваги, заряджає енергією і бадьорить, підвищуючи працездатність.
Про процес заварювання зеленого кава є чимало інформаційних статей, але всі вони досить короткі. Адже кава, це унікальний продукт, його можна готувати безліччю різних способів і навіть вживати в сирому вигляді і при цьому результат буде чудовим. Але не всім смак цього напою приємний і подобається, оскільки нашим рецепторам цей смак незвичний, після солодких чаїв і полюбився чорної кави.
Але, незважаючи на це, зелена кава, стрімко набирає все більшої популярності, і його все частіше можна зустріти на полицях у сучасних господинь. А як правильно заварювати зелений кави? Щоб відповісти на це питання, виснілось як правильно обсмажувати і молоти зелена кава.
Як правильно перемолоти зелену каву?
Питанню помолки зеленої кави варто приділити підвищену увагу, оскільки на практиці, у деяких при спробі змолоти зерна ламалася кавомолка. Багато часто задаються справедливим питанням: як правильно розмолоти зелений кави, щоб отримати від напою максимальну користь, до або після обсмажування насіння?
Продається зелена кава, як правило, в зернах. Для його помелу можна користуватися звичайною кавомолкою. Якщо ваш прилад не справляється, спробуйте використовувати, блендер або ж звичайну м'ясорубку.
Як правильно обсмажувати зелену каву?
Набагато корисніше для вашого організму буде вживання завареного зеленого кава із зерен, які не піддавалися температурній обробці, тобто не обсмажувалися. Справа в тому, що під впливом високої температури втрачаються корисні вітаміни, які містяться в зернах зеленої кави. Це не означає, що вживання обсмаженого меленої кави марно і не несе ніякої користі для організму. У обсмаженої кави інший плюс, це чудовий аромат, який зачаровує і полонить справжніх цінителів.
{reklama}
Обсмажити зерна зеленої кави не складе труднощів, це дуже легко. Коли ми купуємо зерна чорної кави, вони вже обсмажені, і мають приваблюючий терпкий запах. У випадку з зернами зеленої кави, ми самостійно можемо регулювати цей процес.
Гарантує збереження корисних вітамінів обсмажування не довше 15 хвилин на розпеченій сковороді. Якщо ваша мета зберегти максимально велику кількість корисних речовин в зернах, краще їх не обсмажувати зовсім, або звести час контакту з високими температурами до мінімуму.
Від процесу обсмаження ми чекаємо отримання звичного і багатьма улюбленого аромату, але варто відзначити, що аромат навіть обсмажених зелених зерен буде відрізнятися від зерен чорної кави, тому задумайтеся, чи варто витрачати корисні для організму антиоксиданти, наявні в кавових зернах.
Смак зеленої кави трав'янистий і трохи кислуватий. Обсмажити зелені зерна можна так само як ми смажимо насіння, на розпеченій сковороді додаючи масло, але пам'ятайте, що при обсмажуванні кави невблаганно втрачає свої корисні властивості.
Як же заварювати зелений кави?
Купити екстракт зеленого кава і варити його можна всіма відомими способами: за допомогою турки, в спеціальній кави - машині або у френч пресі.
Тонкощі приготування даного напою безпосередньо залежать від побутових приладів, які ви використовуєте. Якщо ви віддаєте перевагу варити каву в турці, то необхідно спершу перемолоти зерна, після чого засипати 2 чайних ложки в турку і налити холодної води. Необхідно довести напій до кипіння, і як тільки кава закипить, зніміть з вогню турку.
Якщо ви вирішили скористатися кава-машиною, засинайте, зерна зеленого немолотого кави в резервуар, встановлюючи необхідні налаштування міцності напою, і запускайте прилад. Багато варять зелений кави за допомогою кавоварки, це теж можливо. І останній варіант приготування напою - використання френч преса. Цей спосіб дозволяє варити зерна крупного помелу, а якщо зерна самі по собі невеликі, можна не розмелювати зерна зеленої кави, а відразу пустити їх на приготування.
Технологія заварювання зеленого кава має масу варіацій. Який би спосіб приготування цього чудового напою ви не вибрали, нехай він принесе вам задоволення і насолоду.