Що приготувати і як прикрасити стіл до Нового Року 2013
Традиційно святковий новорічний стіл повинен бути прикрашений різноманітними і численними стравами, акуратно розкладеними по невеликим емкостям. Новий 2013-й рік - за східним календарем вважається Роком Чорної водяній змії, яка в силу своєї загадкової і витонченої натури любить делікатеси та всіляку розкіш. На це й потрібно робити основний упор, вибираючи частування для новорічного столу. На ньому обов'язково повинні бути присутніми м'ясні страви - зокрема, з кролика, а також смачні частування на молочній основі - оригінальні соуси і коктейлі. Крім цього, на стіл також рекомендується поставити невелике блюдечко з молоком, яке послужить ритуальним частуванням для Змії і, тим самим, заманить до Вас удачу на весь майбутній рік.
Сервіровку святкового новорічного столу прийнято починати зі скатертини. Якщо Ви не хочете надто вдаватися в фантазії, то можете вибрати класичний і безпрограшний варіант у вигляді білої лляної скатертини, яка завжди виглядає досить ошатно й урочисто. Тим не менш, можна і пооригинальничать - для того, щоб перетворити веселе застілля не в просто звичайне поглинання їжі під новорічні концерти і бій курантів. Так, наприклад, Ви можете застелити стіл великий однотонної скатертиною, а зверху покрити її іншою, меншого розміру і з гарним декоративним візерунком. Доповнити цю оригінальну композицію можна вставками з розсипаного конфетті, декоративних зірочок, фотографій та інших «оживляючих» вкраплень.
Найкраще для святкового новорічного столу підходять серветки з тканини, які повинні правильно поєднуватися з скатертиною - або бути їй в тон їй, або ж м'яко контрастувати. Для того щоб вони в очікуванні свого часу виглядали на столі природно і красиво, можна використовувати серветкові кільця. Їх можна купити в магазині або виготовити самостійно зі старих браслетиків, намистин, шовкових стрічок та інших підручних засобів.
В якості посуду для новорічного столу відмінно підійде який-небудь з Ваших домашніх сервізів. Для кожного учасника застілля розставляти столові прилади слід таким чином - першими ставляться дрібні столові тарілка, зверху яких розташовують закусочні. З лівого боку від них можна поставити додаткове пиріжкову тарілку. За правилами сервіровки, вилка кладеться зліва від дрібної тарілки, в той час, як ніж - праворуч, гострою стороною до її краю.
Також праворуч ставляться і келихи для шампанського, води та інших напоїв. Якщо спиртного планується більше і розміри столу це дозволяють, можна також поставити прозорий стакан для вина і чарку для міцніших напоїв.
Залежно від кількості гостей на Вашому святі, сільнички та інші ємності зі спеціями можна розставити, як біля кожного приладу, так і по одній на декілька приладів. Відповідно до етикету пляшки з вином необхідно відкрити заздалегідь, ну а шампанське - безпосередньо перед тим, як почне бити північ і настане пора його розливати, радісно зустрічаючи Новий Рік 2013!